UFC-kampioen St. Pierre schurk in Captain America 2

ArtistA (Jonathan)

Georges St. Pierre heeft een rol in de superheldenfilm Captain America: The Winter Soldier. De Canadese kampioen weltergewicht van de UFC speelt Batroc the Leaper, schrijft filmsite Latino Review. Batroc is een nietsontziende huurling met een verleden in het Vreemdelingenlegioen en is een expert in savate, een Franse vorm van kickboksen.

De 31-jarige St. Pierre was al driemaal eerder op het witte doek te zien. Hij vertolkte bijrollen in de actiefilms Never Surrender, Hell's Chain en Death Warrior, die allemaal in 2009 verschenen.

Captain America: The Winter Soldier pakt het verhaal op waar The Avengers is geëindigd. Zijn alter ego Steve Rogers probeert nog altijd grip te krijgen op de moderne wereld. Hij komt weer in contact met James 'Bucky' Barnes, een oude vriend met wie hij nog tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen de nazi's heeft gevochten. Barnes is echter gehersenspoeld en blijkt inmiddels een Russische huurmoordenaar, bekend als de Winter Soldier.

Hoe Batroc zich in dit verhaal laat gelden is nog onbekend. Captain America: The Winter Soldier verschijnt volgend jaar april in de Nederlandse bioscoop.


UFC-kampioen St. Pierre schurk in Captain America 2 (Foto: Novum)