Bad Ass krijgt vervolg

ArtistA (Jonathan)

De makers van de actiefilm Bad Ass zijn bezig met een vervolg. Danny Trejo, bekend van Machete en vele films van Quentin Tarantino, speelt wederom de hoofdrol, naast Patrick Fabian, bekend van The Last Exorcism. Craig C. Moss gaat weer regisseren en schrijft wederom het scenario, laat filmsite Bloody Disgusting weten.

Waar Bad Ass 2 over moet gaan, is nog onbekend. De eerste film ging over een keiharde Vietnamveteraan die tijdens een busrit een oude man redt die wordt lastiggevallen door een paar opgeschoten jongens. Een medepassagier neemt de matpartij op zijn mobiele telefoon op en plaatst het filmpje op internet, waarna de veteraan een internationale held wordt en alom bekendstaat als 'Bad Ass'. Als een vriend wordt vermoord en de politie niets lijkt te ondernemen, neemt hij het recht in eigen hand.

Het scenario van de eerste film was gebaseerd op een echt filmpje op YouTube, dat in 2010 een ware internetrage werd. In het filmpje valt een man op een bus zijn medereizigers lastig. Hij komt uiteindelijk bij een veel oudere man die geen zin blijkt te hebben in zijn gezeur en hem onomwonden een bloedneus slaat. De maker van het filmpje volgt de vigilante man naar buiten om hem te interviewen, waarna blijkt dat hij een 67-jarige Vietnamveteraan is.


Bad Ass krijgt vervolg (Foto: Novum)