Brandweerlieden en agent mishandeld bij woningbrand

Twee brandweerlieden en een agent zijn dinsdagavond bij het blussen van een brand in een woning in het Drentse Smilde mishandeld. Een 49-jarige man uit Smilde, een bekende van de bewoners van de woning, is aangehouden, meldt de politie woensdag. Niemand is gewond geraakt bij de brand.

Een bewoner van de woning aan het Zandmeer ontdekte rond 21.00 uur brand in de schoorsteen. Hij waarschuwde de brandweer. De brand zorgde voor veel rookontwikkeling en binnen de kortste keren stond de woning vol rook.

Brandweerlieden troffen in de woning een man aan, die weigerde weg te gaan. Ze pakten hem bij de arm en werkten hem via de achterdeur de woning uit. In de tuin deed de 49-jarige man volgens de politie weer vervelend, waarop een worsteling ontstond. Daarbij gaf de man een brandweerman een klap in het gezicht.

Met veel moeite lukte het brandweermensen de man in bedwang te houden. Een aantal agenten schoot te hulp. De man gaf een van hen ook een klap in het gezicht. Terwijl de man naar een politieauto werd gebracht, ging zijn vader zich met de arrestatie bemoeien. Een brandweervrouw die hem probeerde tegen te houden, is verschillende keren door de vader geslagen. Uiteindelijk lukte het de brandweer deze man tot bedaren te brengen.

De 49-jarige man is vastgezet voor verder onderzoek. Zijn vader is niet direct opgepakt, maar wordt binnenkort wel als verdachte gehoord. De mishandelde brandweermensen en de agent hebben aangifte gedaan. Geen van hen hoefde een dokter te zien.