PlayStation 4 laadt controllers ook in standby-modus

Tijdens een persconferentie die zojuist door Sony is gegeven op de Game Developers Conference in San Francisco, is senior staff engineer Chris Norden uitgebreid ingegaan op de verbeteringen die de DualShock 4-controller heeft ten opzichte van de oude controller.

Iets wat veel PlayStation-eigenaren irriteerde was het feit dat de PlayStation 3 aan moet staan om de controllers via usb op te kunnen laden, wat vooral een doorn in het oog was van gamers die zelf hun elektriciteitsrekening moeten betalen. Sony lost dit nu op door het mogelijk te maken om de DualShock 4 oplaadbaar te maken terwijl de PlayStation 4 in standby staat.

Verder ging Norden dieper in op de tech specs van de DualShock 4. Zo zou de controller over dual vibration beschikken en is de latency verlaagd, oftewel de tijd tussen het op een knopje drukken en wanneer het signaal verwerkt word. Ook zou de zogeheten deadzone nu kleiner moeten zijn - de oppervlakte rond het midden van de analoge sticks waar de controller niet reageert op de input. Tevens zijn de L1 en R1 knoppen voortaan digitaal in plaats van analoog.

Daarnaast liet Sony ook nog het nieuwe ID-systeem zien. Elke gamer heeft voortaan twee identiteiten; een nickname en zijn of haar echte naam. Standaard zijn echte namen niet zichtbaar, maar is het wel mogelijk voor gamers ook Facebook-vrienden zijn.

Ook werd er verklapt dat de PlayStation 4 standaard wordt geleverd met een headset, in tegenstelling tot de PlayStation 3.