De Vrij: "Leed wel een paar keer balverlies"

Stefan de Vrij was volgens enkele analytici de beste speler tijdens Nederland - Roemenië. De verdediger blijft zelf echter nuchter en kritisch.

Oranje won dinsdag met 4-0 van Roemenië en liet duidelijk zien dat de ploeg een stuk beter was dan de opponent. "Ja dat kan je wel zeggen. We hebben vrijwel niks weggegeven en we scoren ook nog eens vier keer", aldus de Feyenoorder tegen SBS6.

Oranje is eigenlijk geen moment in de problemen gekomen, op een slordig kwartiertje vlak voor rust na. "Ja op één á twee kleine momenten na. Alles was duidelijk en iedereen voerde zijn taken goed uit."

De Vrij speelde zelf een prima wedstrijd en schoof veel in bij balbezit en probeerde de aanvallers te bereiken. "Dat zijn wel mijn kwaliteiten, daarom ben ik geselecteerd en ik moet dat ook bij Oranje laten zien. Maar ik heb ook een aantal keren balverlies geleden, dat moet er nog uit", was de verdediger kritisch.

Op de vraag of hij ooit in Brazilië is geweest antwoordde De Vrij: "Nee nog nooit, ik hoop dat ik mee mag. We zijn nog niet zeker van kwalificatie, maar ik moet gewoon mijn best doen bij mijn club."