Bioscoopschutter VS wil schuld bekennen

De van een dodelijke schietpartij in een bioscoop in de Amerikaanse staat Colorado verdachte James Holmes wil schuld bekennen om zo de doodstraf te ontlopen. Dat hebben zijn advocaten woensdag gezegd. Holmes zou in plaats daarvan levenslang de gevangenis in gaan.

De openbare aanklagers hebben het aanbod volgens Holmes' advocaten niet aangenomen, mogelijk omdat ze willen proberen hem toch tot de doodstraf veroordeeld te krijgen. De aanklagers zullen vermoedelijk eerst met slachtoffers en hun families praten voor ze beslissen of ze het aanbod accepteren. Maandag wordt bekend of ze de doodstraf eisen.

Holmes (25) wordt ervan verdacht in juli vorig jaar het vuur te hebben geopend op bezoekers van een bioscoop in de stad Aurora. Twaalf mensen kwamen om en zeventig raakten gewond. Hij zou de moordpartij tijdens de première van de Batman-film The Dark Knight Rises zorgvuldig hebben voorbereid. Hij is aangeklaagd wegens moord en poging tot moord. Eerder deze maand zei Holmes nog onschuldig te zijn.

Als de openbare aanklagers het aanbod accepteren, komt de zaak maandag ten einde.