Plants vs Zombies 2 vooruitgeschoven

Het strategische spel Plants vs Zombies 2 is grofweg twee maanden uitgesteld. De game, die oorspronkelijk gepland stond voor de lente, moet nu in het begin van de zomer verschijnen voor onder meer iPhone. Dat heeft Electronic Arts bekendgemaakt. Het spel is een direct vervolg op Plants vs Zombies, dat in 2009 verscheen.

Plants vs Zombies is een strategisch spel waarbij een huis met behulp van planten verdedigd moet worden tegen aanvallen van zombies. De game verscheen in 2009 voor de pc en Mac, maar werd pas echt een hit toen het een jaar later speelbaar was op  iPad en iPhone. Binnen negen dagen werd het spel driehonderdduizend keer verkocht, wat een miljoen dollar opleverde.

Het is niet bekend op welke manier Plants vs Zombies 2 verschilt van zijn voorganger. Naast het vervolg is ook het Facebook-spel Plants vs Zombies Adventures in de maak. Dit spel voegt meer locaties, zombies en planten toe. Gamers kunnen elkaar in het spel dwarszitten door bijvoorbeeld een aantal zombies naar elkaar te sturen.


Plants vs Zombies 2 vooruitgeschoven