[Video] 'Te sexy tienermeisjes, boehoe!'

Victoria's Secret ligt in de VS ernstig onder vuur. Volgens boze moeders zou het lingeriemerk leiden tot 'de seksualisering van tienermeisjes'.

Victoria's Secret heeft een nieuwe badmodelijn, en dat mag gevierd worden. Om de 'Pink'-badmodelijn aan de vrouw bakvis te brengen, maken ze gebruik van een paar zeer jonge modellen. Ook de slogan 'Bright Young Things' is tegen het zere been van moraliserend Amerika.

Op de Facebook-pagina van de werkgever van Doutzen Kroes loopt het inmiddels storm. Er wordt woedend gereageerd op de nieuwe reclamecampagne. "Dit draagt alleen maar bij aan de verdere seksualisering van steeds jongere meisjes", klaagt iemand.

Victoria's Secret heeft de hand inmiddels in eigen boezem gestoken. Ze hebben laten weten dat de Pink-badmodelijn is bestemd voor jonge vrouwen. De gewraakte reclameleus zou dan ook prima aansluiten bij bij het spring break-thema. "In tegenstelling tot de recente geruchten hebben we ook geen plannen voor een collectie voor tieners", aldus het modehuis.

'Sexy tienermeisjes, boehoe!'