Claire Williams wordt nieuwe teambaas WilliamsF1

Jan Willem (WEST)

Claire Williams gaat in de toekomst Frank Williams opvolgen als teambaas van het Williams Formule 1-team. De aankondiging zou al voor Melbourne plaats vinden, maar is naar aanleiding van het overlijden van vrouw en moeder Ginny Williams naar een later tijdstip verplaatst.

De 36-jarige Claire wordt na Monisha Kaltenborn de tweede vrouwelijke teambaas in de Formule 1. Ze begon in 2002 als als persvoorlichter voor het team, en het laatste jaar was ze commercieel directeur, een functie die ze gaat combineren met haar nieuwe baan als vice-teambaas.

“Ze heeft het afgelopen decennium ontzettend hard voor het team gewerkt”, zegt Frank Williams. "Ze heeft veel kennis over de sport en ze gaat altijd gepassioneerd te werk. Ze heeft zichzelf meerdere malen bewezen en is een waardevolle aanvulling voor het team. Met haar als teambaas weet ik dat het team in de toekomst in veilige handen is.”

Ook Claire is klaar voor de toekomst en blij te zijn met de nieuwe uitdaging. “Ik ben opgegroeid in de sport en heb alles al gezien. Ik weet waar het mis kan gaan en ik heb grote namen aan het werk gezien. We hebben een gemotiveerd team dat elke dag klaar staat om de auto te verbeteren. We willen terug naar de top en dat is een mooie uitdaging voor mij.”