Cavendish wint tweede etappe in De Panne

Maarten (rubbereend)

Mark Cavendish heeft woensdag de tweede etappe in de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. De Brit van Omega Pharma-Quick-Step was na een rit van 204 kilometer de sterkste in de massasprint. Cavendish verwees in het Belgische Koksijde de Italianen Elia Viviani en Francesco Chicchi naar de ereplaatsen.

In de aanloop naar de sprint hielden de ploegmakkers van Cavendish het tempo hoog. Leider Peter Sagan, die dinsdag de eerste etappe won, moest passen en kwam op achterstand binnen. Arnaud Démare, dinsdag tweede en woensdag vierde in de sprint, is de nieuwe leider van de Belgische meerdaagse.

Op twee kilometer van de meet raakte nog een viertal renners, onder wie Niki Terpstra, los van het peloton. Zij konden echter niet vooruit blijven. Cavendish sprintte vervolgens naar zijn zevende seizoenszege, net zo veel als revelatie Sagan. Duitser André Greipel stelde teleur met slechts de twaalfde plek. Donderdag wordt de Driedaagse De Panne-Koksijde afgesloten met eerst een etappe in lijn van 113 kilometer en daarna een tijdrit van 15 kilometer.