[WK Kwalificatie] Egypte op koers voor kwalificatie

Boris (borisz)

In Afrika stonden nog twee duels voor de WK kwalificatie op het programma. In Groep G deed Egypte goede zaken door met 2-1 te winnen van Zimbabwe en in groep H blijkt doet Algerije nog volop mee voor de groepswinst na een 2-1 zege op Benin.

Egypte kwam na ruim een uur spelen op een 1-0 voorsprong door Hosny Abd Rabo. Speler van FC Augsburg Knowledge Musona bracht Zimbabwe weer snel op gelijke hoogte. Vlak voor tijd zorgde Mohamed Aboutrika vanaf de strafschopstip dat de drie punten in Egypte bleven. Het land heeft met negen punten uit drie duels vijf punten voorsprong op Guinea. Egypte deed voor het laatst mee aan het WK in 1990. 

Algerije kwam op zes punten uit drie duels na een 3-1 zege op Benin. Namens Algerije scoorden Sofiane Feghouli, Saphir Sliti Taïder en Islam Slimani. Cardiff-spits Rudy Gestede vond het doel namens Benin. In groep H hebben Algerije en Mali nu zes punten, Benin heeft er drie en Rwanda heeft één punt.

In Afrika wordt de kwalificatie vervolgd in juni, dan staan er twee wedstrijden op het programma. De groepsfase wordt afgesloten in september. Er zijn tien groepen, alleen de groepswinnaars strijden om vijf WK-tickets via playoffs.