"Webber moet weg bij Red Bull"

Tiede-Jan Breevaart

Mark Webber moet vertrekken bij Red Bull Racing. Dat zegt zijn ex-manager en oud-teambaas Flavio Briatore.

"Daar is volgens mij geen sprake meer van een samenwerking. De Red Bull-coureurs gingen altijd al vrij formeel met elkaar om, dat was vorig jaar wel duidelijk. En nu zegt Vettel dat hij Mark wil helpen, maar Mark heeft helemaal geen hulp nodig. Hij had de race moeten winnen," aldus de playboy.

"Ik denk dat dit niet meer te lijmen is. Het zijn twee professionals, ze zullen blijven winnen, maar het is ondenkbaar dat Mark Vettel in de toekomst gaat helpen. En ik verwacht ook niet dat het andersom zal zijn. We hebben dus twee vijanden binnen één team en hopelijk gaat dat in het voordeel van Ferrari werken."

De Italiaan is hard voor de Oostenrijkse renstal alsook voor Christian Horner: "Absoluut. Vorig jaar waren er immers ook al problemen. De auto is snel, maar uit Sepang bleek dat er niemand aan het roer staat bij Red Bull. Als de teambaas ballen had gehad, had hij zijn coureur verteld om de positie weer terug te geven. Iedereen op de pitmuur is bang, omdat Helmut Marko achter ze staat en contact heeft met Mateschitz. Normaal gesproken gaat een teambaas mee naar het podium na de eerste zege van het seizoen. Daarna stuur je pas engineers of technisch directeurs. Het feit dat Christian niet ging na een één-twee zegt veel over zijn zwakte."