GTA V met LA Noire-technologie?

De technologie die is gebruikt voor de game LA Noire zou wel eens goed in andere games van Rockstar terecht kunnen komen. Dit zou kunnen betekenen dat Grand Theft Auto V, waarvan wordt verwacht dat deze snel aangekondigd zal worden, de gezichtscan-technologie wellicht ook gaat gebruiken.

LA Noire maakt gebruik van een nieuwe technologie, die ze motionscan noemen, om gezichten van acteurs in te scannen en dit te gebruiken voor de gezichten van de personages in de game. Co-founder van Team Bondi, Brendan McNamara, heeft in een interview gezegd dat Rockstar de technologie graag in hun toekomstige games willen gaan gebruiken. 

LA Noire

Toch ziet McNamara wel problemen voor het gebruik van de motionscan in een gigantische game als Grand Theft Auto V. LA Noire was al groot, maar GTA V is nog een stukje groter waardoor het een hoop meer werk geeft.

"Yeah, I think they're looking at it for every game. As much as LA Noire is a huge game, Grand Theft Auto is incredibly huge, so you've got all the problems of how big the cast would be and how many lines would you have to record and all that kind of stuff."

Hoe dan ook denkt hij dat het goed zou zijn als Rockstar de motionscan zou gaan gebruiken voor GTA V. Volgens McNamara zou het een stukje menselijkheid toevoegen aan de game waardoor het makkelijker wordt voor gamers om zich met deze personages te identificeren.

"I think it brings a level of humanity to the experience that means people will - in the first few minutes - start relating to the characters on screen,"