Boze fans leggen oefenduel Fenerbahçe stil

Een vriendschappelijk duel tussen Fenerbahçe en Shakhtar Donetsk is donderdagavond afgebroken. Turkse fans bestormden in de 67e minuut het veld van het Sükrü Saracoglu Stadion in Istanbul. Enkele relschoppers droegen t-shirts met afbeeldingen van preses Aziz Yildirim, die in de gevangenis zit vanwege het grote omkoopschandaal in Turkije.

De boze fans hadden het vooral gemunt op de perstribune. Volgens Turkse kranten werden journalisten geëvacueerd, nadat zij waren mishandeld. De raddraaiers zijn boos over de berichtgeving in de Turkse media over het omkoopschandaal. Enkele uren voor aanvang van het duel had voorzitter Yildirim zijn vertrek aangekondigd.

In Turkije zijn reeds dertig mensen uit de voetbalwereld opgepakt na een onderzoek naar negentien duels die mogelijk verkocht zouden zijn. Onder de verdachten bevindt zich naast de preses van Fenerbahçe ook de vicevoorzitter en de trainer van bekerwinnaar Besiktas.

Het duel om de Turkse Super Cup tussen landskampioen Fenerbahçe en bekerwinnaar Besiktas is inmiddels uitgesteld. Ook de start van de competitie staat op losse schroeven.