Vanilla Ice voorspelt vroegtijdig einde Bieber

Vanilla Ice denkt dat het wel eens snel afgelopen kan zijn met de carrière van Justin Bieber. Volgens de 43-jarige rapper, die zelf een van de grootste eendagsvliegen ter wereld is, is zijn roem maar tijdelijk en wordt hij snel vergeten.

Naar eigen zeggen weet Vanilla precies hoe het is om een tienersensatie te zijn. "Toen ik met Ice Ice Baby kwam, was ik zestien. Dus ik kan me voorstellen hoe hij zich nu voelt", mijmert Vanilla tegen de Amerikaanse krant Huffington Post. "Ik verkocht honderd miljoen platen, maar ik had geen idee wie ik was of wat voor doel ik had in dit leven."

Door de grote druk op Bieber kan hij wel eens snel van zijn voetstuk vallen en worden vergeten, denkt Vanilla. "Straks komt er weer iemand anders en weet niemand nog wie hij is", legt hij uit. "Bieber zal dan alles uit de kast moeten halen om zijn leven weer op een rijtje te krijgen. Dat lijkt me leuk om naar te kijken."

Vanilla Ice, die eigenlijk Rob Van Winkle heet, scoorde zijn enige hit in 1990. Ice Ice Baby stond toen zes weken op nummer 1 in de Nederlandse Top 100. De laatste jaren probeert hij zijn carrière weer op te pakken met een nieuw album. Ook scoorde hij een rol in de filmkomedie I Hate You, Dad.