'Mass Effect 3 meer action-adventure'

Geen paniek! Volgens BioWare blijft de game gewoon zichzelf en zijn de RPG-elementen nog meer van de partij dan zijn voorganger. De studio heeft de game alleen iets meer action-adventure gemaakt. Volgens Bioware marketing baas David Silverman willen ze er een echte blockbuster van maken.

De 'verandering' heeft grotendeels te maken met de opzet van het verhaal: Shepard moet nu alle rassen van de melkweg verenigen om een poging te wagen de Reapers te verslaan. Volgens Silverman ben je meer daarmee bezig dan met liefdesaffaires. "Het is een natuurlijk beginpunt. Giga-aliens beginnen oorlog, en jij moet met hulp van andere rassen proberen weerstand te bieden. Je hebt geen tijd om te denken 'Even kijken wie ik nu zal versieren' - Wat boeit dat nu? Het is totale oorlog!"

"We maken de game iets meer action adventure, (...) terwijl we de RPG-elementen toevoegen waar fans over klaagden dat ze in ME2 ontbraken. Het maakt een goede balans," aldus Silverman. Volgens hem heeft het zelfs veel meer RPG-diepte dan zijn voorganger. "We hebben een hoop onderzoek gedaan in wat mensen leuk vonden van Mass Effect, Mass Effect 2 maar ook Gears of War, Assassin's Creed, Halo, CoD en ook andere RPG's. (...) natuurlijk gaan we niet zo ver dat Shepard dobbelstenen gaat rollen, maar we negeren de coolheid van het aanpassen van je karakter deze keer niet, zodat het voelt als een eigen avontuur."

Mass Effect 3 moet begin volgend jaar uitkomen op pc, Xbox 360 en PlayStation 3, met voor die tijd ook nog een demo.