Bijna vijftig procent meer Paypal-transacties

Het aantal Paypal-transacties in Nederland is in de eerste helft van dit jaar met 47 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt het internetbetaalplatform vrijdag.

Paypal verwerkte in de eerste zes maanden ruim vier miljoen transacties. Per week komen er meer dan tienduizend nieuwe rekeninghouders bij. Ook het aantal webwinkels dat aangesloten is op het betalingssysteem groeit. Recentelijk zijn Cheaptickets.nl en Philips aangesloten.

"Nederlandse webwinkels zien Paypal als een goede betaalmethode voor hun internationale kopers", verklaart directeur van Paypal Benelux Eelco van Wijk de groei. "Ook hebben we succes gehad met mobiel betalen via apps en mobiele websites". Onder andere via de apps van bioscoop Pathé en bloemenketen Fleurop kan met Paypal betaald worden.

Woensdag maakte het moederbedrijf van Paypal, veilingsite eBay, bekend dat de omzet in het eerste kwartaal wereldwijd met veertig procent is gestegen. Grote motor van deze omzetstijging was Paypal. Wereldwijd steeg het aantal gebruikers van de betalingsdienst met 56 procent tot bijna 79 miljoen.

Concurrent Ideal is nog steeds veel groter in Nederland dan Paypal. Uit donderdag gepubliceerde cijfers van Currence bleek dat in mei en juni records werden gevestigd. Per maand werd rond de acht miljoen keer via het internetbetaalplatform betaald.


Bijna vijftig procent meer Paypal-transacties (Foto: Novum)