Kraaijkamp jr. heeft dood vader geaccepteerd

Johnny Kraaijkamp jr. heeft de dood van zijn vader geaccepteerd. "Hoe verdrietig het ook is, ik had geen betere oplossing geweten", vertelt de oudste zoon van de zondag overleden komiek aan RTL Boulevard.

"Ik voel me vrij rustig nu. Omdat we erbij waren toen hij stierf. Het was zijn grootste angst om alleen te sterven", weet Kraaijkamp jr. "En dat heeft me een soort kracht gegeven om dit hele circus aan te kunnen. Ik heb het aanvaard. Hij wilde niet meer, het is over en uit. Het is mooi geweest."

John Kraaijkamp sr. overleed in het bijzijn van vrienden en familie, een wondertje, volgens zijn zoon. "Maar zijn timing was altijd al goed", grapt Kraaijkamp jr. "Daar stond hij ook om bekend", vult zus Sanne aan.

Sanne, Johnny, hun broer en zus, familie en vrienden namen vrijdag afscheid van Kraaijkamp sr. Tijdens de besloten herdenkingsdienst in het Delamar Theater sprak Johnny de genodigden toe. "Ik had aanvankelijk een heel sobere speech. Maar toen dacht ik: het komt live op televisie. Dus heb ik een tweede versie geschreven, in principe vloeide die uit mijn pen."

Dat de kinderen het heengaan van hun 86-jarige vader hebben geaccepteerd, betekent niet dat ze Kraaijkamp sr. niet gaan missen. "Kleine dingen kunnen nooit meer", zegt Sanne. "Simpele dingen als even zijn hand pakken."