Nederland neemt afscheid van Johnny Kraaijkamp sr.

Nederland neemt vrijdag afscheid van Johnny Kraaijkamp sr. De komiek stierf zondag in het Rosa Spier Huis in Laren. Hij is 86 jaar geworden.

Kraaijkamp sr. ligt opgebaard in het Amsterdamse Delamar Theater. Iedereen kan van 11.00 tot 13.00 uur afscheid komen nemen van de acteur. Het was de wens van Kraaijkamp sr. dat het publiek daar afscheid van hem kon nemen. In december 2004 speelde Kraaijkamp sr. zijn laatste toneelrol in het toenmalige Nieuwe de la Mar.

Na het openbare afscheid is er een besloten herdenkingsdienst in het theater, die live wordt uitgezonden op televisie. Tijdens die dienst spreken onder meer John Kraaijkamp jr., Joop van den Ende en Kraaijkamps beste vriend Lex Daniëls over de overleden komiek. Na de herdenkingsdienst wordt Kraaijkamp sr. in besloten kring gecremeerd.

Kraaijkamp sr. stierf zondag in het bijzijn van familie en vrienden. Zijn gezondheid was de laatste weken snel achteruitgegaan. Kraaijkamp sr. sliep volgens een woordvoerder vredig in. De acteur werd bekend dankzij zijn samenwerking met Rijk de Gooyer. Ook was Kraaijkamp sr. te zien in verschillende toneelstukken en comedyseries als De Brekers en Het Zonnetje In Huis.