Quick-Step wil Cavendish aantrekken

Quick-Step wil zich voor volgend seizoen versterken met Mark Cavendish. De Britse sprinter heeft een aflopend contract bij HTC-Highroad en weet dat het voortbestaan van zijn huidig team onzeker is, omdat de geldschieter zich waarschijnlijk terugtrekt.

"We praten, ja," zei teammanager Patrick Lefevere tegen de krant De Morgen. De Belgische ploeg is recentelijk overgenomen door de Tsjechische zakenman Zdenek Bakala. Hierdoor komt veel geld vrij om het team voor de volgende jaren te versterken.

Cavendish zou zijn jawoord al hebben gegeven aan Team Sky. "Dat is niet zeker. Mark is natuurlijk wel een Brit, Sky is een Brits team en volgend jaar vinden de Olympische Spelen in Londen plaats. Dat past allemaal mooi in elkaar. Nog een probleem: Cavendish is vrij, maar zijn trein niet. En die wil hij graag meenemen," zei Lefevre die weet dat hij een drager van de groene trui en veelvuldig etappewinnaar in de Tour de France binnen kan halen.

Overigens aast Quick-Step ook op Philippe Gilbert, de Belgisch kampioen die dit seizoen het hele klassiekerseizoen naar zijn hand zette en ook al een etappe in de Tour de France op zijn naam schreef. "Tom Boonen, Cavendish én Gilbert in een ploeg? Ik zie niet in waarom niet."