[Tour] Voeckler niet blij met Nederlandse bocht

Thomas Voeckler is niet blij met de Nederlanders die vandaag in de negentiende etappe van de Tour de France op l'Alpe d'Huez stonden. De voormalig klassementsleider werd in de Nederlandse bocht in zijn gele trui uitgejoeld en haalde onderweg dan ook uit naar de supporters.

"Ze joelden me uit. Ik weet wel waarom: ze waren boos omdat ik eerder in de Tour niet op Johnny Hoogerland heb gewacht, toen die van de weg werd gereden. Dat zouden de meesten niet doen. De fans in de wielersport zijn meestal sportief. Deze echter niet," zei Voeckler.

De Fransman had toch al niet zijn dag, want op de eerste berg van de dag moest hij lossen bij een aanval van Alberto Contador en Andy Schleck. Vervolgens brak hij op de flanken van de Galibier na lang in zijn eentje tussen de kopgroep en het peloton gehangen te hebben. Hij kwam nog wel terug in de afdaling, maar op l'Alpe d'Huez moest de Fransman definitief afscheid nemen van het geel. Hij had over het rijden op de Galibier nog wel opmerkingen over de motoren van de Franse televisie en het helpen van Contador. "Ik weet niet of ik het niveau had om Contador te volgen, maar hij heeft dat niet nodig."