Rooney: "Liverpool serieuze titelkandidaat"

Wayne Rooney denkt dat Liverpool zich komend seizoen nadrukkelijk gaat mengen in de titelstrijd in Engeland. Rooney is absoluut geen fan van The Reds, daar zijn verleden ligt bij de grote aartsrivaal Everton.

Toen Manchester United afgelopen seizoen de negentiende landstitel pakte en daarmee Liverpool van de troon stootte, plaatste de spits een foto op Twitter waarop hij '19' op zijn borst had geschoren. Toch moet ook Rooney erkennen dat er bij Liverpool veel mogelijk is na de revolutie onder Kenny Dalglish.

"Ik denk dat Liverpool meedoet om de titel", zegt de Engelsman van Manchester United. "Ze hebben een aantal goede Britten gehaald (Jordan Henderson en Charlie Adam, red.) en ik ben er zeker van dat de spelers harder vechten voor Kenny Dalglish dan voor iedere andere trainer. Ze zullen beseffen dat ze een kans hebben om de Premier League te winnen."

Rooney wil de opmars van Liverpool met een goed seizoen tot stoppen brengen. "Als je speelt voor Manchester United, is het doel om alle competities te winnen. Onze prioriteit ligt bij de Premier League, maar we negeren de andere competities niet. We willen alles winnen, om te beginnen de Community Shield."