FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 24 oktober 2010

Uitslagen Duitsland speelronde 9

Afgelopen weekend werd in de Duitse Bundesliga de negende speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand en een link naar de overige statistieken. Een verslag van de wedstrijd tussen Hamburger SV en Bayern München is hier na te lezen.

Mainz opnieuw koploper na zege op Leverkusen

FSV Mainz heeft de koppositie in de Duitse Bundesliga heroverd dankzij een nipte zege op Bayer Leverkusen. Na zeventig minuten spelen noteerde Andreas Ivanschitz de enige treffer van de wedstrijd: 1-0. Mainz heeft na negen wedstrijden 24 punten, twee meer dan Borussia Dortmund.

Leverkusen begon in eerste instantie beter aan het duel en drong Mainz terug op de eigen helft. De thuisploeg wist het net echter niet te vinden en Mainz kwam er af en toe gevaarlijk uit. Na de pauze kwamen de bezoekers steeds beter in de wedstrijd, wat na zeventig minuten een doelpunt opleverde van Ivanchitz. Hiermee was de eindstand ook meteen bereikt.

Dortmund wist op het nippertje een punt te pakken tegen TSG Hoffenheim. De bezoekers hielden lang stand, maar zagen Dortmund in blessuretijd alsnog langszij komen: 1-1. Antonio da Silva tekende in de 93e minuut voor de gelijkmaker. Na tien minuten spelen had Demba Ba de bezoekers op voorsprong gezet.

Na de openingstreffer van Ba kreeg Dortmund al snel de kans om op gelijke hoogte te komen via Nuri Sahin. De oud-Feyenoorder schoot een strafschop binnen, maar moest deze overnemen door te snel inlopen van de Hoffenheim-spelers. In de rebound bracht Tom Starke redding, waarna Da Silva alsnog een punt redde.

Schalke 04 deelt punten met Frankfurt

Het lukt Schalke 04 maar niet om uit de onderste regionen van de Bundesliga te geraken. Het elftal van Felix Magath speelde zaterdag doelpuntloos gelijk bij Eintracht Frankfurt. Klaas-Jan Huntelaar, die de hele wedstrijd speelde, kwam voor het eerst sinds zes wedstrijden niet tot scoren. Schalke staat veertiende met slechts zes punten uit negen wedstrijden.

Met de remise in Frankfurt mocht Schalke 04 de handen dichtknijpen. Vooral in de tweede helft kwam de club uit Gelsenkirchen een aantal keer goed weg. Halil Altintop kreeg de grootste kans van de wedstrijd, maar de Frankfurt-spits schoot van dichtbij voor open doel hoog over. Daarna liet ook de Griek Theofanis Gekas nog een grote kans onbenut. Schalke stelde daar aanvallend niets tegenover.

Werder Bremen boekte een eclatante 4-1 zege bij Borussia Mönchengladbach. De tegenstander van FC Twente in de Champions League schoot uit de startblokken en stond na tien minuten al met 2-0 voor door doelpunten van Marko Marin en Wesley.

Aaron Hunt gooide de wedstrijd vlak na rust op slot. Daarna vielen er nog twee treffers. Werder-verdediger Per Mertesacker schoot in eigen doel, terwijl zijn ploeggenoot Claudio Pizarro de eindstand bepaalde op 4-1.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Hamburger SV Bayern München 0-0
Eintracht Frankfurt Schalke 04 0-0
SC Freiburg FC Kaiserslautern 2-1
Hannover 96 1. FC Köln 2-1
M'gladbach Werder Bremen 1-4
1. FC Nürnberg VfL Wolfsburg 2-1
Borussia Dortmund 1899 Hoffenheim 1-1
Bayer Leverkusen FSV Mainz 05 0-1
VfB Stuttgart FC Sankt Pauli 2-0


Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FSV Mainz 05 9 8 0 1 24 19-8
2 Borussia Dortmund 9 7 1 1 22 24-7
3 Hannover 96 9 5 1 3 16 13-12
4 1899 Hoffenheim 9 4 3 2 15 17-13
5 Bayer Leverkusen 9 4 3 2 15 18-15
6 Hamburger SV 9 4 3 2 15 13-11
7 SC Freiburg 9 5 0 4 15 14-14
8 Werder Bremen 9 4 2 3 14 17-18
9 Eintracht Frankfurt 9 4 1 4 13 14-9
10 FC Sankt Pauli 9 4 1 4 13 11-12
11 Bayern München 9 3 3 3 12 8-8
12 1. FC Nürnberg 9 3 3 3 12 11-12
13 VfL Wolfsburg 9 3 1 5 10 15-16
14 VfB Stuttgart 9 2 1 6 7 16-17
15 FC Kaiserslautern 9 2 1 6 7 10-18
16 Schalke 04 9 1 3 5 6 10-16
17 M'gladbach 9 1 3 5 6 14-27
18 1. FC Köln 9 1 2 6 5 9-17

Meer statistieken over de Duitse Bundesliga bekijken? Klik hier!

Uitslag Fenerbahçe - Galatasaray

Gheorge Hagi heeft met Galatasaray stand gehouden in de topper tegen aartsrivaal Fenerbahçe. Hagi volgde deze week de ontslagen Frank Rijkaard op bij de Turkse topclub. Cim Bom hield een punt over aan de beladen derby.

Hagi was achteraf misschien niet eens zo gelukkig met de remise. Galatasaray was de betere ploeg op bezoek bij de stadgenoot in Istanbul. De beste kans van de wedstrijd kwam ook op naam van de bezoekers. Een doelpoging van de Colombiaanse aanvaller Juan Pablo Pino kon net voor de lijn worden gekeerd.

Fenerbahçe had weinig in te brengen. De formatie van trainer Aykut Kocaman liet zich aftroeven door het fellere Galatasaray dat onder meer via Lucas Neill en wederom Pino gevaarlijk bleef. Nieuwkomer Hagi zag dat zijn ploeg echter niet kon profiteren van het overwicht, waardoor Fenerbahçe met een remise nog goed weg kwam.

Galatasaray komt door het gelijkspel bij de aartsrivaal op de negende plaats. De achterstand op Fenerbahçe is vier punten. Fener neemt de derde plaats in achter koploper Bursaspor en Trabzonspor. De achtsterstand op Bursaspor is inmiddels opgelopen naar zes punten.

Shorttracksters missen podium nipt

Shorttracksters Jorien ter Mors en Annita van Doorn hebben vandaag bij de wereldbekerwedstrijden in Montreal het podium op de tweede 1.500 meter maar net gemist. Ter Mors werd in de finale vierde, terwijl Van Doorn achter haar als vijfde binnenkwam.

Ter Mors kwam een tiende van een seconde tekort om de Chinese Yang Zhou van het brons af te houden. De winst ging naar de Amerikaanse Katherine Reutter, terwijl de Canadese Marie-Eve Drolet het zilver pakte.

Israël wil weer met Palestijnen praten

De Palestijnen moeten geen eenzijdige actie ondernemen, maar opnieuw aanschuiven bij de vredesgesprekken. Dat heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zondag gezegd.

Zijn uitspraken tonen de groeiende onrust over 'plan B' van de Palestijnse leiders; de internationale gemeenschap zonder instemming van Israël om erkenning van hun onafhankelijke staat vragen.

De vredesonderhandelingen werden na een paar weken al onderbroken, als gevolg van de beslissing van Israël om de bouwstop niet te verlengen en door te gaan met het bouwen van nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. De Palestijnen willen alleen met Israël onderhandelen als de bouwstop opnieuw wordt ingevoerd.

In die voortdurende impasse hebben de Palestijnen nu laten weten dat ze overwegen om Israël te passeren en erkenning aan de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties te vragen van een Palestijnse staat op de Westelijk Jordaanoever, de Gazastrook en Oost-Jeruzalem -gebieden die de joodse staat innam tijdens de oorlog in 1967.

Netanyahu riep de Palestijnen zondag op om 'hun verplichting na te komen en deel te nemen aan directe onderhandelingen'. "Ik denk dat iedere poging om het probleem te omzeilen door naar de internationale gemeenschap te stappen niet realistisch is en werkelijke vrede op geen elke manier dichterbij brengt", zei Netanyahu. "Vrede kan alleen bewerkstelligd worden door directe gesprekken." Hij zei zich nog steeds in te willen zetten om binnen een jaar een overeenkomst met de Palestijnen te hebben, het door Washington gestelde doel.

De Palestijnse onderhandelaar Saeb Erekat verwierp de kritiek van Netanyahu door te stellen dat juist Israël eenzijdig handelt door het bouwen van nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem.

Er wordt overigens niet verwacht dat de Palestijnse president Mahmoud Abbas voor september 2011 eenzijdige actie zal ondernemen. Wel heeft hij topmedewerkers geïnstrueerd te beginnen met de voorbereiding voor opties anders dan de onderhandelingen met Israël.

Erkenning van de VN zou niet direct betekenen dat Israël zich moet terugtrekken uit de betwiste gebieden, maar het zou de Palestijnen wel meer diplomatieke speelruimte geven. Eenzijdige actie van Palestijnse kant zou echter ook kunnen betekenen dat Israël eenzijdig stappen onderneemt, zoals annexatie van delen van de Westelijke Jordaanoever.


(Foto: Novum)

Roemeens stel dwingt meisje (14) tot prostitutie

Een veertienjarig Roemeens meisje is door haar moeder en stiefvader ruim honderd keer verhuurd als hoertje. De moeder werd op heterdaad betrapt terwijl zij 25 euro vroeg voor de seksuele diensten van haar dochter, zo heeft de politie laten weten.

Het meisje werd gedwongen te tippelen op de straten van de Roemeense kuststeden Constanta en Navodari. De prostitutie is overigens geen onbekende business voor het slachtoffertje, want ook haar moeder en zelfs haar oma verdienen nog altijd de kost door op hun rug te liggen. Het meisje moest dan ook geregeld putten uit moeders klantenbestand, aldus de aanklagers.

"Het kind is psychisch beïnvloed door wat er met haar is gebeurd", verklaart een van de aanklagers. "Ze vertelde hoe haar moeder en haar vriendje haar hebben behandeld."

Het meisje is overgedragen aan de Roemeense kinderbescherming. De moeder van het meisje en haar vriend worden verdacht van het aanzetten tot prostitutie. De politie is hun klantenbestand aan het natrekken om te zien wie zich schuldig hebben gemaakt aan misbruik van een minderjarige.

Been: "We zijn gewoon afgedroogd"

Mario Been was na afloop van het duel tegen PSV enorm teleurgesteld. De Rotterdammers werden door de Eindhovenaren op de pijnbank gelegd en gingen met 10-0 onderuit.

"Hier zit een coach die zich enorm schaamt," liet Been op de persconferentie weten. "Het is schandalig hoe we hebben verdedigd. We zijn gewoon met 10-0 afgedroogd. Dit doet enorm pijn, niet alleen als clubcoach maar ook als supporter."

In het begin van de wedstrijd verloor Feyenoord aanvoerder Leroy Fer, nadat hij tijdens een balaaname totaal verkeerd terecht kwam. Na een half uur spelen moest de ploeg ook nog eens met tien man verder, nadat Kelvin Leerdam zijn tweede gele prent kreeg.

"Met tien man heb ik in de tweede helft geprobeerd iedereen dicht bij elkaar te laten spelen," zei Been. "Het is een schande dat je dan met 10-0 van het veld stapt. Ik voelde pijn en schaamte. Bij zo'n eindstand huil ik van binnen."

VS: Handelsbalansen controleren

De Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner wil de handelsoverschotten en -tekorten in de wereld gaan beperken. Dit heeft Geithner gezegd op de G20-top in Zuid-Korea.

De minister heeft voorgesteld om de handelsoverschotten en -tekorten te beperken tot maximaal 4 procent van het bruto binnenlands product (bbp) van het betreffende land. Daarmee wil Geithner grote onevenwichtigheden in de internationale economie voorkomen.

De VS kampt al vele jaren met enorme tekorten op de handelsbalans, vooral met Japan, China en Duitsland. Amerikanen importeren jaarlijks voor vele honderden miljarden dollars meer aan producten dan zij zelf exporteren naar de rest van de wereld.

De Duitse minister van Economische Zaken Rainer Brüderle liet weten niets in het plan te zien. "We moeten niet terugvallen in planmatig economisch denken. We moeten de marktprocessen versterken", aldus Brüderle.


Amerikaanse minister Timothy Geithner: Handelsbalansen controleren

Twee doden door ninja op fiets

Een volgens getuigen als ninja uitgedoste schutter op een fiets heeft zondag in de Canadese stad Winnipeg twee mensen doodgeschoten. Dat meldde de politie.

Volgens de politie beschoot de 'ninja' willekeurige voorbijgangers. Hij deed dat met een afgezaagd hagelgeweer vanaf zijn fiets. Agenten zijn nog op zoek naar de man. De politie vraagt inwoners van Winnipeg binnen te blijven en niet open te doen als er onverwacht bezoek aan de deur komt.

Onrustige sfeer bij de Kuip

Zo'n tweehonderd boze Feyenoord-fans verzamelden zich zondagavond voor de Kuip. Ze kwamen verhaal halen nadat hun club met 10-0 van PSV verloor. De sfeer was volgens de politie enige tijd 'onrustig'. Televisieploegen van RTL Nieuws en RTV Rijnmond werden mishandeld en van het terrein verjaagd. Ook andere media maakten zich vanwege de dreigende sfeer uit de voeten.

Rond 18.15 uur arriveerde de spelersbus bij het stadion van Feyenoord. Trainer Mario Been, die na de blamage aankondigde dat hij maandag aan de clubleiding gaat vragen of er nog genoeg vertrouwen in hem is, ging in gesprek met enkele woedende fans. Feyenoord staat momenteel vijftiende in de Eredivisie.


(Foto: Novum)

Bangkok zet zich schrap voor water

De Thaise hoofdstad Bangkok bereidt zich koortsachtig voor op de verwachte overstromingen. Dat meldden de autoriteiten zondag.

De bestaande wallen tegen overstromingen moeten zijn verstrekt met zo'n 200.000 zandzakken. Er worden 27 tijdelijke bruggen gebouwd om inwoners te helpen ondergelopen straten over te steken. Meer dan duizend waterpompen staan klaar voor gebruik en in dertien districten worden scholen, kloosters en moskeeën klaargemaakt voor evacuatie.

De hoogste ambtenaar van het ministerie van Irrigatie zei zondag dat het waterpeil van de rivieren bij Bangkok 'vanaf nu iedere dag zal toenemen', omdat de zee hoog staat.

Sinds 10 oktober zijn in Thailand 38 doden gevallen door de overstromingen. Miljoenen mensen werden getroffen en grote delen van het land staan onder water. De autoriteiten kunnen de inwoners van afgelegen gebieden maar moeilijk bereiken.

Bangkok zet zich schrap voor water
Bangkok zet zich schrap voor water (Foto: ANP)

De Cler: "Iedereen liet elkaar in de steek"

Feyenoord verloor vandaag in Eindhoven tegen PSV met 10-0. Verdediger Tim de Cler was na afloop zwaar aangeslagen na het grootste verlies uit de historie van de Stadionclub.

"Wat moet je zeggen. Ik heb hier geen woorden voor. Iedereen liet elkaar in de steek," wist De Cler met moeite uit te brengen. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. We begonnen niet eens zo slecht. Na die 1-0 ging iedereen andere dingen doen. Je weet dat je bij PSV kan verliezen, maar niet op deze manier."

"Kijk hoe je de tweede helft begint. Binnen een kwartier stond het geloof ik 7-0. Het was een gatenkaas. Niemand deed wat hij moest doen. Uiteindelijk moet je bijna dankbaar zijn dat het 'slechts' 10-0 is geworden," zei de verdediger.

IOC kijkt naar verbod op vuurwerk bij Spelen

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) overweegt om vuurwerk uit milieuoverwegingen te verbieden bij de Olympische Spelen. Dat liet het IOC weten na een voorstel van het Olympisch Comité van Sri Lanka. Volgens de Sri Lankanen kunnen lasershows het vuurwerk vervangen bij de openings en sluitingsceremonie.

Voorzitter Jacques Rogge liet weten dat het IOC het voorstel gaat bespreken met zijn milieucommissie en de organisatoren van de Spelen. "Ik zeg niet dat vuurwerk verdwijnt, maar we gaan er serieus naar kijken." De organisatie van de Olympische Spelen in Londen van 2012 zegt nog geen beslissing te hebben genomen over vuurwerk.


IOC overweegt verbod op vuurwerkshows (Foto: Novum)

Man ontslagen om Bush-trui bij Obama-bijeenkomst

Een klusjesman uit Los Angeles is gisteren ontslagen omdat hij een trui met de tekst 'George H. W. Bush' droeg. Duane Hammond maakte deel uit van een team dat een podium opbouwde bij een campus. Hierop zou niemand minder dan president Obama een speech geven.

Hammond wilde echter helemaal geen politieke statement maken, zo beweert hijzelf. Zijn zoon zit namelijk bij de marine op het vliegdekschip U.S.S. George H. W. Bush. Tijdens een familiedag van de marine had hij een hoedje en een trui van het schip weten te bemachtigen, die hij beide gisteren droeg, uit trots voor zijn zoon.

Hoewel op de achterkant een grote afbeelding staat van het schip, meende men toch met een tegenstander van Obama te maken te hebben. Hammond werd verteld de trui uit te doen of op te hoepelen. Aangezien hij weigerde zijn trui uit te doen, restte hem niets anders dan te vertrekken. Naar verluidt is de vakbond nu aan het bemiddelen in het incident.


Een filmpje van het incident

Heemskerk klopt Dekker op 50m vrij

In een onderling duel op de 50 meter vrije slag heeft Femke Heemskerk gewonnen van Inge Dekker. Bij wedstrijden in het Franse Compiegne werd er gezwommen in een afvalsysteem, waarbij de Nederlandse vrouwen in de finale tegen elkaar uitkwamen.

In het 25-meter bad was Heemskerk in de finale met 24,22 de snelste. Dekker eindigde als tweede in 24,94. Het waren voor Dekker haar eerste wedstrijden sinds maart, sindsdien kampte ze met een schouderblessure. Heemskerk was sinds het Europees kampioenschap in  Boedapest afgelopen zomer niet meer in actie gekomen.

Bezoekster gevangenis zelf achter tralies

Een 45-jarige vrouw die naar de gevangenis kwam om de borgsom van een vriend te voldoen, eindigde afgelopen nacht zelf achter tralies. Ellen Busck Sullivan uit Rome, in de Amerikaanse staat Georgia, werd namelijk door het personeel van de gevangenis betrapt toen ze op een haartje na een gebouw en drie auto's ramde.

De vrouw bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Omdat ze een bloed- en urinetest weigerde, besloot de politie haar auto te doorzoeken. Hier werden enkele zakken speed en zware medicijnen aangetroffen.

Aangezien de vrouw toch al in de gevangenis was, besloot men haar gelijk op te sluiten. Voorlopig blijft ze nog wel even vastzitten op grond van illegaal drugsbezit.

Sullivan
Beetje dom, drugs meenemen als bezoekster van de gevangenis

Yao Jie verliest finale Dutch Open

Yao Jie is er niet in geslaagd voor het derde jaar op rij de Dutch Open te winnen. Ze ging onderuit tegen de Duitse Juliane Schenk nadat ze haar zenuwen niet meer in bedwang kon houden.

De eerste set verloor Jie ruim met 13-21, maar in de tweede set kwam ze sterk terug. Die won Jie vervolgens met 21-14. In de beslissende derde set kwam Jie op een 8-5 voorsprong en leek op weg naar de zege. Daarna sloegen de zenuwen toe ging de set en de wedstrijd met 15-21 verloren.

"Ik had vorig jaar twee keer van Schenk verloren en nu stond ik voor tegen haar. Ik ging al te veel denken aan de overwinning en toen ging het mis", aldus Jie, die gisteren ook al een zware partij speelde tegen de Japanse Goto. "Ik zit er behoorlijk door heen. Het was een zware week, maar dat ik hier verlies is toch vooral een mentale kwestie."

Jie haalde ondertussen ook uit naar de Nederlandse bond, met wie ze al maanden een conflict heeft over haar sponsor. Ze speeld namelijk met een ander merk rackets dan de sponsor van de badmintonbond. Afgelopen week kregen Jie en haar man Eric Pang geen toegang tot het trainingscentrum op Papendal omdat ze ze te laat hadden aangemeld. "Zo ga je toch niet met je spelers om", foeterde Yao Jie. "Ik ben toch nog altijd de beste Nederlandse op de wereldranglijst. Er is niemand anders die mijn plek kan innemen. Ik speel echt niet meer voor de bond, maar alleen voor mijn sponsors."

Anita: "Het was zeker geen rode kaart"

Vurnon Anita was vanmiddag de zondebok van Ajax. Tijdens het duel tegen Excelsior (2-2) kon de kleine verdediger van de Amsterdammers na een klein half uur inrukken, nadat hij een tackle op Guyon Fernandez uitvoerde. Arbiter Jan Wegereef stuurde de Ajacied vervolgens resoluut weg.

"Ik was verbaasd toen ik plotseling die kaart voor me zag," aldus Anita tegenover de camera van Eredivisie Live. "Ik speel de bal iets te ver voor me uit en glij met de binnenkant van de voet opnieuw naar de bal toe. Ik had niet de intentie om de speler te raken en wilde de bal spelen."

Anita herhaalde zijn woorden, nadat hij de beelden op de televisie had gezien. "Nu is het zelfs duidelijk te zien dat ik de bal speel. Het was zeker geen rode kaart. Ik neem aan dat de tuchtcommissie deze beelden ook ziet en er vrijspraak volgt."

Toch had de verdediger er flink de balen in. "We gingen hier naar toe om de drie punten te pakken. Het wordt er helaas slechts één. Daar baal ik enorm van. En natuurlijk van die rode kaart."

Verlies Feyenoord gaat recordboeken in

Feyenoord leed vanmiddag een historische 10-0 nederlaag tegen PSV. De wedstrijd zal talrijke recordboeken in gaan.

Het is de grootste nederlaag ooit voor Feyenoord in de Nederlandse competitie. Tot nu toe was dit de 8-2 tegen Ajax op 18 september 1983. Voor PSV is het een evenaring van de grootste overwinning ooit. Ook op 13 oktober 1973 (Go Ahead Eagles) en op 19 april 1998 (FC Volendam) werd er met 10-0 gewonnen.

Na tien duels heeft Feyenoord nu al 24 tegendoelpunten gekregen. Alleen in het seizoen 1957/1958 waren dit er meer, toen kreeg het 29 tegentreffers te verwerken.

Bij rust was het nog maar 2-0, maar de acht doelpunten in één helft was net geen record. Feyenoord maakte er in de tweede helft tegen NAC op 8 december 1963 negen(10-0). Ajax scoorde ook acht keer in de tweede helft tegen Vitesse op 19 mei 1972 (12-1).

K.O. gemepte vrouw voor de grap in graf gegooid

De politie van het Engelse Berwick-upon-Tweed heeft een schokkende zaak in onderzoek. Een vrouw beweert door twee begraafplaatsmedewerkers bewusteloos te zijn geslagen. Vervolgens zouden ze haar in een vers gegraven graf hebben gegooid.

Eenmaal weer bij bewustzijn te zijn gekomen, probeerde de vrouw uit het 1,80 meter diepe graf te klimmen. Aangezien haar dit niet lukte, belde ze met haar gsm om hulp. Eenmaal bevrijd was de vrouw zo geschokt door de morbide grap dat zij in het ziekenhuis moest worden behandeld aan een shock.

De politie heeft inmiddels bekendgemaakt twee mannen van 47 en 51 jaar te hebben opgepakt. Zij worden verdacht van mishandeling en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Vettel gelooft nog in behalen titel

Sebastian Vettel leek vandaag in de Grand Prix van Zuid-Korea lang op weg naar de zege. De Duitser leidde na het uitvallen van Mark Webber eenvoudig op het Yeongam-circuit voor Fernando Alonso, maar de Renault-motor van de Red Bull gaf de geest, waardoor hij uitviel. Toch gelooft Vettel nog in de titelstrijd.

"Het was natuurlijk niet fijn om de race zo te eindigen. Ik lag de hele tijd eerste en controleerde de race. In deze omstandigheden hadden we het niet beter kunnen doen. Aan het einde van de race was het erg donker, en kon ik de hobbels minder goed zien. Achteraf gezien, had ik mijn vizier tien ronden voor het einde beter kunnen vervangen," zei Vettel na de race tegen de BBC.

In plaats van de leiding in het kampioenschap over te nemen van Webber staat de Duitser nu vierde op 25 punten van Alonso. "Er zijn nog vijftig punten weg te geven. Het was leuker geweest als we vandaag hadden gewonnen, maar zo gaat het soms. We hebben dit seizoen te vaak van dit soort dingetjes, maar we kunnen er niets aan veranderen. We moeten zorgen dat we het beste uit de auto halen, maar qua snelheid is er niets mis."

Mozilla keert 3K uit aan 12-jarige bughunter

De twaalfjarige Amerikaanse bughunter Alex Miller heeft van Mozilla een beloning van 3000 dollar gekregen. De jongen ontdekte in de Firefox-browser een potentieel gevaarlijke fout in het geheugenbeheer en bracht Mozilla op de hoogte van de bug.

Miller kwam naar eigen zeggen de buffer overflow in Firefox op het spoor nadat hij tien dagen lang anderhalf uur per dag in de broncode van de browser aan het spitten was. De twaalfjarige maakte bij Mozilla melding van zijn bevindingen. Nadat de bug werd onderkend als zijnde gevaarlijk, kreeg Miller als bughunter een bedrag van 3000 dollar uitgekeerd. Een eerdere bug die Miller ontdekte en opstuurde naar Mozilla kwam niet in aanmerking voor de beloning, waardoor de jongen besloot om zijn speurtocht te intensiveren, zo meldt San Jose Mercury News.

Mozilla, dat onlangs de beloning voor het ontdekken van ernstige beveiligingslekken ophoogde naar 3000 dollar, zegt blij te zijn met de melding van de jonge bughunter. De organisatie stelt dat Mozilla voor het verbeteren van de beveiliging van zijn browser grotendeels afhankelijk is van vrijwilligers. De beloning van 3000 dollar is ook van toepassing op andere titels van Mozilla, zoals Sunbird en Thunderbird.

Rutten complimenteert ploeg na royale zege

Fred Rutten was na afloop van het gewonnen duel tegen Feyenoord (10-0) een zeer gelukkig man. De Rotterdammers liepen door deze uitslag tegen de grootste nederlaag uit de clubgeschiedenis aan.

"Ik ben trots op dit PSV, zeker vanwege de manier waarop we in de tweede helft hebben geacteerd," aldus Rutten in een eerste reactie. PSV stond bij rust nog met 2-0 voor, maar gaf direct na de start van de tweede helft een voetbalshow weg.

"We hebben tegen tien man met heel veel discipline gespeeld en in een hoog tempo. Als je het baltempo zo hoog houdt, onstaan er vanzelf ruimtes. Als je dan zo'n uitslag neerzet, is dat een compliment aan de ploeg waard. In het verleden gingen we bij een voorsprong vaak een beetje achterover leunen, maar nu was de drive enorm om een hoge uitslag neer te zetten."

Zwangere vrouw mishandeld

Een 25-jarige man is gisteren aangehouden omdat hij een zwangere vrouw mishandeld zou hebben. De Rotterdammer meldde zich op het politiebureau. Hij zit vast, meldt de politie.

De mishandeling vond vrijdag rond 17.00 uur plaats in een woning aan de Albert Schweitzerplaats in Rotterdam. Agenten troffen daar een gewonde zwangere vrouw aan. Ze werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar bleek dat ze een scheurtje in haar bekken had opgelopen. Zowel het kind als de vrouw verkeren buiten levensgevaar, maar de vrouw ligt nog wel ter observatie in het ziekenhuis.

21 doden bij verkeersongeluk

Zeker 21 mensen zijn in het noorden van Oeganda om het leven gekomen toen een bus in botsing kwam met een tankwagen. Dat meldt de politie.

Politiecommandant Moses Okello zei zondag dat ten minste zeventien mensen zijn overleden op de plaats van het ongeluk, vier in het ziekenhuis en dat twaalf slachtoffers nog in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen.

Het ongeluk was volgens Okello te wijten aan slecht zicht en een te hoge snelheid. Verkeersongelukken kosten in Oeganda elk jaar aan zeker tweeduizend mensen het leven.

Button doet afstand van de titel

Jenson Button heeft de hoop opgegeven dat hij zijn wereldtitel in de Formule 1 kan verlengen. De Brit werd vandaag in Zuid-Korea roemloos elfde en heeft met twee races te gaan een achterstand van 42 punten op de nieuwe leider Fernando Alonso. De McLaren-coureur gelooft niet meer in de theoretische kans die hij nog heeft.

"Ik doe niet meer mee in het kampioenschap. Dat is erg teleurstellend, maar zo is het nu eenmaal. Ik was vandaag een van de langzaamste rijders op de baan. Ik had enorm veel last van blokkerende voorwielen, waardoor ik niet goed kon remmen voor de bochten," zei een berustende Button tegen de BBC. De Brit had veel nadeel van zijn stop en de safety car die vlak daarna volgde hierdoor kon hij het hele middenveld niet meer inhalen.

Uitslagen Eredivisie speelronde 10

Dit weekend werd de tiende speelronde in de Eredivisie afgewerkt. PSV vernederde Feyenoord in eigen huis met 10-0, Ajax stelde teleur bij Excselcior (2-2) en zakte zo naar de derde plaats, FC Twente nam de tweede plaats over dankzij een 3-2 overwinning op ADO Den Haag.

Roda JC Kerkrade blijft het verrassend goed doen in de Eredivisie. De ploeg die twee jaar geleden ternauwernood via penalties degradatie wist te voorkomen was vrijdagavond voor even gedeeld koploper. Op bezoek bij NAC Breda kwam de ploeg van trainer Harm van Veldhoven in de 36e minuut op achterstand door een doelpunt van NAC'er Kolkka. In de tweede helft kreeg Junker via een penalty de kans om gelijk te maken, maar hij schoot in de handen van Ten Rouwelaar. Inde 60e minuut kwam Roda wel langszij, Sutchuin Djoum maakte de 1-1. Tien minuten voor tijd besliste Hempte via een vrije trap het duel in het voordeel van Roda: 1-2.

N.E.C. Nijmegen heeft FC Groningen zijn tweede nederlaag van de competitie bezorgd. De ploeg won in eigen huis met 3-2. Grote man bij de Nijmegenaren was spits Vleminckx. Hij zorgde voor een 2-0 voorsprong door in de vierde en twaalfde minuut te scoren. In de 70e minuut maakte Enevoldsen er 2-1 van, maar Vleminckx zorgde in de 77e minuut met zijn derde van de avond weer voor een veilige marge: 3-1. De 3-2 van Andersson in de 90e minuut kwam voor Groningen te laat.

Ajax ging vanmiddag op bezoek bij Excelsior, de laatste keer dat Ajax naar Woudestein moest, december 2007, werden de Amsterdammers getrakteerd op een 2-1 nederlaag. Ook vandaag werden er punten verloren, Excelsior wist de bezoekers op 2-2 te houden. In de eerste helft werd Anita met een rode kaart veel te zwaar bestraft door arbiter Wegereef, waardoor Ajax met tien man kwam te staan. Excelsior wist nog voor rust te profiteren van de numerieke meerderheid, en kwam via Bovenberg in de 37e minuut en Wattamaleo in de 43e minuut op een 2-0 voorsprong. Direct na rust maakte Ajax de aansluitingstreffer via El Hamdaoui. In de 60e minuut kreeg Ajax nog een klap te verwerken aangezien keeper Stekelenburg met een blessure naar de kant werd gehaald, Verhoeven was zijn vervanger. Ajax bleef zoeken naar de gelijkmaker en kreeg die uiteindelijk in de 89e minuut, Vertonghen kopte een corner van Sulejmani binnen: 2-2. In de zes minuten blessuretijd die volgden waren de beste kansen voor Excelsior maar Verhoeven wist bij zijn debuut voor Ajax 1 zijn doel schoon te houden. Door het puntverlies ziet Ajax FC Twente passeren op de ranglijst.

De Wedstrijd van de Week was die tussen PSV en Feyenoord, een verslag van die wedstrijd lees je hier.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
Vitesse FC Utrecht 1-4
Excelsior Ajax 2-2
FC Twente ADO Den Haag 3-2
PSV Feyenoord 10-0
AZ Willem II 3-0
De Graafschap Heracles Almelo 1-1
SC Heerenveen VVV-Venlo 2-0
NEC FC Groningen 3-2

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 PSV 10 7 3 0 24 35 - 8
2 FC Twente 10 6 4 0 22 19 - 7
3 Ajax 10 6 3 1 21 26 - 11
4 Roda JC 10 6 3 1 21 19 - 12
5 FC Groningen 10 5 3 2 18 17 - 12
6 AZ 10 5 3 2 18 13 - 9
7 FC Utrecht 10 5 1 4 16 18 - 16
8 ADO Den Haag 10 4 3 3 15 20 - 20
9 SC Heerenveen 10 3 4 3 13 14 - 13
10 NEC 10 4 1 5 13 19 - 20
11 NAC Breda 10 4 2 4 13 12 - 13
12 Excelsior 10 3 2 5 11 14 - 19
13 De Graafschap 10 2 4 4 10 13 - 22
14 Heracles Almelo 10 2 3 5 9 14 - 16
15 Feyenoord 10 2 2 6 8 12 - 24
16 Vitesse 10 2 2 6 8 10 - 22
17 VVV-Venlo 10 2 0 8 6 7 - 17
18 Willem II 10 0 1 9 1 8 - 29

Klik hier voor alle statistieken uit de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Verwarde man dood na sprong in water

Een verwarde man is gisteravond overleden nadat hij in een singel in het Zuid-Hollandse Hellevoetsluis was gesprongen. Hij raakte onderkoeld en overleed in het ziekenhuis. Dat meldt de politie.

Bij de politie werd rond 21.30 uur een inbraak bij een woning aan de Atalanta gemeld. Agenten troffen daar een verwarde man in het water van de singel aan. Hij weigerde op het droge te komen. Uiteindelijk moesten hulpdiensten hem uit het water halen.

Zwaar onderkoeld is de man naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij korte tijd later. De recherche heeft een onderzoek ingesteld.

'Losbladige klapper beter dan spoorboekje'

Maandag beslist de NS over het afschaffen van het spoorboekje. Consumentenorganisatie Maatschappij Voor Beter OV vindt wel dat er een goed alternatief voor het spoorboekje in de plaats moet komen. Er zijn immers altijd nog veel mensen die niet over internet beschikken en ook de suggestie om aan het NS-loket een printje van de te maken reis af te halen is geen realistische optie, aangezien er op veel NS-stations allang geen loket meer is en op stations waar wel een loket is, de wachttijden vaak fors kunnen zijn, net zomin als het laten bellen naar een duur informatienummer.

"Dat er nog maar relatief weinig mensen een spoorboekje kopen, is een feit waar we niet omheen kunnen," aldus de belangenorganisatie, "al zou een uitgever van een roman een gat in de lucht springen bij een vergelijkbaar aantal verkochte exemplaren, maar het spoorboekje in zijn huidige vorm is niet meer van deze tijd."

Het spoorboekje is niet goedkoop, niet om te vervaardigen en niet om aan te schaffen, en staat voor het overgrote deel vol met informatie die niet wordt gebruikt. "Slechts weinig inwoners van Uitgeest zullen belangstelling hebben voor de dienstregeling van de stoptrein van Sittard naar Maastricht, om maar eens een voorbeeld te noemen." Om deze redenen is Voor Beter OV tegen een halsstarrig vasthouden aan het spoorboekje in zijn huidige vorm.

Voor Beter OV bepleit een losbladig systeem, met klappertjes waar dan de voor de incidentele reiziger relevante dienstregelingen kunnen worden ingedaan. Dat zou neerkomen op een bundeltje met de internationale treinen, de Intercitydienstregeling en verder bundeltjes per regio, dus Randstad-Noord, -Midden en Zuid-, Zuid-Nederland, Oost-Nederland en Noordoost-Nederland. Deze bundeltjes dienen dan wel overal in Nederland verkrijgbaar te zijn.

Een bijkomend voordeel van de Spoorklapper is, dat bij tussentijdse dienstregelingswijzigingen een nieuw setje van de desbetreffende regio, of de gewijzigde treinen kan worden verstrekt, zodat de Spoorklapper altijd actueel kan zijn, in tegenstelling tot het tamelijk inflexibele ouderwetse spoorboekje. 


Een spoorboekje is zóóó 2008....! (Foto: ANP)

Populariteit Sarkozy bereikt nieuw dieptepunt

De populariteit van de Franse president Nicolas Sarkozy heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Dat blijkt uit een peiling van de krant Journal du Dimanche.

Van de 1828 ondervraagden is 29 procent tevreden met het optreden van Sarkozy. Dat is 3 procent lager dan in september toen de populariteit op het laagste punt was sinds zijn aantreden in 2007.

Het pensioenhervormingsplan dat na maandenlange stakingen en protesten toch doorgevoerd zal worden, is debet aan zijn dalende populariteit. Volgens de krant is de beoordeling de laagste ooit in de recente geschiedenis.

Sarkozy heeft zijn politieke toekomst verbonden aan het plan waardoor de pensioengerechtigde leeftijd wordt verhoogd van 60 naar 62 jaar. De Franse regering is van mening dat de verhoging noodzakelijk is, omdat het huidige pensioensysteem verlies lijdt.

De vakbonden stellen daarentegen dat de rekening ten onrechte bij de werknemers wordt neergelegd en dat de regering elders naar geld moet zoeken om het pensioenstelsel gezond te houden.


Sarkozy minder populair (Foto: Novum)

Snackbar poes.

Tijdens één van mijn vele dagelijkse wegtrekkers op mijn werk, begon de telefoon op mijn bureau hard te rinkelen. Ik schok me wezenloos en met nog één oog dicht nam ik op.
“ Ja, met mij.” zuchtte ik in de hoorn.
“ Sorry, dat ik u moet storen, maar ik heb hier een meneer aan de lijn die u zeer dringend wil spreken.” Het was onze fraaie receptioniste, waar helaas geen reet mee te beginnen was. Lesbisch, jammer.

Weer topprestatie golfer Luiten

Voor het tweede weekend op rij heeft Joost Luiten een goede prestatie geleverd bij het golfen. Luiten eindigde na zijn tweede plaats van vorige week, nu derde tijdens de Castelló Masters. Hij eindigde met -11 vijf slagen achter de winnaar Matteo Manassero.

Manassero is met zijn zeventien jaar de jongste winnaar op de Europese Tour. Naast Luiten haalden ook Robert-Jan Derksen en Maarten Lafeber het slotweekend. Zij eindigden respectievelijk op de 30e en 69e plaats.

Uitslag Vitesse - FC Utrecht

Om half vijf begon de competitiewedstrijd tussen Vitesse en FC Utrecht. Hieronder vind je de uitslag.

Vitesse

1 - 4

FC Utrecht

 61' Pedersen
   3' Rajkovic e.d.
 45' Mertens
 51' Cornelisse
 56' Mulenga
 
 Gele kaart: Matic, Stevanovic, (Vitesse), Mertens, (FC Utrecht)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 16.000
Arbiter: Bossen
 
Opstelling:   Opstelling:
Room
Kashia
Sprockel
Rajkovic
Büttner
Jenner
Pröpper
Aissati
Matic
Stevanovic (Pluim/77)
Nilsson (Pedersen/59)
  Vorm
Cornelisse
Schut
Wuytens
Nesu
Duplan (Amrani/89)
Vorstermans (Sarota/30)
Mulenga
Nijholt
Mertens (Danso/74)
v.Wolfswinkel

[WK Turnen] Gemengde gevoelens bij Zonderland

Epke Zonderland zette vandaag een uitzonderlijke prestatie neer bij het WK Turnen in Rotterdam. Hij turnde een perfecte oefening waarmee hij 16.033 scoorde. Helaas bleek dit niet genoeg voor een gouden medaille, want de Chinees Zhang Chenglong was met 16.166 net iets beter, waardoor Zonderland voor het tweede jaar op rij zilver veroverde.

"Natuurlijk baal ik ervan dat ik weer tweede ben geworden," zei Zonderland na afloop tegen de NOS. "Maar dit is mijn beste oefening ooit. Geef me een paar minuten en ik denk dat ik dan keihard staat te juichen."

[WK Turnen] Wammes: "Gegokt en verloren"

Jeffrey Wammes werd vandaag bij het WK turnen in Rotterdam achtste en laatste op het onderdeel sprong. De Nederlander nam in de jacht op medailles veel risico's maar zag deze niet beloond worden. "Gegokt en verloren," was het korte commentaar van zijn coach Bram van Bokhoven.

"Mijn eerste sprong was al niet goed, dat neem je mee naar de volgende," zei Wammes die voor zijn tweede sprong een moeilijkheidsgraad van 7,0 had maar de drievoudige schroef kon maken en hierdoor dit terug zag vallen naar 6,6. "Het heeft toch vooral met die eerste sprong te maken."

Hij gaf na afloop aan nerveus te zijn geweest. "De opkomst met al die toejuichingen was geweldig. Ik was niet blij dat ik als eerste moest springen en er niet even van kon genieten. Ik was gewoon niet relaxed."

Blizzard test prototypes nieuwe MMO

Blizzard kennen we natuurlijk allemaal van hun ontzettend toffe games. Eén van hun grootste successen is natuurlijk World of Warcraft. Deze MMO wordt dagelijks door miljoenen mensen gespeeld. Vraag is of Blizzard ooit nog een andere MMO wil gaan maken aangezien het succes van World of Warcraft waarschijnlijk nooit te overtreffen is.

Fans zullen blij zijn te horen dat Blizzard bezig is met een nieuwe MMO. Rob Pardo van Blizzard heeft gezegd dat ze binnen Blizzard met zo'n vijftig man bezig zijn om prototypes voor nieuwe MMO's te testen. Toch zullen we nog even moeten wachten op een aankondiging. Volgens Pardo zullen ze op zijn vroegst in 2012 een nieuwe MMO aankondigen.

WoW

 

Webber: "Het was mijn fout"

Onder de grijze Koreaanse hemel had Red Bull-coureur Mark Webber wederom een grote stap kunnen zetten naar zijn eerste titel in de Formule 1, maar de Australiër crashte in het begin van de race en zag tot overmaat van ramp Fernando Alonso de leiding in het kampioenschap overnemen. Hij gaf na afloop zijn rijdersfout toe.

"Dit was helemaal mijn eigen fout. Ik kwam bij de uitgang van bocht 12 op de kerbstones terecht. Vervolgens spinde ik heel langzaam uit de wedstrijd. Volledig mijn eigen fout. Dit was niet mijn dag. Heel frustrerend," zei de Red Bull-rijder die in zijn crash Nico Rosberg meenam tegen de BBC. Teamgenoot Sebastian Vettel zag de finish ook niet, waardoor Alonso de race won voor Lewis Hamilton die ook terug is in de titelstrijd.

Webber heeft na vandaag elf punten achterstand op Alonso, maar volgens de Australiër is de strijd nog niet gestreden. "Het gaat niet om de plek die je nu bezet. Alles kan heel snel veranderen. Er zijn nog twee races te gaan waar ik absoluut mijn best ga doen."

Diablo III toont gameplay en krijgt beta

Dit weekend was de Blizzcon, een evenement van Blizzard waar ze vaak nieuws uitbrengen over hun games. Zo was er ook de onthulling van de Demon Hunter-class in Diablo III. Nu heb ik voor jullie twee filmpjes met in totaal aan achttien minuten gameplay van de Demon Hunter en een klein stukje PVP.

Daarnaast is er aangegeven dat er een gesloten beta zal gaan komen van Diablo III, helaas zal deze waarschijnlijk alleen voor vrienden en familieleden worden van de ontwikkelaars. Met een beetje geluk zal Blizzard besluiten deze beta op een later moment uit te breiden zodat er meer mensen aan mee kunnen doen.

Er is nog geen datum bekend voor Diablo III maar ze zijn al wel al over de helft met het ontwikkelen ervan. Bekijk hieronder de gameplay-video's.

Blizzard-games op consoles? Alleen als het werkt!

Blizzard staat bekend als een developer die alleen maar games maakt voor de pc. Toch komen er steeds meer berichten dat ze hun games ook op consoles uit willen brengen. Tijdens een persconferentie op Blizzcon is hier wederom iets over gezegd.

Jay Wilson, game director van Diablo III en World of Warcraft production director J. Allen Brack hebben gezegd dat ze wel games voor de consoles willen maken, maar dat het voor hen belangrijk is dat een game goed te spelen is op die consoles.

"We'd happily put a game on console if it played well on console"

De vraag is dus wanneer Blizzard een game kan maken die goed op een console zou werken. Diablo III zou wellicht een goede kandidaat zijn, maar hierover werd gezegd dat er geen concrete plannen zijn om de game op de consoles te zetten.

Diablo 3

Voor meer gamenieuws kijk je op fokgames.nl

CoD: Black Ops toont Gun Game-gameplay

Call of Duty: Black Ops komt 9 november uit op de PC, PS3, Xbox 360, Wii en de DS en dat betekent dat we de komende tijd steeds meer video's zullen gaan zien voor het spel. Zo is er nu een video die een volledig potje Gun Game toont. De speler die we volgen begint niet echt lekker maar komt later toch op gang.

Gun Game houdt in dat je begint met een pistool en zodra je iemand doodt schuif je een rang op en krijg je een volgend wapen. Zodra je alle rangen met wapens hebt doorlopen, twintig in totaal, is er een winnaar. Bekijk hieronder de video van Gun Game.

[Upd] Been stelt functioneren ter discussie

Het is nog maar de vraag hoe lang Mario Been nog trainer van Feyenoord zal zijn. Humberto Tan, presentator van Eredivisie Live, liet via zijn Twitter-account namelijk weten dat de oefenmeester zijn functioneren ter discussie stelt. Ook Martijn Krabbendam, Feyenoord-watcher voor VI.nl, heeft dit bericht bevestigd.

Feyenoord ging eerder vandaag hard onderuit bij PSV. De Eindhovenaren leidden de Rotterdamse formatie naar de slachtbank en troffen uiteindelijk tien keer doel. Jonathan Reis was het meest productief en voegde drie treffers aan zijn seizoenstotaal toe.

Update 17.06 uur:

Volgens RTV Rijnmond zou Mario Been de spelers hebben gevraagd om een oordeel te vellen. De oefenmeester vraagt zich namelijk af of de groep het nog met hem ziet zitten.

Tot op heden is nog niet bekend wat het antwoord van de selectie van Feyenoord is. "Ik ga nooit uit mezelf weg bij Feyenoord, maar als maar een speler geen vertrouwen meer in mij heeft, ben ik weg", aldus de trainer.

Update 17.35 uur:

Mario Been heeft in De Telegraaf laten weten een nachtje over de ontstane situatie te willen slapen. Hierdoor zal er morgen pas duidelijkheid worden geschept of de trainer aan zal blijven in Rotterdam.

Inwoners Fucking massaal platgebeld

Het zit Fucking niet mee. De inwoners van het Oostenrijkse dorp worden de laatste tijd massaal gebeld door dronken Engelsen. Na wat hoongelach smijten de Britten de hoorn weer op de haak.

Een telefoonnummer van een Fucker is gauw te vinden. Via de Oostenrijkse telefoonnummerzoekmachine Auskunft is een telefoonnummer snel gevonden. Naast telefoonnummers van inwoners van Fucking worden ook nummers uit Oberfuckung, Windpassing, Wankham en Rottenegg massaal opgevraagd door de Engelsen. Toch blijkt Fucking verreweg het populairst onder de grappenmakers.

Het online telefoonboek heeft het leven van de Oostenrijkers uit de desbetreffende plaatsjes er niet gemakkelijk op gemaakt. "We worden inderdaad geregeld gebeld door Engelsen", bekent de 56-jarige Johann Maier. "We worden gevraagd of we in Fucking zijn of dat dat Fucking is. Vervolgens lachen ze en hangen ze op."

Burgemeester Siegfried Hauppl is het beu dat zijn dorp al jaren het mikpunt van spot is in Engelstalige landen. "We zijn telkens in het nieuws", verklaart hij. "We willen gewoon met rust worden gelaten." Iedere suggestie om het dorpje Fucking dan maar een andere naam te geven wijst hij van de hand.

Het dorp Fucking wordt jaarlijks overspoeld door horden Engelse lolbroeken. Net als de plaatsnaamborden van het Brabantse Maaskantje werden ook de borden met de plaatsnaam 'Fucking' erop massaal gestolen. Sinds de borden in cement zijn verankerd, is dat nu verleden tijd.

Inwoners van het Beierse Wank zien juist brood in de schunnige naam van hun dorp. Vorig jaar openden zij enkele pensions en besloten ze kerstkaarten te verkopen met in koeienletters 'Wank' erop. Het Wank Guest House is zelfs het hele jaar volgeboekt.

Fucking
In Fucking valt geen fuck te beleven...

Federer wint toernooi van Stockholm

Roger Federer heeft vanmiddag het ATP-toernooi van Stockholm gewonnen. De Zwitserse tennisser was in twee sets te sterk voor de Duitser Florian Mayer: 6-4 6-3.

Federer won in Stockholm pas zijn tweede titel van het jaar. De nummer twee van de wereld hoefde zich niet bovenmatig in te spannen tegen Mayer, 47e van de wereld. De Zwitser trok de partij in net iets meer dan een uur naar zich toe.

Federer wint toernooi van Stockholm
Federer wint toernooi van Stockholm (Foto: ANP)

EU eist tegemoetkomingen Servië

Toetreding van Servië tot de Europese Unie is uitsluitend mogelijk als de regering in Belgrado de van oorlogsmisdaden verdachte Ratko Mladic en Goran Hadzic arresteert. Dat gaan de 27 lidstaten van de Europese Unie maandag benadrukken, meldde de nieuwswebsite WAZeuobserver.

De site baseert zich op de uitkomst van de voorbereidingen van de vergadering van de EU-ministers van Buitenlandse Zaken in Luxemburg. De kersverse Nederlandse bewindsman Uri Rosenthal is daarbij aanwezig.

Den Haag eist al jaren dat Servië moet samenwerken met het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag. Het hof wil Mladic vervolgen voor onder meer het bloedbad van 1995 in Srebrenica en Hadzic wegens de moord op duizenden Kroaten.

Pas als alle lidstaten, dus ook Nederland, overeenkomen dat Belgrado zich positief opstelt, kan Servië een officiële status krijgen als kandidaat-lidstaat.

EU eist tegemoetkomingen Servië
EU eist tegemoetkomingen Servië (Foto: ANP)

Arrestaties na vechtpartij op recreatiepark

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Zeewolde drie mensen gearresteerd in verband met een grote vechtpartij in en bij een evenementenhal op recreatiepark de Eemhof. Dat heeft de politie zondag laten weten.

De vechtpartij ontstond laat op de avond toen acht beschonken bewoners van een van de bungalows ruzie zochten met andere bezoekers. De beveiliging van het park alarmeerde de politie. Bij aankomst van de agenten braken diverse vechtpartijen uit. De politie had naar eigen zeggen moeite om de 'vechtende menigte' uiteen te drijven.

De drie verdachten (15, 22 en 25 jaar uit Noord-Holland en Zeeland) die werden aangehouden, verzetten zich hevig tegen hun arrestatie. Omstanders bemoeiden zich daar volgens de politie ook nog eens op een agressieve manier mee. De groep ruziemakers werd van het park verwijderd.

Arrestaties na vechtpartij op recreatiepark
Arrestaties na vechtpartij op recreatiepark (Foto: ANP)

'681 Iraakse burgers gedood bij checkpoints'

Amerikaanse militairen hebben in de afgelopen jaren 681 onschuldige burgers, onder wie dertig kinderen, doodgeschoten bij controleposten in Irak. Dat meldde de Britse krant The Sunday Times zondag op basis van de geheime documenten van het Amerikaanse leger die vrijdag werden gepubliceerd door WikiLeaks.

De militairen die de controleposten bemanden, hadden opdracht gekregen voertuigen te beschieten wanneer de bestuurders een stopbevel negeerden. Op deze manier hoopte het leger van de Verenigde Staten aanslagen te voorkomen.

Volgens The Sunday Times werden in totaal 832 mensen doodgeschoten bij controleposten in Irak in de periode januari 2004 - december 2009. Onderzoek wees uit dat 120 van hen opstandelingen waren. Naast burgers en opstandelingen werden ook Iraakse politieagenten en militairen gedood en raakten 2200 mensen gewond.

'681 Iraakse burgers gedood bij checkpoints'
'681 Iraakse burgers gedood bij checkpoints' (Foto: ANP)

Uitslagen Eredivisie (24/10/2010)

Om 14.30 uur begonnen er naast de wedstrijd tussen PSV en Feyenoord nog twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

 

FC Twente

3 - 2

ADO Den Haag

 27' Janssen
 57' Ruiz(pen)
 70' Janko
   44' Boelykin
 54' Kubik
 
 Gele kaart: Rosales, Landzaat, (FC Twente), Kubik, Bosschaart, Verhoek, (ADO Den Haag)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 23.800
Arbiter: Van Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Michailov
Tiendalli
Bengtsson
Douglas
Kuiper (Rosales/20)
Landzaat
De Jong
Janssen
Ruiz
Janko
Chadli (Vujicevic/87)
  Coutinho
Ammi
Derijck
Bosschaart (v.d.Bergh/79)
Kum
Radosavljevic
Immers
Toornstra
Verhoek
Boelykin (Leeuwin/45 1)
Kubik (Vicento/87)

AZ

3 - 0

Willem II

 11' Jonathas(pen)
 35' Martens
 55' Holman
 
 
 Gele kaart: Schaars, Moreno, (AZ),
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 16.248
Arbiter: Wiedemeijer
 
Opstelling:   Opstelling:
Romero
Marcellis
Moisander
Moreno (Jaliens/76)
Klavan
Wernbloom
Falkenburg (Sigthórsson/65)
Schaars
Holman
Jonathas
Martens (Gudmundsson/61)
  Verhulst
Lampi
Halilovic
Swinkels
Pereira
Vossebelt (Gravenbeek/46)
v.d.Heijden
Landgren
Lasnik (Hutten/65)
Rigters (Sheotahul/73)
v.Zaane

Stybar ook in eigen land de beste

De Tsjech Zdenek Stybar blijft maar winnen bij het veldrijden. Vanmiddag won de wereldkampioen voor eigen publiek in Pilsen de tweede wereldbekerwedstrijd van dit seizoen. Stybar bleef de Belgen Kevin Pauwels en Niels Albert voor.

Al aan het begin van de wedstrijd wist dit drietal zich van de rest af te scheiden. Albert moest op vier ronden van het einde de tweede versnelling van de Tsjech bekopen. In de voorlaatste ronde kon ook Pauwels Stybar niet meer volgen. Stybar startte dit seizoen in zeven koersen en die wist hij ook allemaal te winnen.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Sanne van Paassen. Zij bleef haar landgenote Daphny van den Brand en de Tsjechische Katerina Nash voor.  Marianne Vos deed niet mee.

Troicki verslaat Baghdatis in finale Moskou

Viktor Troicki heeft het tennistoernooi van Moskou op zijn naam geschreven. De Serviër toonde zich in de finale te sterk voor de als vierde geplaatste Marcos Baghdatis: 3-6, 6-4, 6-3. Voor de nummer 43 van de wereld, die zijn derde finale op de ATP-tour speelde, is het de eerste titel uit zijn carrière.

Baghdatis, de mondiale nummer negentien, wist redelijk eenvoudig de eerste set te winnen. In de tweede set ontving de Cyprioot meer tegenstand en ging het lange tijd gelijk op, waarna Troicki de set uiteindelijk naar zich toe trok. In het vervolg van de partij maakte de Serviër het karwei af.

[WvdW] Uitslag PSV - Feyenoord

PSV heeft een monsterscore geboekt in het duel tegen Feyenoord. De Rotterdammers gingen de bietenbrug op en liepen tegen een enorme nederlaag aan. Na 90 minuten wedstrijd, arbiter Nijhuis trok geen extra tijd bij, stond er 10-0 op het scorebord.

De wedstrijd was voor Leroy Fer al na veertien minuten voorbij. De middenvelder van Feyenoord kwam in de tiende minuut op een vervelende manier terecht, nadat hij een bal probeerde op te vangen. Hij probeerde het nadien nog wel, maar werd later vervangen door Karim El Ahmadi.

De eerste kans van de wedstrijd was voor PSV. Ola Toivonen probeerde keeper Rob van Dijk te verschalken, maar schoof de bal voorlangs. Ook de daaropvolgende corner leverde voor de Eindhovenaren niets op. Aan de andere kant probeerde Georginio Wijnaldum het eens, maar stuitte op doelman Andreas Isaksson.

Na 24 minuten wedstrijd liet Balasz Dzsudzsák voor het eerst van zich spreken door een doelpoging rakelings naast te schieten. Direct daarna kwam PSV alsnog op voorsprong door een treffer van Jonathan Reis, die Van Dijk volledig kansloos liet. Tien minuten later moest Feyenoord met tien man verder, nadat Kelvin Leerdam in het tijdsbestek van acht minuten twee keer geel kreeg.

In de slotfase van de eerste helft bouwde PSV de voorsprong verder uit, nadat Ibrahim Afellay het tweede doelpunt van de middag liet aantekenen. Martins Indi zat er nog wel met zijn voet aan, maar de treffer werd op naam van de middenvelder van PSV gezet. In de laatste minuut van de eerste helft had Afellay ook de 3-0 op zijn schoen, maar schoot hoog over. Feyenoord kwam er in Eindhoven nog nauwelijks aan te pas.

Na twee minuten in de tweede helft was de wedstrijd gespeeld. Afellay zette de bal voor op Reis, die vervolgens beheerst binnenkopte. Ook Ola Toivonen deed nog geen twee minuten later een duit in het zakje door de vierde treffer van de middag tegen de touwen te werken. Feyenoord stond met de rug tegen de muur en slaagde er niet in om een goede aanval op te zetten. Hierdoor had PSV vrij spel en kon het naar hartelust voetballen.

Na een moeizame poging van Feyenoord, de ploeg probeerde bij het doel van Isaksson te komen, deed ook Jeremain Lens een duit in het zakje. De aanvaller van PSV rondde in de 55e minuut eenvoudig af na een mooie aanval, die door Toivonen werd opgezet. Ook daarna waren de problemen voor Feyenoord niet voorbij. Drie minuten later liet Reis namelijk zijn derde doelpunt van de middag aantekenen.

PSV leek elke speler een keer te willen laten scoren. In de 65e minuut schoot Balasz Dzsudzsák vanaf de rand van het strafschopgebied op wonderschone wijze raak. Na een corner van Dzsudzsák was het voor de achtste keer raak. Orlando Engelaar zette zijn hoofd tegen de bal, waardoor er voor Van Dijk opnieuw geen houden aan was. Toch wisten de Eindhovenaren ook kansen om zeep te helpen. Lens was dichtbij de negende goal, maar wist niet af te ronden.

De Eindhovense formatie leek alles op alles te zetten om de tiende goal te maken. In de 78e minuut kreeg de ploeg een strafschop, die door Dzsudzsák werd benut. Nog geen minuut later had Toivonen het tiende doelpunt op zijn schoen, maar schoof de bal naast. Uiteindelijk was het Lens, die het tiende doelpunt voor zijn rekening nam. Het lukte PSV in het verleden twee keer eerder om een dergelijke score op het bord te zetten. Dat was in 1978 tegen Go Ahead Eagles en in 1998 tegen FC Volendam.


 

PSV

10 - 0

Feyenoord

24' Reis
39' Afellay
47' Reis
49' Toivonen
55' Lens
58' Reis
63' Dzsudzsák
70' Engelaar
78' Dzsudzsák (pen)
88' Lens
 
 
 Gele kaart: Schaken, Mokotjo (Feyenoord)
 Rode kaart: Leerdam (34/2xg) (Feyenoord)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 33.900
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Hutchinson
Marcelo
Bouma (Maza/66)
Pieters
Afellay (Bakkal/66)
Toivonen
Engelaar
Lens
Reis (Koevermans/71)
Dzsudzsák
  van Dijk
Leerdam
de Vrij
Bahia
De Cler
Mokotjo
Bruins
Fer (El Ahmadi/14)
Schaken (Martins Indi/35)
Castaignos (Auassar/63)
Wijnaldum

Gridstraffen voor Sutil en Buemi

Adrian Sutil en Sébastien Buemi zullen in de Grand Prix van Brazilië na afloop van de kwalificatie vijf plaatsen naar achteren worden gezet. Beide coureur liepen de straf op omdat ze vandaag tijdens de Grand Prix van Zuid-Korea vermijdbare botsingen veroorzaakt hadden.

Sutil had tijdens de race veel remproblemen met de Force India. De Duitser verremde zich meermalen en ging hierdoor wijd waardoor hij telkens opnieuw kon beginnen met inhalen. Bij een inhaalpoging op Kamui Kobayashi ging het fout, raakte Sutil de Sauber en viel met een gebroken rechter voorwiel uit. Hij moet 10.000 euro naar de FIA overmaken omdat hij met de remproblemen door bleef rijden.

Buemi veroorzaakte bij zijn crash een safety car. De Zwitser probeerde met de Toro Rosso aan het eind van het lange rechte stuk de Virgin van Timo Glock in te halen maar zag dat zijn remmen blokkeerden en hij met zijn bolide de Duitser torpedeerde. De Toro Rosso bleef op een gevaarlijke plaats staan, terwijl Glock nog de pits kon bereiken en daar uit moest stappen.

[SF] Uitslag Race 2+Finale Navarra

Davide Rigon heeft voor Anderlecht de titel in de Superleague Formula veroverd. De Italiaan had aan een vierde plaats in de finalerace genoeg om het kampioenschap in zijn voordeel te beslissen. De tweede race in Navarra werd gewonnen door Alvaro Parente, terwijl John Martin de finalerace pakte.

Maximo Cortes mocht de tweede race van poleposition beginnen, voor Chris van der Drift die de betere start had. De Nieuw-Zeelandse Nederlander ging van de baan af en kwam pas als vierde terug op het asfalt. De race kende na vijf ronden een neutralisatie nadat Adrian Valles in de laatste bocht gespind was en weggetakeld moest worden. De kraan die dit zou doen kwam vast te zitten en moest zodoende eerst zelf weggehaald worden.

Na de lange neutralisatie en de verplichte pitstops reed Marcos Martinez aan de leiding, maar hij zag Parente en Esteban Guerrieri nog aan zich voorbij snellen. Rigon had ondertussen ook zijn momentjes in de race maar de Italiaan bleef rijden en kwam uiteindelijk als elfde over de streep. Craig Dolby moest om de titelstrijd spannend te houden hoog eindigen en de Brit plaatste fraaie inhaalacties waardoor hij uiteindelijk vierde werd en er voor zorgde dat de titelstrijd pas in de finalerace beslist zou worden. Van der Drift werd uiteindelijk zevende, Buurman twaalfde en Robert Doornbos viel uit.

In de finalerace deed Dolby wat van hem verwacht werd door al snel de leiding te grijpen, maar in de vierde ronde zag hij John Martin waardoor Dolby de titel moest laten aan Rigon die zelf vierde werd. De derde plaats in de laatste race van het seizoen was voor Guerrieri.

Uitslag race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 Alvaro Parente FC Porto 40:46.976
2 Esteban Guerrieri PSV Eindhoven +1.893
3 Marcos Martínez Sevilla FC +6.681
4 Craig Dolby Tottenham Hotspur +7.042
5 Maxi Cortes AS Roma +8.209
6 John Martin Beijing Guoan FC +9.171
7 Chris van der Drift Galatasaray +11.663
8 Ben Hanley Olympiacos +11.963
9 Franck Perera Girondins de Bordeaux +12.395
10 Maria de Villota Atletico de Madrid +13.459
11 Davide Rigon Anderlecht +14.351
12 Yelmer Buurman AC Milan +14.848
13 Tristan Gommendy Olympique Lyonnais +15.906
14 Max Wissel FC Basel +19.646
DNF Robert Doornbos Corinthians +16 Ronden
DNF Frederic Vervisch Liverpool FC +17 Ronden
DNF Adrian Valles Sporting Clube de Portugal +17 Ronden
DNF Andy Soucek Flamengo +22 Ronden


Eindstand in het kampioenschap

Pos. Team Punten
1 Anderlecht 699
2 Tottenham Hotspur 697
3 FC Basel 666
4 Olympiacos 653
5 AC Milan 631
6 Flamengo 540
7 FC Porto 527
8 Beijing Guoan FC 453
9 Liverpool FC 440
10 AS Roma 428
11 Corinthians 363
12 Galatasaray 361
13 Sevilla FC 357
14 Girondins de Bordeaux 340
15 Sporting Clube de Portugal 329
16 PSV Eindhoven 288
17 Atletico de Madrid 265
18 Olympique Lyonnais 243

[WK Turnen] Wereldtitel op brug voor Feng Zhe

De Chinees Feng Zhe heeft zondag bij de wereldkampioenschappen turnen in Rotterdam de toestelfinale op brug gewonnen. Feng kwam tot een score van 15,966, zijn landgenoot Teng Haibin kwam met 15,616 nog het dichtst in de buurt.

Het brons was voor de Japanse allroundkampioen Kohei Uchimura: 15,500. Feng Zhe, vorig jaar tweede op brug in Londen, komt ook nog uit in de finale op rek.

Alonso: "Nog niets is zeker"

Fernando Alonso won eerder vandaag de Grand Prix van Zuid-Korea. Door het uitvallen van Mark Webber en Sebastian Vettel deed de Spanjaard goede zaken in de WK-stand.

"Het is volgens mij voor het eerst dat ik een wedstrijd in de regen win", aldus de Spanjaard die, met nog twee races voor de boeg, elf punten voorsprong heeft op Webber.

Toch zegt Alonso dat er nog niets beslist is. "Niets is nog zeker. Eigenlijk is er niet zo veel veranderd. Met het nieuwe puntensysteem kan er nog van alles gebeuren."

Uitslag Celtic - Glasgow Rangers

Vanmiddag stond de The Old Firm weer op het programma in de Schotse competitie. Op Celtic Park ontving Celtic stadsgenoot en aartsrivaal Glasgow Rangers. De bezoekers wonnen met 1-3 en zijn daardoor na dit weekend alleen koploper in Schotland.

De wedstrijd begon onrustig en nadat de scheidsrechter in de vijfde minuut al twee man geel gaf waren het de bezoekers die voor het eerste gevaar zorgden. Steven Whittacker raakte echter de paal en zodoende bleef de stand lang 0-0. Op slag van rust was het Celtic dat enigzins verrassend op 1-0 kwam. Gary Hooper was de gevierde man en daardoor gingen de mannen van trainer Neil Lennon met een voorsprong de rust in.

Na rust gingen de Rangers naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er vrij snel, al werden de bezoekers wel geholpen door Glenn Loovens. Onze landgenoot werkte een voorzet van Kyle Lafferty achter zijn eigen doelman. Celtic was zichtbaar aangeslagen en niet veel later kwamen The Bhoys zelfs op achterstand.

Verdediger Fraser Foster verdedigde de bal slecht uit en via Steven Naismith en Maurice Edu kwam de bal voor de voeten van goaltjesdief Kenny Miller. Hij verzilverde de kans en zette daarmee zijn ploeg op een 1-2 voorsprong. De Rangers gingen verder met aanvallen en na een overtreding van ex-FC Twentespeler Daniel Majstorovic kregen de bezoekers een strafschop.

Miller ging achter de bal staan en hij liet dit buitenkansje niet onbenut. Daarmee scoorde hij zijn tweede doelpunt van de middag en alweer zijn dertiende van het seizoen. Celtic ging nog op zoek naar de 2-3 en Loovens was hier dichtbij. Toch wist doelman Alan McGregor zijn doel verder schoon te houden en daarmee de drie punten mee terug te nemen naar Ibrox Park.

Boze Minecraft-spelers gijzelen gameservers

Minecraft; de indie game waarvan de maker ontzettend rijk geworden is. Of iedereen daar blij van wordt, valt te betwijfelen. Een paar boze spelers hebben de server namelijk aangevallen middels een beruchte DDoS-aanval. Ze zijn boos op de maker, vermoedelijk voor het uitblijven van updates.

De vage boodschap luidt: "We want to send [Minecraft creator Markus Persson] a clear message of how the future of Minecraft will turn out unless he gets to work, namely by influencing the amount of sales taking place, due to the attacks." - Ze verhinderen een goede verkoop door de aanval, om de maker ertoe te zetten de updates uit te voeren die de spelers beloofd zijn. Op forum 4chan hebben ze de boodschap geplaatst, maar beweren geen lid te zijn.

Markus Persson heeft in een reactie aangegeven DDoS-protectie aangevraagd te hebben en wil op lange termijn de hardware van de servers opwaarderen. Over de game-updates heeft hij nog niets losgelaten.

[Video] 'Kayak' nieuwe manier van juichen

FC Stjarnan heeft er een concurrent bij. Ook het Australische Brisbane Roar besteedt veel aandacht aan het instuderen van het juichen bij een doelpunt. Stjarnan, de IJslandse club die bekend werden door onder meer 'de geboorte' en 'het vissen', was zelf nog niet op het idee gekomen om iemand in een kayak na te doen. Dat hebben de spelers van Brisbane Roar nu wel gedaan.

De Australiërs gebruiken de hoekvlag als handig hulpmiddel om een klein toneelstukje op te voeren. Brisbane was door Ivan Franjic op voorsprong gekomen in de wedstrijd tegen Central Coast Mariners. De club won uiteindelijk met 2-0.

 

Stormfront boos op DJ Hero 2-reclame

Het forum waar voornamelijk racisten uithangen, Stormfront, is boos op de reclame voor de nieuwe DJ Hero-game. In deze reclame die hieronder te zien is, gaat het allemaal om het mixen. Op het eind van de trailer zien we dat een man met een donkere huidskleur is gemixt met een man met een lichte huidskleur.

Dit schoot bij de heren op Stormfront in het verkeerde keelgat en nu zijn ze boos. Onder andere hier en hier zijn de reacties te zien van de heren en dames, die het abnormaal vinden dat 'zwarte' mensen samenkomen met 'witte' mensen. Ze zijn nu bezig met een haatcampagne tegen al deze reclames op YouTube, door ze onder andere te 'flaggen', waardoor YouTube ze wellicht van hun site af zal halen, of door haatreacties jegens donkere mensen en de makers van het spel eronder te zetten.

In het spel DJ Hero 2, dat vorige vrijdag uitkwam voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de Wii, gaat het helemaal om het mixen van muziek. Met meer dan tachtig liedjes is het de bedoeling om de discotheek naar je huiskamer te halen. De reclame waar het allemaal om gaat is hieronder te zien.

Lolbroeken zetten ontvoering in scène

Drie grappenmakers hebben vrijdag voor beroering gezorgd in Maarssen door een ontvoering in scène te zetten. Ze stopten rond 00.25 uur een man in de kofferbak van een auto en gingen er op hoge snelheid vandoor. De politie werd gealarmeerd, waarna de auto door meerdere politiewagens werd klemgereden. Vervolgens bleek het om een grap te gaan.

Meerdere getuigen zagen het vermeende slachtoffer bij een horecagelegenheid aan de Planetenbaan de auto in worden gepropt. Agenten zagen de auto op de Zuilensering rijden. Bij de aansluiting met de A2 werd de bestuurder gedwongen te stoppen. De drie inzittenden werden uit de auto gepraat en aangehouden.

Het bleek al snel dat er van ontvoering geen sprake was. De 'ontvoerde' zat ook al niet meer in de achterbak, maar op de achterbank van de auto. De 18-, 19- en 20-jarige mannen uit Utrecht krijgen een proces-verbaal wegens het 'afgeven van valse signalen, waardoor bij omstanders vrees gewekt werd', zo meldt de politie.

Vierde World of Warcraft-uitbreiding bevestigd

Er komt een vierde uitbreiding voor World of Warcraft. Dat heeft production director J. Allen Brack bekendgemaakt op het jaarlijkse event, BlizzCon, van WoW ontwikkelaar Blizzard. Het ontwikkelingsteam heeft alleen nog geen idee waar deze uitbreiding om gaat draaien.

Normaal duurt de ontwikkeling van een uitbreiding ongeveer twee jaar. Deze keer gaat het alleen iets langer duren omdat er nog geen concrete plannen zijn over het thema. Brack wist ook te vertellen dat het ontwikkelteam groter is dan ooit, ongeveer honderdvijftig mensen werken deze keer mee aan de nieuwe uitbreiding. 

Benen man gebroken door roldeur

Een man uit het Overijsselse De Lutte is gisteren ernstig gewond geraakt bij een bizar ongeval. Het slachtoffer werd tijdens zijn werk geveld door een roldeur.

Dat gebeurde toen de Luttenaar met een collega trachtte om de roldeur van drie bij vier meter te ontdeuken. Het raamwerk viel om en belandde bovenop de benen van de man. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft verscheidene botbreuken in zijn benen opgelopen. De Arbeidsinspectie bekijkt wat de oorzaak is van het ongeval.

Schoorel dicht bij hoofdtoernooi Montpellier

Thomas Schoorel heeft zich bij de kwalificaties voor het ATP-toernooi van Montpellier voor de laatste ronde geplaatst. De Nederlander, als achtste geplaatst, versloeg de Fransman Mathieu Rodriguez met 6-7, 7-5 en 7-6.

Schoorel speelt voor een plek in het hoofdtoernooi tegen de winnaar van de partij tussen de Fransman Mannarino en de Duitser Stadler.

Vorige week slaagde Schoorel er in Stockholm in om zich voor de eerste keer in zijn loopbaan voor een ATP-toernooi te plaatsen. Toen ging hij in de eerste ronde onderuit.

Brandweer redt vier drenkelingen

De brandweer heeft gistermorgen vier kinderen uit het water gevist, nadat hun bootje was gekapseisd op het water van de Wolderwijd in Flevoland.

De Harderwijkse kinderen hielden zich ruim 25 minuten vast aan het vaartuig, voordat de brandweer ze wist te redden. Twee van de vier kinderen werden met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van het ongeval is niet bekend.

Albinojongetje vermoord

Een albinojongetje van negen jaar oud is na een ontvoering vermoord teruggevonden in Kayogoro in het zuidoosten van het Afrikaanse land Burundi. Het kind werd 18 oktober ontvoerd in buurland Tanzania.

Het lijk werd teruggevonden in verschillende stukken. De politie heeft in Tanzania inmiddels vijf verdachten opgepakt. De vereniging Albino's Zonder Grenzen wil dat het vijftal in Burundi wordt berecht. Begin deze maand werd ook al een veertienjarige albinojongen vermoord.

[WRC] Loeb wint Rally van Catalunya

Sébastien Loeb heeft de Rally van Catalunya op zijn naam geschreven. De Fransman was met zijn Citroën ruim te snel voor zijn merkgenoten Petter Solberg en Dani Sordo. Loeb is overigens dit jaar al kampioen in het World Rally Championship.

Loeb nam geholpen door de licht vochtige omstandigheden meteen de leiding in de rally, maar hij werd op de hielen gezeten door Citroën-teamgenoot Sébastien Ogier. Deze miste gisteren een pacenote en raakte een afscheiding, waardoor hij terugviel naar de zeventiende plaats. Uiteindelijk werd de jongeling toch nog tiende.

Jari-Matti Latvala was op plaats vier de beste van de Ford-rijders. Hij kon op het onverharde goed meekomen, maar verloor tijd op de asfaltstukken. Teamgenoot Mikko Hirvonen werd ondanks problemen met de turbo vijfde. Kimi Räikkönen kwam niet aan de start van de wedstrijd omdat hij tijdens de shake down hard crashte.

Baas Hoge Raad vreest voor vertrouwen in rechters

President van de Hoge Raad Geert Corstens vreest dat de gang van zaken rond het proces tegen Geert Wilders het vertrouwen in de rechtspraak aantast. Dat zei hij zondag in actualiteitenprogramma Buitenhof. Het proces moet volledig over worden gedaan nadat de rechters werden weggestuurd omdat ze weigerden een getuige te horen.

Corstens zei dat de rechterlijke macht 'niet met veel plezier' zal terugkijken op deze 'turbulente week'. "Er zijn wat ongelukkige dingen gebeurd", zei hij over de kwestie die leidde tot het wegsturen van de rechters.

De baas van het hoogste rechtscollege in Nederland is niet blij met uitspraken van Wilders over de rechtspraak. Wilders zei dat miljoenen mensen het vertrouwen in rechters verliezen als hij wordt veroordeeld. Daarmee gooit Wilders volgens hem olie op het vuur.

Het omstreden diner van een raadsheer van het gerechtshof in Amsterdam, die de vervolging van Wilders beval, met een getuige-deskundige in de zaak noemt Corstens een 'ongelukkige gang van zaken'. Tijdens het etentje probeerde de rechter arabist Hans Jansen te overtuigen van zijn gelijk.

In de rechtszaak tegen Wilders wilde advocaat Bram Moszkowicz van Wilders de getuige over het diner aan de tand voelen. De rechter nam daar, hoewel het de laatste procesdag voor de uitspraak was, geen beslissing over. Volgens de regels van de rechtspraak is het echter verplicht een getuige te horen als die aanwezig is. Jansen was elke dag bij het proces.

Corstens zei zich te realiseren dat dit soort incidenten eraan bijdragen dat de rechterlijke macht kritisch wordt gevolgd. Dat biedt volgens hem ook kansen tot verbetering. Hij vindt het een goed idee als rechters tot op zekere hoogte hun taalgebruik aanpassen aan het publiek tijdens zaken die in de schijnwerpers staan.

Jonge automobilist rijdt scooterrijder dood

Bij een aanrijding in Venlo is zaterdagavond een 21-jarige scooterrijder omgekomen. De man kwam hard ten val na een botsing met een afslaande auto. De 19-jarige automobilist en zijn even oude bijrijder, beiden uit Venray, bleven ongedeerd. Dat meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 23.00 uur op de kruising van de Deken van Oppensingel en de Goltziusstraat. Het slachtoffer werd zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij in de loop van de nacht aan zijn verwondingen.

De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.

Week van de Geschiedenis duurt volgend jaar maand

De Week van de Geschiedenis duurt volgend jaar een maand. Volgens de organisatie was de Week van de Geschiedenis deze week zo'n succes dat er in 2011 een maand nodig is om geïnteresseerde instellingen de gelegenheid te bieden mee te doen. Musea en andere culturele activiteiten stonden dit jaar in het teken van water.

Volgens de organisatie organiseerden de 585 deelnemende instellingen samen ruim achthonderd activiteiten. Het Nationaal Historisch Museum hoopt dat volgend jaar in oktober nog meer instellingen meedoen.

Veel musea zouden hebben aangegeven eigenlijk meer tijd dan slechts een week aan het thema 'Land van Water' te willen besteden. Ook moet de Maand van de Geschiedenis scholen de gelegenheid geven zich beter voor te bereiden op het thema.

Het thema voor volgend jaar is ook bekendgemaakt. De Maand van de Geschiedenis met het thema 'Ik en Wij' draait om de verbondenheid van mensen met hun familie, gemeenschap, kerk of bijvoorbeeld hun sportclub.

[WK Turnen] Wammes laatste op sprong

Bij het WK turnen in Rotterdam is Jeffrey Wammes in de finale van het onderdeel sprong achtste en laatste geworden.

Wammes landde bij zijn eerste sprong met een voet op de rand van de mat, maar zijn score van 16,000 was toch goed. Bij de tweede sprong ging het echter mis. Wammes kon de tweeënhalve draai niet voltooien, waardoor hij bij de landing verkeerd terecht kwam. Voor die sprong kreeg hij een score van 15,500.

De wereldtitel was voor de Fransman Thomas Bouhail.

[SF] Uitslag Race 1 Navarra

John Martin heeft voor Beijing Guoan de eerste race van de Superleague Formula in het slotweekend op Navarra op zijn naam geschreven. In Spanje was de Australiër te sterk voor Davide Rigon en Craig Dolby. Yelmer Buurman was de beste Nederlander op plaats zeven.

Rigon mocht van poleposition vertrekken, maar Martin had de betere start en nam de leiding over. Van daar uit wist de Australiër mede dankzij een zeer snelle pitstop eenvoudig te winnen. Rigon kon niet aanvallen voor de eerste plaats en nam genoegen met de tweede stek op het podium. Frederic Vervisch leek af te stevenen op de derde plaats, maar een loszittende vleugel zorgde ervoor dat Dolby derde kon worden.

Buurman mocht als derde vertrekken, maar de Nederlander kwam er niet aan te pas en eindigde slechts als zevende, waardoor hij kansloos is in de titelrace. Robert Doornbos werd solide negende, terwijl de teruggekeerde Chris van der Drift niet over de finish kwam. De Nieuw-Zeelandse Nederlander mag in race twee wel vanaf de eerste rij starten.

Uitslag Race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 John Martin Beijing Guoan FC 41:02.447
2 Davide Rigon Anderlecht +6.050
3 Craig Dolby Tottenham Hotspur +14.256
4 Andy Soucek Flamengo +16.122
5 Franck Perera Girondins de Bordeaux +16.846
6 Max Wissel FC Basel +30.455
7 Yelmer Buurman AC Milan +31.198
8 Alvaro Parente FC Porto +31.424
9 Robert Doornbos Corinthians +32.640
10 Adrian Valles Sporting Clube de Portugal +40.660
11 Esteban Guerrieri PSV Eindhoven +50.908
12 Ben Hanley Olympiacos +58.860
13 Maria de Villota Atletico de Madrid +1:10.416
14 Tristan Gommendy Olympique Lyonnais +1:12.234
15 Marcos Martínez Sevilla FC +1:19.751
16 Frederic Vervisch Liverpool FC +1 Ronde
DNF Chris van der Drift Galatasaray +20 Ronden
DNF Maximo Cortes AS Roma +24 Ronden

Uitslag Excelsior - AFC Ajax

Vanmiddag begon om 12:30 uur het duel tussen Excelsior en Ajax. De uitslag en overige karakteristieken zijn hieronder terug te vinden. Later vandaag worden nog vier duels gespeeld.


Excelsior

2 - 2

AFC Ajax

 37' Bovenberg
 42' Wattamaleo
   46' El Hamdaoui
 88' Vertonghen
 
 Gele kaart: Emanuelson, Suárez, El Hamdaoui, Enoh, Vertonghen (AFC Ajax)
 Rode kaart: Anita (27) (AFC Ajax)
 
Stadion: Woudestein, Rotterdam
Toeschouwers: 3.000
Arbiter: Wegereef
 
Opstelling:   Opstelling:
Paauwe
Bovenberg
van Steensel
Ramsteijn
Nelom
Vincken (Lagouireh/88)
Clasie (Waisapy/86)
Koolwijk
Wattamaleo
Fernandez
Bergkamp (Baltes/82)
  Stekelenburg (Verhoeven/60)
van der Wiel
Ooijer
Vertonghen
Anita
Enoh (Mido/77)
de Jong (Sulejmani/64)
de Zeeuw
Suárez
El Hamdaoui
Emanuelson

Harry tovert er op los in Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 Videogame trailer

De zevende en voorlaatste Harry Potter-film is eind volgende maand in de bioscoop te bekijken en zoals  gewoonlijk komt EA met het gelijknamige spel op de markt. De onderstaande trailer toont waar het spel om gaat.

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 The Videogame ligt vanaf 19 november in de winkelrekken voor Microsoft Windows, Nintendo DS, PlayStation 3, Xbox 360 en Wii.

Brons voor tafeltennisster Li Jiao

Tafeltennisster Li Jiao heeft bij het sterk bezette ITTF Pro Tour in het Oostenrijkse Wels brons gepakt. De 37-jarige Nederlandse kwam tot de halve finales waar de Chinese Wu Yang met 2-4 te sterk was: 9-11, 11-9, 11-9, 6-11, 11-13 en 6-11.

"Het was voor mij verrassend dat ik hier een medaille heb gewonnen. Het toernooi was heel erg sterk met bijna alle wereldtoppers inclusief de eerste keus van het Chinese nationale team. Natuurlijk heb ik dit jaar binnen Europa mooie resultaten gehaald, maar het is fijn om ook bij de Pro Tour weer eens zo ver te komen," zei Li Yiao die dit jaar de Europese Top 12 won en met het Nederlandse team op het EK goud behaalde.

Tijdreiziger?

Tijdreizen, zou het niet mooi zijn als dat mogelijk zou zijn. Beetje kijken hoe het vroeger was. Nu ben ik er van overtuigd dat we dat op dit moment nog niet kunnen.

Maar in dit filmpje (even doorspoelen naar 2:43) komt iemand door beeld met iets aan zijn oor en hij lijkt er tegen te praten. Nu kan het van alles zijn wat iemand even tegen zijn gezicht drukt, maar waarom zou je er tegen praten? En hoe zou dat moeten werken een mobieltje zonder netwerk?

Dus blijf ik geboeid zitten kijken en blijf met de vraag achter wat heeft de beste man in zijn hand?

'Obama wil VS in West-Europa veranderen'

Obama probeert van de Verenigde Staten een West-Europees land te maken. Dat zegt Mitch McConnell, de aanvoerder van de Republikeinen in de Senaat. Het is geen compliment voor de Amerikaanse president, maar juist stevige kritiek.

"We kunnen veilig concluderen dat Amerika geen Frankrijk wil worden", zei McConnell bij een bijeenkomst van de Republikeinse partij in West-Virginia.

Veel partijgenoten zijn het met McConnell eens. Een Congreskandidaat uit Texas is zelfs bereid om geweld te gebruiken om de regering te stoppen, als de congresverkiezingen van 2 november niet het gewenste resultaat opleveren.

Ferry Maat wil eigen radiozender op FM

Ferry Maat is bezig een eigen radiozender op te zetten die landelijk op FM uit moet gaan zenden. De oud-dj van Radio Veronica wil uit gaan zenden via het oude FM-pakket van Arrow Classic Rock.

Begin deze maand stopte de dj bij Radio Veronica. In 2003 zei hij al plannen te hebben voor een digitale zender: Easy FM. Die zender zou rustige muziek uit de jaren '60 en '70 moeten gaan draaien, gericht op 40-plussers. Maar de zender die Maat nu voor ogen heeft, is geen Easy FM.

"We zijn bezig met een groepje professionals om te kijken of we een nieuw radiostation kunnen beginnen." Wat voor soort zender het moet worden is onduidelijk.

Rummenigge: "Van Gaal treft geen enkele blaam"

Karl-Heinz Rummenigge, clubbestuurder van Bayern München, heeft zich positief uitgelaten over Louis van Gaal.

De Duitse grootmacht kent vooralsnog een vreselijk stroeve start van het nieuwe seizoen en staat al op een dikke achterstand van koplopers FSV Mainz en Borussia Dortmund. De achterstand bedraagt negen punten.

Maar Rummenigge blijft vertrouwen houden in de trainer die Bayern vorig seizoen naar de finale van de Champions League loodste en zowel de beker als titel won. "Ik ben absoluut tevreden met de werkwijze van Van Gaal", zegt de baas van Bayern.

"Van Gaal treft dan ook geen enkele blaam", liet Rummenigge doorschemeren in Bild. Bayern staat op dit moment op de elfde plek in de 1. Bundesliga en heeft in negen duels twaalf punten bemachtigd. Afgelopen vrijdag werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen Hamburger SV.

'Dit jaar 10 procent minder theaterbezoek'

De Nederlandse theaterproducenten verwachten dit jaar 10 procent minder kaarten te verkopen dan in 2009. Dat heeft Erwin van Lambaart van Joop van den Ende Theaterproducties zondag namens de Vereniging van Vrije Theaterproducenten (VVTP), waar hij voorzitter van is, laten weten.

In 2009 trokken de schouwburgen en concertzalen ook al flink veel minder bezoekers. Dit kwam vooral door de economische crisis, stelde de sector. Deze trend zet in 2010 door, stelt Van Lambaart.

"Daar klagen we niet over en vragen de overheid ook niet om steun", verduidelijkt hij. "We dienen zelf onze broek op te houden, zelfs al zitten we in de moeilijkste economische situatie in veertig jaar tijd. Alleen zou het desastreuze gevolgen voor de sector hebben als het kabinet zijn plannen voor de btw-verhoging voor theaterkaartjes door zou zetten."

Uitslag FOK! Boekentop 100 2010

 

De afgelopen 4 weken kon je in TTK meehelpen bij het samenstellen van de FOK! Boekentop 100 2010. Inmiddels zijn de punten van de 91 boekenlijstjes geteld, en is bekend welk boek dit jaar het populairst is op FOK!.

De afgelopen twee jaar voerde George Orwell met 1984 de lijst aan. Dit jaar doet dit boek echter een stap terug en is gezakt naar de tweede plaats. Net als in 2007 staat dit jaar 'De ontdekking van de hemel' van Harry Mulisch, vorig jaar nog tweede in de lijst, bovenaan. De top 3 wordt gecompleteerd door 'Honderd jaar eenzaamheid' van Gabriel García Márquez.

Kijk voor de complete boekentop 100 in dit topic in TTK.

Uitslag Topklasse zaterdagamateurs

Gisteren stond een inhaalduel in de Topklasse bij de zaterdagamateurs op het programma. Het betrof hier het restant van het duel FC Lisse - Capelle, dat enkele weken geleden werd gestaakt wegens een blessure bij scheidsrechter Luinge. De stand was toen 0-1 voor Capelle, met nog een helft te spelen.

FC Lisse zorgde voor een enorme stunt. De ploeg moest namelijk met negen man starten, omdat twee spelers tijdens de eerste 45 minuten al rood hadden gekregen. Waar iedereen verwachtte dat Capelle eenvoudig stand zou houden, was het FC Lisse dat alsnog een punt pakte. Ray Fränkel kopte een kwartier voor tijd de 1-1 binnen.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
FC Lisse Capelle 1-1

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Spakenburg 10 7 3 0 24 36 - 12
2 Katwijk 10 7 2 1 23 19 - 10
3 Rijnsburgse Boys 10 5 5 0 20 22 - 9
4 SC Genemuiden 10 6 1 3 19 20 - 18
5 IJsselmeervogels 10 5 3 2 18 16 - 11
6 HHC Hardenberg 10 5 1 4 16 17 - 10
7 Excelsior '31 10 4 2 4 14 15 - 15
8 Harkemase Boys 10 4 2 4 14 15 - 15
9 Barendrecht 10 4 2 4 14 9 - 12
10 Flevo Boys E. 10 3 4 3 13 12 - 15
11 Capelle 10 3 3 4 12 11 - 13
12 CSV Apeldoorn 10 2 3 5 9 10 - 21
13 Sparta Nijkerk 10 2 1 7 7 11 - 22
14 FC Lisse 10 1 3 6 6 11 - 19
15 ARC 10 1 3 6 6 10 - 21
16 Hoek 10 1 2 7 5 6 - 17

Kluge en Bartko winnen Zesdaagse van Amsterdam

Roger Kluge en Robert Bartko hebben de Zesdaagse van Amsterdam op hun naam geschreven. De Duitsers waren op de wielerbaan uiteindelijk met 285 punten ruim te sterk voor de nummers twee Leon van Bon en Danny Stam.

Niki Terpstra en de Zwitser Franco Marvulli waagden in de afsluitende koppelkoers een ultieme poging om van hun derde plaats nog een eerste te maken, maar verder dan een halve ronde voorsprong kwamen ze nimmer. Kluge en Bartko reden op acht ronden van het einde het gat dicht en wonnen de afsluitende sprint, waardoor ze in stijl de Zesdaagse wonnen. Stam en Van Bon werden met 247 punten tweede, voor Terpstra en Marvulli die er 236 hadden.

Winnaar siëstakampioenschap snurkt met 70 decibel

De werkloze bewaker Pedro Soria López heeft zaterdagmiddag in Madrid het Nationale Kampioenschap Siëstaslapen gewonnen. De 62-jarige man deed een middagdutje van zeventien minuten en snurkte daarbij met maar liefst zeventig decibel. De man, die uit Ecuador komt, won duizend euro met de prestatie.

De wedstrijd was een initiatief van de Vereniging van de Vrienden van de Siësta. Zij maken zich zorgen om het steeds gehaastere leven in Spanje. De oprukkende verdwijning van de siësta draagt daar niet positief aan bij. Ze vinden een middagdutje heel gezond en met hun kampioenschap wordt er aandacht gevraagd voor het probleem.

De driehonderdtachtig deelnemers werden in een dutje van twintig minuten getoetst op onder andere snurken, slaaplengte, houding en kleding. De nummer twee sliep achttien minuten, het langst van iedereen, maar snurkte niet. De nummer drie haalde veertien minuten.

'WikiLeaks brengt weer levens in gevaar'

De hoogste militair in het Amerikaanse leger, admiraal Mike Mullen, heeft geen goed woord over voor de nieuwste onthulling van de website WikiLeaks.

"Weer een onverantwoordelijke plaatsing van gestolen geheime documenten door WikiLeaks brengt levens in gevaar en geeft onze tegenstanders waardevolle informatie", liet Mullen zaterdagavond (lokale tijd) weten via Twitter.

Vrijdag publiceerde WikiLeaks 391.832 militaire verslagen over de Irak-oorlog op internet. Uit de documenten, opgesteld tussen 1 januari 2004 en 31 december 2009, blijkt onder meer dat Iraakse agenten en militairen gevangenen misbruikten en dat de Amerikanen dat door de vingers zagen. Het zou gaan om honderden gevallen van misbruik, waaronder verkrachting en zelfs moord.

'WikiLeaks brengt weer levens in gevaar'
'WikiLeaks brengt weer levens in gevaar' (Foto: ANP)

Steun voor coalitie stijgt in peiling

De steun voor de coalitie van VVD en CDA blijft stijgen. Inclusief gedoogpartij PVV kan de coalitie rekenen op 81 zetels. Dat blijkt uit de peiling van Maurice de Hond. Dat zijn er vijf meer dan bij de verkiezingen en twee meer dan vorige week.

VVD en CDA blijven deze week gelijk op 31 en 17 zetels. De winst van twee zetels komt op naam van de PVV. De partij van Wilders is nu weer alleen de grootste partij met 33 zetels.

De PvdA verliest twee zetels en staat nu op 21. Sinds de verkiezingen is de partij van Job Cohen al negen zetels verloren. De SP verloor ook een zetel en heeft er nu vijftien. D66 kreeg er weer een zetel bij en heeft nu met dertien zetels in de peiling een zetel meer dan GroenLinks.

Voor de ChristenUnie (vijf), SGP (twee) en Partij voor de Dieren (één) verandert er niets.

18+ LittleBigPlanet op komst?

Altijd al eens gedroomd om een lijntje te snuiven in LittleBigPlanet? Heb je misschien een Sackboy-fetisj? Dan is dit nieuws goed voor jou. Ontwikkelaar Media Molecule wil namelijk een LittleBigPlanet voor volwassenen maken. Helaas werkt Sony niet mee en houden ze het project tot nu toe nog tegen.

"I am constantly trying to persuade Sony to release an adult version of LittleBigPlanet, Filth, where all the moderated content goes to. I'd love to see that, but they're not having any of it."

LittleBigPlanet 2 komt in januari exclusief uit op de PlayStation 3. Zonder drugs en seks, dat wel.

[F1] Uitslag Grand Prix van Zuid-Korea

Fernando Alonso heeft de eerste Grand Prix van Zuid-Korea op zijn naam geschreven. De Spanjaard bleef op een nat Yeongam-circuit met zijn Ferrari Lewis Hamilton en Felipe Massa voor. De Red Bulls van Mark Webber en Sebastian Vettel kwamen niet aan de finish, waardoor Alonso de leiding in het kampioenschap overneemt.

Sebastian Vettel mocht op het kletsnatte circuit van poleposition beginnen. Hij werd op de eerste rij geflankeerd door zijn Red Bull-teamgenoot Mark Webber. Fernando Alonso en Lewis Hamilton stonden op de tweede rij. De FIA nam geen risico's bij de start en liet de rijders daarom starten vanachter de safety car. Hierdoor was het voor de echte regenrijders lastiger om snel naar voren te komen.

De verwachting was dat de safety car een redelijk aantal ronden op de baan zou blijven, omdat de spray die van de auto's kwam enorm was. Voor de rijders was het lastig om de hitte in de banden te houden. Fernando Alonso klaagde over de boordradio over de slechtste conditie waarin hij ooit gereden heeft. De organisatie besloot de rode vlag uit te hangen om af te wachten of het droger zou worden.

De regen werd minder en daarom gingen de coureurs het na een pauze van bijna een uur weer proberen op het nieuwe asfalt. De eerste ronden werden wederom gereden achter de safety car. Enkele teams hadden van de pauze gebruik gemaakt om de auto's om te bouwen naar een regenset-up. Het rijden op lage snelheid belette zowel Sakon Yamamoto als Michael Schumacher er evenwel niet van om een bocht te missen en via een uitloopstrook het circuit weer op te gaan.

De condities op de baan werden beter, maar toch kwam de safety car na dertien van de 55 ronden nog niet naar binnen. Het leek erop dat ook de FIA overtuigd was om eindelijk de safety car binnen te halen. Na zeventien ronden werd de race eindelijk vrijgegeven en konden er ronden op racesnelheid gereden worden.

De eerste die een inhaalpoging waagde was Michael Schumacher die Robert Kubica inhaalde. Nico Rosberg deed hetzelfde bij Lewis Hamilton. Verschillende rijders waagden inhaalpogingen, maar Adrian Sutil nam te veel risico's en leverde juist enkele plaatsen in. Vettel sloeg meteen een gat met Webber die meer moeite met de omstandigheden leek te hebben.

Webber gleed weg en crashte achterwaarts in de muur. De Australiër nam hierbij de bolide van Rosberg mee, waardoor er twee uitvallers te noteren viel. De safety car kwam meteen naar buiten om de marshalls de kans te geven om de rommel op te ruimen. Verschillende rijders maakte van de mogelijkheid gebruik om intermediates te laten monteren.

Na de herstart raakte Jarno Trulli zijn voorvleugel kwijt toen hij Bruno Senna in probeerde te halen. Helemaal vooraan was het Vettel die een gat met Alonso en Hamilton sloeg. Terwijl Lucas di Grassi zijn Virgin in de bandenstapels parkeerde was het Schumacher die ook Jenson Button inhaalde. Nico Hülkenberg geraakte voorbij Kubica en ging op jacht naar Button.

De Brit kwam echter binnen en had de pech dat hij na zijn stop op plaats zestien achter een groep van vijf vechtende coureurs terug op de baan kwam. Er ontstonden verschillende gevechten en Sébastien Buemi probeerde aan het eind van het lange rechte stuk Timo Glock in te halen, maar bij de Toro Rossi blokkeerden de remmen en beide rijders raakten elkaar, waarna Buemi uit moest stappen en Glock uiteindelijk met schade de pits in ging.

Verschillende rijders gingen de pits in, waarbij eerst iedereen vanaf Hamilton dit deed en een ronde later Vettel en Alonso. Bij Ferrari ging het monteren van het rechter voorwiel vanwege een weggesprongen wielmoer niet goed, waardoor Hamilton Alonso voorbij kon gaan. Button lag na zijn slechte pitstop slechts twaalfde.

Hamilton maakte bij de herstart een fout, waardoor Alonso weer naar plaats twee achter Vettel kon klimmen. Daarachter reden Hamilton, Massa, Schumacher, Barrichello, Petrov, Hülkenberg, Kubica en Kobayashi. Liuzzi haalde Kobayashi in, terwijl teamgenoot Sutil Button na een foutje opzijzette en de regerend kampioen van de baan drukte en de McLaren-coureur zelfs twee plaatsen verloor. Heikki Kovalainen kreeg een drive-through penalty voor te snel rijden in de pitstraat.

Vooraan waren het Vettel en Alonso die alles gaven om weg te rijden bij de rest van het veld. Beide rijders zagen hun auto meermalen wegglijden. Force India was op een missie, want Sutil haalde Heidfeld in voor plaats twaalf. Hij haalde ook Kobayashi in, maar ging net als eerder in de race wijd, waardoor hij zowel Kobayashi als Heidfeld weer zag passeren.

Petrov ging bij het opkomen van het rechte stuk over de witte lijn in de fout, belandde hard in de muur en gooide hiermee zijn zevende plaats weg. Dankzij achterblijver Yamamoto kon Alonso in de 43e ronde de druk op Vettel opvoeren, terwijl Hamilton afhaakte op plaats drie.

Na 46 ronden blies Vettel zijn Renault-motor op, waardoor Alonso de leiding kon grijpen voor Hamilton en Massa. Hierdoor haalden beide Red Bulls de finish niet. Sutil was ondertussen nog steeds bezig de Saubers  voor plaats negen in te halen, maar de Duitser ging in de fout bij het inhalen van Kobayashi en zag zijn rechter voorwiel afbreken.

Met nog drie ronden te gaan kwam Hülkenberg nog binnen voor nieuwe banden, waardoor hij een goede puntenfinish opgaf. Ook Barrichello maakte een uitstapje, waardoor Kubica plaats vijf en Liuzzi plaats zes van de Braziliaan overnam. Terwijl het donker werd leek Alonso de enige te zijn die nergens last van had en de Ferrari reed als snelste van iedereen rond.

Alonso won na 55 ronden eenvoudig voor Hamilton en Massa. Schumacher werd vierde, voor Kubica, Liuzzi, Barrichello, Kobayashi, Heidfeld en Hülkenberg die in de laatste ronde Alguersuari nog ingehaald had. Door de winst neemt Alonso de leiding in het klassement over van Webber. De Spanjaard heeft nu 231 punten, terwijl Webber op 220 punten blijft steken.

Uitslag Race

Pos. Coureur Team Tijd
1 F. Alonso Ferrari geen tijd
2 L. Hamilton McLaren-Mercedes + 14.999
3 F. Massa Ferrari + 30.868
4 M. Schumacher Mercedes GP + 39.688
5 R. Kubica Renault + 47.734
6 V. Liuzzi Force India + 53.571
7 R. Barrichello Williams + 1:09.257
8 K. Kobayashi Sauber + 1:17.889
9 N. Heidfeld Sauber + 1:20.107
10 N. Hülkenberg Williams + 1:20.851
11 J. Alguersuari Toro Rosso + 1:24.146
12 J. Button McLaren-Mercedes + 1:29.939
13 H. Kovalainen Lotus + 1 Ronde
14 B. Senna HRT + 2 Ronden
15 S. Yamamoto HRT + 2 Ronden
DNF A. Sutil Force India + 9 Ronden
DNF S. Vettel Red Bull Racing + 10 Ronden
DNF V. Petrov Renault + 16 Ronden
DNF T. Glock Virgin + 24 Ronden
DNF S. Buemi Toro Rosso + 25 Ronden
DNF L. di Grassi Virgin + 30 Ronden
DNF J. Trulli Lotus + 30 Ronden
DNF M. Webber Red Bull Racing + 37 Ronden
DNF N. Rosberg Mercedes GP + 37 Ronden


Voorlopige stand bij de coureurs

Pos. Driver Team Punten
1 Fernando Alonso Ferrari 231
2 Mark Webber Red Bull 220
3 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 210
4 Sebastian Vettel Red Bull 206
5 Jenson Button McLaren-Mercedes 189
6 Felipe Massa Ferrari 143
7 Robert Kubica Renault 124
8 Nico Rosberg Mercedes GP 122
9 Michael Schumacher Mercedes GP 66
10 Rubens Barrichello Williams 47
11 Adrian Sutil Force India 47
12 Kamui Kobayashi Sauber 31
13 Vitantonio Liuzzi Force India 21
14 Vitaly Petrov Renault 19
15 Nico Hulkenberg Williams 18
16 Sebastien Buemi Toro Rosso 8
17 Pedro de la Rosa Sauber 6
18 Nick Heidfeld Sauber 6
19 Jaime Alguersuari Toro Rosso 3
20 Heikki Kovalainen Lotus Racing 0
21 Jarno Trulli Lotus Racing 0
22 Karun Chandhok HRT 0
23 Bruno Senna HRT 0
24 Lucas di Grassi Virgin Racing 0
25 Timo Glock Virgin Racing 0
26 Sakon Yamamoto HRT 0
27 Christian Klien HRT 0


Voorlopige stand bij de constructeurs

Pos Team Punten
1 Red Bull Racing 426
2 McLaren-Mercedes 399
3 Ferrari 374
4 Mercedes GP 188
5 Renault 143
6 Force India 68
7 Williams 65
8 Sauber 43
9 Toro Rosso 11
10 Lotus Racing 0
11 HRT 0
12 Virgin Racing 0

Ter Mors vijfde in WB shorttrack

Bij wereldbekerwedstrijden shorttrack in het Canadese Montreal is Jorien ter Mors vijfde geworden op de 1.500 meter. Op de 1.000 meter werd Annita van Doorn zesde.

Het was voor Ter Mors haar tweede finale bij een wereldbekerwedstrijd. Haar vijfde plaats is haar beste resultaat ooit.

In de halve finales van de 1.000 meter eindigde Van Doorn als derde en daarmee liep ze de finale net mis. Bij de heren werd Daan Breeuwsma twaalfde op de 1.000 meter. Ook de aflossingsploegen wisten zich niet voor de finale te plaatsen.

[WvdW] Voorbeschouwing PSV - Feyenoord

Komend weekend wordt er natuurlijk weer volop gevoetbald in de hoogste Nederlandse voetbalklasse, de Eredivisie. Zondag a.s. staat het treffen tussen PSV en Feyenoord weer op de rol, waardoor we deze wedstrijd hebben uitgeroepen tot Wedstrijd van de Week!

PSV

PSV doet het tot op heden erg goed in de Eredivisie en staat momenteel op de eerste plaats. De formatie uit Eindhoven verloor dit seizoen nog niet één keer. De selectie van trainer Fred Rutten wist in deze voetbaljaargang zes keer te winnen. Er zijn drie echter ook drie ploegen, die erin slaagden om punten van de ploeg uit de Lichtstad af te pakken. Dat zijn ADO Den Haag (2-2), Roda JC Kerkrade (0-0) en FC Groningen (1-1).

De Eindhovense formatie zal er alles aan willen doen om het duel tegen Feyenoord winnend af te sluiten. De directe concurrentie hijgt PSV namelijk in de nek, aangezien Ajax, FC Twente, Roda JC en FC Groningen hooguit drie punten minder hebben. Het zal voor de Rotterdammers in elk geval een lastig verhaal worden. Na FC Twente hebben de Eindhovenaren namelijk de minst gepasseerde defensie. Tot nu toe kregen Rutten en zijn mannen pas acht tegentreffers te verwerken.


Fred Rutten boert goed met PSV en staat eerste in de Eredivisie


Rutten kan zondag a.s. geen beroep doen op Marcus Berg en Jagos Vukovic. Beide heren zitten een schorsing uit en worden logischerwijs niet ingezet. Daarnaast is ook Stanislav Manolev absent. De verdediger speelde deze week nog wel mee met Jong PSV, maar werd na 39 minuten gewisseld, vanwege een blessure aan zijn lies.

Feyenoord

Bij Feyenoord zijn er vooralsnog niet veel lachende gezichten te zien. De Rotterdammers bivakkeren namelijk op de vijftiende plaats in de Eredivisie en staan op gelijke hoogte met Vitesse, dat een minder goed doelsaldo heeft. De ploeg uit Rotterdam-Zuid verloor dit seizoen al vijf wedstrijden en speelden er twee gelijk. Men wist alleen van FC Utrecht (3-1) en Vitesse (4-0) te winnen.

Feyenoord is er dus alles aan gelegen om de negatieve spiraal te doorbreken en de weg naar boven weer te vinden. Hierbij kan de ploeg de nodige hulp van Luc Castaignos krijgen. Trainer Mario Been heeft namelijk laten weten de basiself niet te wijzigen, waardoor de jonge aanvaller ook komend weekend weer het vertrouwen krijgt. Door een zege zullen de Rotterdammers mogelijk een boost krijgen om de goede lijn door te trekken. Afgelopen weekend, tijdens het verloren duel tegen FC Twente (1-0), was er namelijk genoeg inzet, maar ontbraken de doelpunten.


Luc Castagnios; de jongste speler in de selectie van Feyenoord


Daniel Fernandez en Bart Schenkeveld zijn komende zondag niet inzetbaar, vanwege knieblessures. Verder kan trainer Been over een fitte selectie beschikken en zijn er ook geen geschorste spelers. Er werd nog wel een speler aan de selectie toegevoegd, namelijk Adil Auassar. Hij is de vervanger van Michael Lumb, die niet tot de groep behoort.

Historie

PSV en Feyenoord staan komend weekend voor de 61e keer tegenover elkaar. Beide ploegen ontlopen elkaar in de onderlinge duels niet veel. De Eindhovenaren wonnen tot nu toe 22 duels, waar de Rotterdammers 17 keer zegevierden. Daarnaast werd er ook nog 21 keer gelijkgespeeld.

Feyenoord boekte vorig seizoen een prima resultaat in Eindhoven door PSV op een doelpuntloos gelijkspel te houden. Daarnaast schakelden de Rotterdammers de Eindhovense formatie uit in de KNVB beker door met 3-0 te winnen. In de Kuip ging de ploeg uit Rotterdam-Zuid echter met een 1-3 nederlaag onderuit.

In het seizoen 1996/1997 eindigde het treffen tussen PSV en Feyenoord met het hoogste aantal doelpunten uit de geschiedenis. Op 20 oktober troffen de twee ploegen in totaal negen keer doel, waarbij de Eindhovenaren het meest productief waren. Zij schoten destijds namelijk zeven keer raak. Philip Cocu werkte het leer twee keer tegen de touwen. Daarnaast waren ook onder meer Boudewijn Zenden, Wim Jonk en Luc Nilis trefzeker. Voor Feyenoord scoorden Henrik Larsson en Clemens Zwijnenberg.

Laatste vijf ontmoetingen

Datum Competitie Thuis Uit Uitslag
11/04/2010 Eredivisie PSV Feyenoord 0 - 0
27/01/2010 KNVB beker (kwartfinale) PSV Feyenoord 0 - 3
20/09/2009 Eredivisie Feyenoord PSV 1 - 3
15/03/2009 Eredivisie Feyenoord PSV 1 - 0
21/12/2008 Eredivisie PSV Feyenoord 1 - 0

Wedstrijdinformatie

De 61e editie van het duel tussen PSV en Feyenoord, die zondagmiddag in het Philips-stadion wordt gespeeld, staat onder leiding van arbiter Bas Nijhuis en begint omstreeks 14:30 uur.

Discussieer hieronder alvast over de opstellingen en de mogelijke uitslag!

2,7 miljoen mensen kijken naar Ushi & Loesie

Naar de nieuwe reeks van Ushi & Loesie van Wendy van Dijk op RTL 4 keken afgelopen zaterdag ruim 2,7 miljoen mensen. Het programma, waarin Van Dijk zich onder andere vermomt als een fan van de Nederlandse zangers, was op zaterdagavond de best bekeken uitzending op de de Nederlandse televisie.

Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Volgens RTL is het aantal kijkers naar Ushi & Loesie een nieuw record voor de makers. "In de vorige reeks werd een piek bereikt van 2,4 miljoen kijkers", aldus een woordvoerder van RTL. Het RTL-programma Ik Hou Van Holland, ook uitgezonden op zaterdagavond, blijft pieken. Met ruim 2,6 miljoen kijkers scoorde het beter dan ooit.

2,7 miljoen mensen kijken naar Ushi& Loesie
Wendy van Dijk (Foto: ANP)

Recordpogingen bierproeven en langste tafelkleed

Als het goed is worden er zondag in Nederland twee records gevestigd in het Guinness Book of Records. In Vlieland komt een vertegenwoordiger van het recordboek kijken hoe het langste tafelkleed ter wereld over ruim twee kilometer tafels wordt uitgerold. In Arcen vindt een poging plaats het wereldrecord blindbierproeven te breken.

Drie nichtjes en een vriendinnetje van 10 en 11 jaar hebben de afgelopen maanden op Vlieland, tijdens de naailessen van oma Jo Visser, 2010 meter lakens en andere lappen aan elkaar genaaid. Het oude record, dat op 1739 meter staat en in Purmerend werd gevestigd, gaat er zeker aan. Het kleed hoeft alleen op tafels gelegd te worden om de boeken in te gaan.

In de Dorpsstraat op Vlieland komen twee rijen tafels van een kilometer lang. Dat is de hele lengte van het dorp op en neer. Het verkeer is tijdens de recordpoging gestremd. De tafels worden vanaf 11.00 uur neergezet.

Of het bierproefrecord in het Limburgse Arcen wordt gevestigd is minder zeker. Er moeten meer dan 250 mensen gevonden worden die geblinddoekt meedoen aan het herkennen van vier biermerken. Het record is niet afhankelijk van het aantal mensen dat de biermerken raadt. Het gaat om het aantal deelnemers.

Geïnteresseerden kunnen zich voor drie euro inschrijven en krijgen dan ook een rondleiding in de brouwerij van Hertog Jan. Het bier is inbegrepen in de prijs. In Arcen wordt ook om 11.00 uur begonnen.

Armstrong fietst nog Down Under

Wielrenner Lance Armstrong fietst volgend jaar januari mee in de Tour Down Under in Ausralië. Het zal zijn laatste profkoers buiten de Verenigde Staten zijn, verklaarde de zevenvoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk vandaag.

De 39-jarige Texaan zal voor de derde keer van start gaan in de Australische etappekoers. "Ik weet zeker dat ik er net zoveel plezier zal beleven als de eerste twee keren."

Armstrong reed dit jaar zijn allerlaatste Tour de France. Hij eindigde als 23e.

Honkballers Giants naar World Series

De honkballers van San Francisco Giants hebben de World Series bereikt, de finale van de Major League Baseball. De ploeg won zaterdag (plaatselijke tijd) in de play-offs met 3-2 van Philadelphia Phillies, waardoor de eindstand in de best-of-seven uitkwam op 4-2 in het voordeel van de Giants.

De ploeg uit San Francisco treft in de World Series Texas Rangers als tegenstander. De Rangers schakelden in hun play-off titelverdediger New York Yankees uit.

De Giants en de Phillies maakten er een spannend zesde duel van. In de achtste inning sloeg Juan Uribe een homerun en bracht de Giants op 3-2. In de negende inning hield pitcher Brian Wilson de voorsprong vast. De ploeg uit San Francisco veroverde met de winst ook het kampioenschap in de National League.

Shaun White Skateboarding voor PS3 teruggeroepen

Alle exemplaren van Shaun White Skateboarding die nu bij retailers liggen en komende week verkocht gaan worden teruggehaald door Sony Amerika. Het gaat alleen om de Amerikaanse PlayStation 3-versie van de game. De game zal enkele dagen later, volgend weekend, bij de retailers liggen.

SCEA heeft het volgende statement hierover naar buiten gebracht:
"There was a manufacturing issue with a misprinted disc at Sony Computer Entertainment America and the wrong version of the Shaun White Skateboarding PlayStation 3 game was shipped to retailers. We're working with Ubisoft to correct the issue. New PS3 copies of the game will be shipped to North American retailers by Thursday, Oct. 28 and it will be available by that weekend."

Vanwege een misdruk van de game bij Sony Computer Entertainment America en deze verkeerde versie ook naar de retailers verscheept is, is SCEA samen met Ubisoft bezig om dit euvel te herstellen. Nieuwe exemplaren van de game worden op 28 oktober verscheept en zullen het weekend daarna beschikbaar zijn.

De vertraging geldt alleen voor de Amerikaanse versie van de game, de Europese versie van de PlayStation 3 game zal, net als de Xbox 360-, Wii- en PC-versie, op 29 oktober in de winkels liggen.

Stenengooier verdacht van poging tot doodslag

De 30-jarige man uit Den Haag die vrijdag werd opgepakt wegens het gooien van stenen vanaf een viaduct op de A12, wordt verdacht van poging tot doodslag. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Bij zijn actie raakten zeven auto's beschadigd. De betrokken automobilisten kwamen met de schrik vrij. Zij hebben aangifte gedaan.

Een politiewoordvoerder noemt het een 'wonder' dat er geen gewonden zijn gevallen. De stenen, zo groot als stoeptegels, werden rond 19.45 uur vanaf het viaduct op de snelweg gegooid. Daarbij werden geen auto's geraakt, maar zeven voertuigen werden beschadigd doordat ze over de stenen reden. De snelweg werd enige tijd in beide richtingen afgesloten om de stenen te kunnen verwijderen.

De stenengooier, die volgens de politie verward is, wordt maandag voorgeleid.

Bejaarde man overleden bij frontale botsing

Bij een frontale aanrijding tussen twee auto's in Beek en Donk is zaterdagmiddag een 77-jarige man uit Gemert om het leven gekomen. Een 21-jarige vrouw uit Venhorst raakte gewond.

Het ongeluk gebeurde rond 13.10 uur op de Gemertseweg. Het slachtoffer overleed ter plekke. De brandweer heeft de bestuurster van het andere voertuig bevrijd en naar een ziekenhuis gebracht.

De oorzaak van de botsing is nog onduidelijk. De Brabantse politie heeft een onderzoek ingesteld.

Vleminckx: "Efficiëntste wedstrijd uit mijn leven"

Björn Vleminckx was de matchwinner in de wedstrijd tussen N.E.C. Nijmegen en Groningen (3-2). Twee schoten op de lat en drie doelpunten werden er tijdens de wedstrijd genoteerd achter de naam van de Belg.

Of het de beste wedstrijd was werd er naderhand door het ANP aan de Belg gevraagd. "De beste weet ik niet, wel de efficiëntste," aldus Vleminckx.

De spits van N.E.C. was erg blij was met zijn doelpunten. Vooral de twee in de eerste vijtien minuten. "Zij gaven mij veel vertrouwen, daardoor durfde ik meer. Ik geef mij elke wedstrijd 200 procent, maar vertrouwen krijg je als spits door doelpunten. Belangrijkste was echter dat wij in 90 minuten strijd de drie punten hebben veroverd."

Politie vindt auto in water bij Botlekbrug

De politie heeft zondagochtend een auto gevonden in het water bij de Botlekbrug. In de auto bevond zich het lichaam van een man, wiens identiteit onbekend is. Dat heeft de politie gemeld.

De politie liet zaterdagavond weten op zoek te zijn naar een auto die bij de brug door de gesloten slagboom was gereden. Duikers zochten het water af maar moesten vanwege de veiligheid de zoektocht rond half elf staken. Toen was nog onbekend of er mensen in de auto zaten.

Zondagochtend werd de zoektocht hervat. Met behulp van sonarapparatuur vonden de hulpdiensten het voertuig.

F1-coureurs willen meer invloed op regelgeving

De Formule 1-coureurs verenigd in de Grand Prix Drivers' Association zijn met de FIA in gesprek om in de toekomst meer invloed uit de kunnen oefenen omtrent de regelgeving en het ontwerp van de circuits. Dit weekend zijn in Zuid-Korea de eerste gesprekken hierover gevoerd.

GPDA-voorzitter Rubens Barrichello sprak samen met de directeuren Felipe Massa en Sebastian Vettel met FIA-baas Jean Todt over dit issue. De grote regelveranderingen die er voor 2013 aan zitten te komen en het telkens toevoegen van nieuwe circuits aan de kalender zorgen ervoor dat de rijders nu meer invloed willen.

Barrichello benadrukte dat de rijders niet directe invloed willen in de beslissing van de regels, maar ze willen als klankbord gaan fungeren en ook nieuwe ideeën aan kunnen dragen. De rijders voelen zich gesterkt in hun mening omdat bijvoorbeeld bij het Yeongam-circuit de in- en uitgang van de pitstraat na klachten aan zijn gepast. Om zulke dingen te voorkomen willen ze invloed hebben zodat alles in het ontwerp mee kan worden genomen.

Oud-topman FIFA gaf tips voor omkoping

Een voormalige secretaris-generaal van wereldvoetbalbond FIFA heeft gezegd welke topmannen om te kopen zijn voor de toewijzing van het wereldkampioenschap, meldde de Britse krant Sunday Times vandaag.

De voormalige secretaris-generaal Michel Zen-Ruffinen was benaderd door journalisten die zich voordeden als lobbyisten. Op een heimelijk gemaakte opname is te zien hoe Zen-Ruffinen vertelt dat twee leden te beïnvloeden zijn met geld.

Op het filmpje zijn de namen weggepiept. Over een derde zei hij: "Dat is een man die je kan omkopen met vrouwen, niet met geld." De Zwitserse advocaat Zen-Ruffinen toonde zich bereid om de 'lobbyisten' met hen in contact te brengen.

De FIFA heeft woensdag twee leden van het uitvoerend comité voorlopig geschorst. Ze worden verdacht van corruptie bij de verkiezing van het gastland voor het WK voetbal in 2018 en 2022 op 2 december. Een topman van de Cypriotische voetbalbond meldde zaterdag dat ook bij de toewijzing van het EK voetbal van 2012 aan Polen en de Oekraïne sprake is geweest van omkoping.

Oud-topman FIFA gaf tips voor omkoping
Oud-topman FIFA gaf tips voor omkoping (Foto: ANP)

Baby dood na paniek over 'naakte duivel'

Een baby van vier maanden oud is omgekomen nadat een groep mensen zaterdagochtend in paniek uit het raam sprong van een appartementengebouw in het Franse dorp La Verrière. Een peuter verkeert nog in levensgevaar.

De paniek ontstond tijdens een spiritistische seance in de nacht. Ondertussen was een 30-jarige Afrikaanse bewoner opgestaan om zijn baby een flesje te geven, wat hij geheel naakt deed. Een vrouw begon plots te roepen: "Het is de duivel, het is de duivel!" De andere mensen in het appartement staken hem in zijn hand en gooiden hem uit de woning.

Toen hij beneden opkrabbelde en probeerde de woning binnen te komen, zijn de anderen panisch uit het raam gesprongen om te vluchten. Elf mensen raakten gewond, aldus de politie en de Franse krant Le Parisien op haar website.

De politie doet autopsie op de baby om de precieze doodsoorzaak vast te stellen.

'PSV wil Afellay tot de zomer én transfersom'

PSV en Ibrahim Afellay zoeken naar een mogelijkheid om de in de zomer transfervrije middenvelder in de zomer pas te laten gaan en toch geld voor hem op te strijken.

Afellay is aan het eind van het seizoen transfervrij dus als PSV geld voor hem wil krijgen zal het hem de aankomende winter moeten verkopen. PSV en de middenvelder zien echter nog een andere mogelijkheid.

Volgens het Algemeen Dagblad hebben de club, de speler en zijn zaakwaarnemer iets bedacht waardoor de Nederlands international toch nog geld zou kunnen opleveren voor de club die hem opleidde. De partijen willen voor het sluiten van de volgende transferperiode een deal sluiten met een nieuwe club. Die club krijgt dan de zekerheid dat het Afellay het volgende seizoen krijgt, maar de middenvelder blijft nog wel bij PSV spelen tot het eind van het seizoen.

PSV wil Afellay het liefst tot de zomer behouden. Het verlies van 17,5 miljoen euro dat afgelopen week bekend werd gemaakt kan er echter voor zorgen dat de speler bij een goed bod in de winter al vertrekt.

Uitbraak cholera Haïti grijpt om zich heen

In Haïti zijn nu al 208 mensen overleden aan cholera. De besmettelijke ziekte grijpt vooral ten noorden van de hoofdstad Port-au-Prince om zich heen. In totaal is nu bij zeker 2674 mensen cholera vastgesteld. Hulporganisaties proberen te voorkomen dat de ziekte de kampen met slachtoffers van een zware aardbeving bereikt.

Als de ziekte doordringt tot de overvolle kampen, waar kinderen en families leven in onhygiënische omstandigheden, zullen de gevolgen rampzalig zijn, waarschuwt een arts van een hulporganisatie. Besmette mensen zoeken steeds vaker verzorging in de buurt van Port-au-Prince, omdat de ziekenhuizen in het noorden vol raken.

Zeker vijf mensen uit de noordelijke regio Artibonite zijn in Port-au-Prince positief getest op cholera. Ze worden niet beschouwd als de eerste besmettingen in de stad, omdat ze volgens autoriteiten de ziekte elders hebben opgelopen.

Cholera leidt tot overgeven en ernstige diarree en kan door uitdroging binnen enkele uren fataal zijn. De ziekte verspreidt zich via water. Waterbedrijven hebben de hoeveelheid chloor in drinkwater bijna verdubbeld. Hulpgroepen delen zeep en waterzuiveringstabletten uit om verspreiding van de ziekte tegen te gaan.




(Foto's: Novum)

Gezin en omstanders gewond bij brand Vaals

Bij een brand in een woning in Vaals zijn zondagochtend acht mensen, onder wie een baby gewond geraakt. Een vrouw sprong van één hoog uit het raam en liep onbekende verwondingen op. De anderen kampten met ademhalingsproblemen door de rook. Alle betrokkenen zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Volgens een woordvoerder van de politie woedde de brand in een woning, in de straat Aan de Noot, van een gezin met drie jonge kinderen en een baby.

Waardoor de brand in de woning ontstond, is nog niet bekend. De bewoners waren op de eerste verdieping toen de brand op de begane grond ontstond. De enige vluchtweg, de trap, was volgens de politie niet meer goed begaanbaar. Toch slaagden alle bewoners erin met hulp van de twee omstanders naar buiten te komen.

De brand zelf was niet heel groot. De vlammen konden binnen drie kwartier worden bedwongen. De omvang van de schade aan de woning is niet bekend. De buren waren niet thuis.


(Foto: Novum)

Magath: "Belangrijk dat we daar onderin wegkomen"

Schalke 04 wist gisteren weer geen drie punten te pakken in de Bundesliga. De club van trainer Felix Magath en spits Klaas-Jan Huntelaar staat vijftiende in de competitie.

Tegen Eintracht Frankfurt, de nummer negen op de Duitse ranglijst, werd er doelpuntloos gelijkgespeeld door de ploeg uit Gelsenkirchen. Trainer Felix Magath kan met het resultaat niet tevreden zijn.

"Ik kan alleen maar lachen, omdat we een punt hebben gewonnen. Eintracht was in de tweede helft duidelijk een klasse beter. Wij hebben veel, heel veel, moeten beven," begon de trainer van Schalke nog positief. "Achterin hebben we ons meer slecht dan goed geweerd."

"Ik kan niet tevreden zijn met deze wedstrijd. Ik kijk momenteel niet naar de ranglijst. Het is belangrijk dat we daar onderin wegkomen. Het is dringend nodig, dat wij in de volgende wedstrijd drie punten pakken," aldus Magath.

Bedenk zelf de namen van Disgaea 4 aanvallen

Als je jezelf ziet als een creatief genie of bezit over een grote vocabulaire met namen die perfect passen bij speciale aanvallen is dit je kans. Sommige speciale aanvallen in Disgaea 4 missen namelijk nog wat, namelijk de naam, die mag jij erbij verzinnen. Er zijn zes van die lege aanvallen, die gebruik maken van een zwaard, bijl, pistool, speer, pijl en boog of vuist.

Alles wat je hoeft te doen is deze video's te bekijken en wat hippe namen te bedenken die bij de aanvallen passen en misschien wordt jouw creatieve vinding wel gekozen.

disgaea 4

Geen 007 Blood Stone demo in planning

Ontwikkelaar Bizarre Creations heeft bevestigd dat er geen demo komt voor James Bond: Blood Stone. Game director Jeff Lewis kwam met deze info naar buiten in een interview. Hij verzekerde dat er geen demo komt voor de release van de game. "Helaas komt er geen demo." zei hij over deze kwestie.

Activision heeft al bevestigd dat James Bond: Blood Stone op 5 november uitkomt, tegelijkertijd met de DS- en Wii-game GoldenEye 007. Blood Stone zal een Third Person Shooter/Race game worden met de charismatische Britse geheimagent in de hoofdrol.

Microsoft werkt hard om aan de vraag naar Kinect te voldoen

Kinect wordt hevig gepromoot en dat merken ze bij Microsoft in de cijfers. Op een Kinect pre-launch event in San Fransisco heeft Microsoft Games Studios' Phil Spencer aangegeven dat Kinect al vaak is besteld en dat ze van plan zijn zo hard mogelijk te werken om de vraag naar Kinect aan te kunnen.

"Pre-order numbers are good," zei hij. "The retail channel seems to be excited for what we're doing. We feel good about our supply that we can build. I imagine we're going to have to work hard to fill out the demand that's out there, is kind of our sense, but we're willing to work hard so that's fine."

Het is goed dat Microsoft de handen uit de mouwen wil steken, want bij Ubisoft denken ze er namelijk anders over. Tony Key, VP sales and marketing, denkt dat het apparaat bij de launch uitverkocht zal zijn.

Sonic Free Riders reclamespot uit Japan demonstreert de game

In Japan is er wel een heel uitgebreide reclamespot voor Sonic Free Riders uitgekomen. In de spot wordt duidelijk wat de bedoeling is in de game en worden diverse moves uitgelegd. Ook worden kreten als "Cool", "Amazing" en "Have more fun" naar je toe geslingerd. Naast de verschillende moves kan je ook zien wat er gebeurt als er andere spelers in het beeld komen en hoe je samen met iemand anders synchroon kan rijden.

Als je deze reclame met de Amerikaanse reclame vergelijkt valt ten eerste natuurlijk de vrolijke sfeer op, maar in de Amerikaanse reclame lijkt het alsof je heel lenig moet zijn om de game te kunnen spelen. De Amerikaanse reclame vind je hieronder, onder de Japanse reclame.


Kijk en vergelijk.

Duke Nukem Forever producer over Duke's humor

2K Games' Melissa Miller werkt al bijna 10 jaar in de gamesindustrie. Ze heeft onder andere meegewerkt met het produceren van beide Bioshock delen, Family Guy: The Game en zelfs eventjes aan Borderlands.

Nu is ze senior producer bij Duke Nukem Forever, een game met vooral jongensgrappen. De mensen van Joystiq wilde eigenlijk wel weten hoe het is om als vrouw te werken aan een game waar het soms draait om perverse grappen om de speler te vermaken.

"I think it's interesting, because I've definitely watched through the years: There's this attention to women in games, and I always got the sense that people felt like there should be something tangible that says, 'This is what we get (in a good way) when women are involved in games and part of making them.' And it almost seems like they were waiting for us to say, 'There are more unicorns and rainbows in games!'

"And I really feel very strongly that, despite gender, all you're bringing to the game is you; you're bringing your personality and your experience, and the things that are important to you -- that you would push for and so forth. I definitely, with Duke especially -- guess what? I'm not always gonna find the same things funny as other people, and I appreciate that. For me, I just wanna help these guys make the best game possible and do what I can."

Als antwoord gaf ze eigenlijk aan dat als je aan een game werkt je jezelf er in stopt, je persoonlijkheid en ervaring. En dat dus niet iedereen hetzelfde grappig vindt. Ze wil zelf gewoon dat ze kan helpen om de game zo goed mogelijk te maken. Toen de mensen van Joystiq haar vroegen wat ze zelf van de humor in de game vond antwoordde ze met: "I think it's funny!"

DNF

 

Fable 3: Kingmaker heeft 60K gebruikers en 1 miljoen vlaggen

Fable 3: Kingmaker heeft nu zo'n 60 000 gebruikers, iets wat Microsoft natuurlijk heel blij maakt. De app gebruikt geolocation om spelers te laten strijden over virtuele gebieden in Londen, waarmee je goud kan verdienen voor Fable 3. Spelers kunnen tevens vlaggen planten in bepaalde gebieden en volgens Microsoft zijn er sinds de release van Kingmaker al 1 miljoen vlaggen geplant.

De Windows Phone 7 versie moet nog steeds uitkomen, en die zal, net zoals de iPhone app, alleen in het Verenigd Koningkrijk uitkomen.

'Iran betaalt hulp Karzai'

"Iran betaalt een vertrouweling van de Afghaanse president Hamid Karzai grote sommen geld. Iran wil zo de Afghanen bewegen om minder mee te werken met de Amerikanen en NAVO", meldde de New York Times zondag op haar website.

De krant zegt dat het om 1 à 2 miljoen dollar per maand gaat. Karzai zou het geld doorsluizen naar stamhoofden, parlementsleden en anderen. Anonieme getuigen beschrijven hoe de Iraanse ambassadeur in Afghanistan een plastic tas vol met eurobiljetten overhandigde aan Karzai's vertrouweling Umar Daudzai. Dat gebeurde in augustus, kort na het staatsbezoek aan Iran. Daudzai was voorheen ambassadeur in Iran.

Een NAVO-diplomaat zegt in de krant bezorgd te zijn over de groeiende invloed van Iran in Afghanistan. Iran is streng-islamitisch en steenrijk door de export van olie en gas. Het land financiert naar verluidt ook in Irak en Libanon acties tegen het Westen.

'Iran betaalt hulp Karzaï'
'Iran betaalt hulp Karzai' (Foto: ANP)

Zeikmuziek (2)

"Om u sneller van dienst te kunnen zijn, krijgt u nu een keuzemenu." Stik, dat had ik weer. Waarom kreeg ik niet gewoon rechtstreeks een vriendelijke damesstem aan de lijn die me gelijk kon doorverbinden? Nu moest ik wachten tot mijn probleem ergens in het rijtje genoemd werd en ik het bijbehorende nummer kon indrukken. Dat kost nog veel meer tijd. Na vier keer kiezen was het dan zover. Dacht ik. De telefoon ging over. "Wilt u muziek tijdens het wachten? Toets dan een één." Ik toetste geen één, want ik ben erg bang en allergisch voor André Rieu, Toots Thielemans en Mantovani. Lang kon ik niet van de stilte genieten.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.