Vettel gelooft nog in behalen titel

Sebastian Vettel leek vandaag in de Grand Prix van Zuid-Korea lang op weg naar de zege. De Duitser leidde na het uitvallen van Mark Webber eenvoudig op het Yeongam-circuit voor Fernando Alonso, maar de Renault-motor van de Red Bull gaf de geest, waardoor hij uitviel. Toch gelooft Vettel nog in de titelstrijd.

"Het was natuurlijk niet fijn om de race zo te eindigen. Ik lag de hele tijd eerste en controleerde de race. In deze omstandigheden hadden we het niet beter kunnen doen. Aan het einde van de race was het erg donker, en kon ik de hobbels minder goed zien. Achteraf gezien, had ik mijn vizier tien ronden voor het einde beter kunnen vervangen," zei Vettel na de race tegen de BBC.

In plaats van de leiding in het kampioenschap over te nemen van Webber staat de Duitser nu vierde op 25 punten van Alonso. "Er zijn nog vijftig punten weg te geven. Het was leuker geweest als we vandaag hadden gewonnen, maar zo gaat het soms. We hebben dit seizoen te vaak van dit soort dingetjes, maar we kunnen er niets aan veranderen. We moeten zorgen dat we het beste uit de auto halen, maar qua snelheid is er niets mis."