[WvdW] Voorbeschouwing PSV - Feyenoord

Sjors (Sj0rSz)

Komend weekend wordt er natuurlijk weer volop gevoetbald in de hoogste Nederlandse voetbalklasse, de Eredivisie. Zondag a.s. staat het treffen tussen PSV en Feyenoord weer op de rol, waardoor we deze wedstrijd hebben uitgeroepen tot Wedstrijd van de Week!

PSV

PSV doet het tot op heden erg goed in de Eredivisie en staat momenteel op de eerste plaats. De formatie uit Eindhoven verloor dit seizoen nog niet één keer. De selectie van trainer Fred Rutten wist in deze voetbaljaargang zes keer te winnen. Er zijn drie echter ook drie ploegen, die erin slaagden om punten van de ploeg uit de Lichtstad af te pakken. Dat zijn ADO Den Haag (2-2), Roda JC Kerkrade (0-0) en FC Groningen (1-1).

De Eindhovense formatie zal er alles aan willen doen om het duel tegen Feyenoord winnend af te sluiten. De directe concurrentie hijgt PSV namelijk in de nek, aangezien Ajax, FC Twente, Roda JC en FC Groningen hooguit drie punten minder hebben. Het zal voor de Rotterdammers in elk geval een lastig verhaal worden. Na FC Twente hebben de Eindhovenaren namelijk de minst gepasseerde defensie. Tot nu toe kregen Rutten en zijn mannen pas acht tegentreffers te verwerken.


Fred Rutten boert goed met PSV en staat eerste in de Eredivisie


Rutten kan zondag a.s. geen beroep doen op Marcus Berg en Jagos Vukovic. Beide heren zitten een schorsing uit en worden logischerwijs niet ingezet. Daarnaast is ook Stanislav Manolev absent. De verdediger speelde deze week nog wel mee met Jong PSV, maar werd na 39 minuten gewisseld, vanwege een blessure aan zijn lies.

Feyenoord

Bij Feyenoord zijn er vooralsnog niet veel lachende gezichten te zien. De Rotterdammers bivakkeren namelijk op de vijftiende plaats in de Eredivisie en staan op gelijke hoogte met Vitesse, dat een minder goed doelsaldo heeft. De ploeg uit Rotterdam-Zuid verloor dit seizoen al vijf wedstrijden en speelden er twee gelijk. Men wist alleen van FC Utrecht (3-1) en Vitesse (4-0) te winnen.

Feyenoord is er dus alles aan gelegen om de negatieve spiraal te doorbreken en de weg naar boven weer te vinden. Hierbij kan de ploeg de nodige hulp van Luc Castaignos krijgen. Trainer Mario Been heeft namelijk laten weten de basiself niet te wijzigen, waardoor de jonge aanvaller ook komend weekend weer het vertrouwen krijgt. Door een zege zullen de Rotterdammers mogelijk een boost krijgen om de goede lijn door te trekken. Afgelopen weekend, tijdens het verloren duel tegen FC Twente (1-0), was er namelijk genoeg inzet, maar ontbraken de doelpunten.


Luc Castagnios; de jongste speler in de selectie van Feyenoord


Daniel Fernandez en Bart Schenkeveld zijn komende zondag niet inzetbaar, vanwege knieblessures. Verder kan trainer Been over een fitte selectie beschikken en zijn er ook geen geschorste spelers. Er werd nog wel een speler aan de selectie toegevoegd, namelijk Adil Auassar. Hij is de vervanger van Michael Lumb, die niet tot de groep behoort.

Historie

PSV en Feyenoord staan komend weekend voor de 61e keer tegenover elkaar. Beide ploegen ontlopen elkaar in de onderlinge duels niet veel. De Eindhovenaren wonnen tot nu toe 22 duels, waar de Rotterdammers 17 keer zegevierden. Daarnaast werd er ook nog 21 keer gelijkgespeeld.

Feyenoord boekte vorig seizoen een prima resultaat in Eindhoven door PSV op een doelpuntloos gelijkspel te houden. Daarnaast schakelden de Rotterdammers de Eindhovense formatie uit in de KNVB beker door met 3-0 te winnen. In de Kuip ging de ploeg uit Rotterdam-Zuid echter met een 1-3 nederlaag onderuit.

In het seizoen 1996/1997 eindigde het treffen tussen PSV en Feyenoord met het hoogste aantal doelpunten uit de geschiedenis. Op 20 oktober troffen de twee ploegen in totaal negen keer doel, waarbij de Eindhovenaren het meest productief waren. Zij schoten destijds namelijk zeven keer raak. Philip Cocu werkte het leer twee keer tegen de touwen. Daarnaast waren ook onder meer Boudewijn Zenden, Wim Jonk en Luc Nilis trefzeker. Voor Feyenoord scoorden Henrik Larsson en Clemens Zwijnenberg.

Laatste vijf ontmoetingen

Datum Competitie Thuis Uit Uitslag
11/04/2010 Eredivisie PSV Feyenoord 0 - 0
27/01/2010 KNVB beker (kwartfinale) PSV Feyenoord 0 - 3
20/09/2009 Eredivisie Feyenoord PSV 1 - 3
15/03/2009 Eredivisie Feyenoord PSV 1 - 0
21/12/2008 Eredivisie PSV Feyenoord 1 - 0

Wedstrijdinformatie

De 61e editie van het duel tussen PSV en Feyenoord, die zondagmiddag in het Philips-stadion wordt gespeeld, staat onder leiding van arbiter Bas Nijhuis en begint omstreeks 14:30 uur.

Discussieer hieronder alvast over de opstellingen en de mogelijke uitslag!