'PSV wil Afellay tot de zomer én transfersom'

Olga Kroeders

PSV en Ibrahim Afellay zoeken naar een mogelijkheid om de in de zomer transfervrije middenvelder in de zomer pas te laten gaan en toch geld voor hem op te strijken.

Afellay is aan het eind van het seizoen transfervrij dus als PSV geld voor hem wil krijgen zal het hem de aankomende winter moeten verkopen. PSV en de middenvelder zien echter nog een andere mogelijkheid.

Volgens het Algemeen Dagblad hebben de club, de speler en zijn zaakwaarnemer iets bedacht waardoor de Nederlands international toch nog geld zou kunnen opleveren voor de club die hem opleidde. De partijen willen voor het sluiten van de volgende transferperiode een deal sluiten met een nieuwe club. Die club krijgt dan de zekerheid dat het Afellay het volgende seizoen krijgt, maar de middenvelder blijft nog wel bij PSV spelen tot het eind van het seizoen.

PSV wil Afellay het liefst tot de zomer behouden. Het verlies van 17,5 miljoen euro dat afgelopen week bekend werd gemaakt kan er echter voor zorgen dat de speler bij een goed bod in de winter al vertrekt.