Uitslag Celtic - Glasgow Rangers

Vanmiddag stond de The Old Firm weer op het programma in de Schotse competitie. Op Celtic Park ontving Celtic stadsgenoot en aartsrivaal Glasgow Rangers. De bezoekers wonnen met 1-3 en zijn daardoor na dit weekend alleen koploper in Schotland.

De wedstrijd begon onrustig en nadat de scheidsrechter in de vijfde minuut al twee man geel gaf waren het de bezoekers die voor het eerste gevaar zorgden. Steven Whittacker raakte echter de paal en zodoende bleef de stand lang 0-0. Op slag van rust was het Celtic dat enigzins verrassend op 1-0 kwam. Gary Hooper was de gevierde man en daardoor gingen de mannen van trainer Neil Lennon met een voorsprong de rust in.

Na rust gingen de Rangers naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er vrij snel, al werden de bezoekers wel geholpen door Glenn Loovens. Onze landgenoot werkte een voorzet van Kyle Lafferty achter zijn eigen doelman. Celtic was zichtbaar aangeslagen en niet veel later kwamen The Bhoys zelfs op achterstand.

Verdediger Fraser Foster verdedigde de bal slecht uit en via Steven Naismith en Maurice Edu kwam de bal voor de voeten van goaltjesdief Kenny Miller. Hij verzilverde de kans en zette daarmee zijn ploeg op een 1-2 voorsprong. De Rangers gingen verder met aanvallen en na een overtreding van ex-FC Twentespeler Daniel Majstorovic kregen de bezoekers een strafschop.

Miller ging achter de bal staan en hij liet dit buitenkansje niet onbenut. Daarmee scoorde hij zijn tweede doelpunt van de middag en alweer zijn dertiende van het seizoen. Celtic ging nog op zoek naar de 2-3 en Loovens was hier dichtbij. Toch wist doelman Alan McGregor zijn doel verder schoon te houden en daarmee de drie punten mee terug te nemen naar Ibrox Park.