Webber: "Het was mijn fout"

Peterselieman

Onder de grijze Koreaanse hemel had Red Bull-coureur Mark Webber wederom een grote stap kunnen zetten naar zijn eerste titel in de Formule 1, maar de Australiër crashte in het begin van de race en zag tot overmaat van ramp Fernando Alonso de leiding in het kampioenschap overnemen. Hij gaf na afloop zijn rijdersfout toe.

"Dit was helemaal mijn eigen fout. Ik kwam bij de uitgang van bocht 12 op de kerbstones terecht. Vervolgens spinde ik heel langzaam uit de wedstrijd. Volledig mijn eigen fout. Dit was niet mijn dag. Heel frustrerend," zei de Red Bull-rijder die in zijn crash Nico Rosberg meenam tegen de BBC. Teamgenoot Sebastian Vettel zag de finish ook niet, waardoor Alonso de race won voor Lewis Hamilton die ook terug is in de titelstrijd.

Webber heeft na vandaag elf punten achterstand op Alonso, maar volgens de Australiër is de strijd nog niet gestreden. "Het gaat niet om de plek die je nu bezet. Alles kan heel snel veranderen. Er zijn nog twee races te gaan waar ik absoluut mijn best ga doen."