Anita: "Het was zeker geen rode kaart"

Vurnon Anita was vanmiddag de zondebok van Ajax. Tijdens het duel tegen Excelsior (2-2) kon de kleine verdediger van de Amsterdammers na een klein half uur inrukken, nadat hij een tackle op Guyon Fernandez uitvoerde. Arbiter Jan Wegereef stuurde de Ajacied vervolgens resoluut weg.

"Ik was verbaasd toen ik plotseling die kaart voor me zag," aldus Anita tegenover de camera van Eredivisie Live. "Ik speel de bal iets te ver voor me uit en glij met de binnenkant van de voet opnieuw naar de bal toe. Ik had niet de intentie om de speler te raken en wilde de bal spelen."

Anita herhaalde zijn woorden, nadat hij de beelden op de televisie had gezien. "Nu is het zelfs duidelijk te zien dat ik de bal speel. Het was zeker geen rode kaart. Ik neem aan dat de tuchtcommissie deze beelden ook ziet en er vrijspraak volgt."

Toch had de verdediger er flink de balen in. "We gingen hier naar toe om de drie punten te pakken. Het wordt er helaas slechts één. Daar baal ik enorm van. En natuurlijk van die rode kaart."