F1-coureurs willen meer invloed op regelgeving

De Formule 1-coureurs verenigd in de Grand Prix Drivers' Association zijn met de FIA in gesprek om in de toekomst meer invloed uit de kunnen oefenen omtrent de regelgeving en het ontwerp van de circuits. Dit weekend zijn in Zuid-Korea de eerste gesprekken hierover gevoerd.

GPDA-voorzitter Rubens Barrichello sprak samen met de directeuren Felipe Massa en Sebastian Vettel met FIA-baas Jean Todt over dit issue. De grote regelveranderingen die er voor 2013 aan zitten te komen en het telkens toevoegen van nieuwe circuits aan de kalender zorgen ervoor dat de rijders nu meer invloed willen.

Barrichello benadrukte dat de rijders niet directe invloed willen in de beslissing van de regels, maar ze willen als klankbord gaan fungeren en ook nieuwe ideeën aan kunnen dragen. De rijders voelen zich gesterkt in hun mening omdat bijvoorbeeld bij het Yeongam-circuit de in- en uitgang van de pitstraat na klachten aan zijn gepast. Om zulke dingen te voorkomen willen ze invloed hebben zodat alles in het ontwerp mee kan worden genomen.