'Stop met jatten van onze Fucking-borden'

De burgemeester van een Oostenrijks stadje vraagt Britse toeristen om te stoppen met het stelen van plaatsnaamborden uit de stad. Reden dat de Britten de plaatsnaamborden meenemen als souvenir is de naam van het stadje: Fucking.

Het stadje trekt altijd al een hoop aandacht van toeristen die richting Salzburg rijden. Veel toeristen stoppen even om een foto te maken. Volgens de burgemeester zijn de toeristen van harte welkom in de stad, maar is men het zat om steeds de borden te moeten vervangen.

De naam van de stad veranderen wordt niet gedaan. "We hebben vorig jaar een stemronde gehad over het wel of niet veranderen van de naam, en er is toen besloten de naam te houden zoals deze is", aldus de burgemeester.

Het plaatsje Fucking bestaat al 800 jaar. "Waarschijnlijk toen een meneer Fuck of een familie met de naam Fuck in het dorp kwam wonen", zo zegt de burgemeester. De bewoners van de stad kwamen pas achter de Engelse betekenis van hun plaatsnaam in 1945, toen Britse en Amerikaanse soldaten in groten getale naar het stadje kwamen.

"We weten nu allemaal wat het betekent, maar voor ons is Fucking Fucking, zonder diepere betekenis", aldus de burgemeester.