Uitslag Fenerbahçe - Galatasaray

Niels (DerMeister)

Gheorge Hagi heeft met Galatasaray stand gehouden in de topper tegen aartsrivaal Fenerbahçe. Hagi volgde deze week de ontslagen Frank Rijkaard op bij de Turkse topclub. Cim Bom hield een punt over aan de beladen derby.

Hagi was achteraf misschien niet eens zo gelukkig met de remise. Galatasaray was de betere ploeg op bezoek bij de stadgenoot in Istanbul. De beste kans van de wedstrijd kwam ook op naam van de bezoekers. Een doelpoging van de Colombiaanse aanvaller Juan Pablo Pino kon net voor de lijn worden gekeerd.

Fenerbahçe had weinig in te brengen. De formatie van trainer Aykut Kocaman liet zich aftroeven door het fellere Galatasaray dat onder meer via Lucas Neill en wederom Pino gevaarlijk bleef. Nieuwkomer Hagi zag dat zijn ploeg echter niet kon profiteren van het overwicht, waardoor Fenerbahçe met een remise nog goed weg kwam.

Galatasaray komt door het gelijkspel bij de aartsrivaal op de negende plaats. De achterstand op Fenerbahçe is vier punten. Fener neemt de derde plaats in achter koploper Bursaspor en Trabzonspor. De achtsterstand op Bursaspor is inmiddels opgelopen naar zes punten.