Gridstraffen voor Sutil en Buemi

Adrian Sutil en Sébastien Buemi zullen in de Grand Prix van Brazilië na afloop van de kwalificatie vijf plaatsen naar achteren worden gezet. Beide coureur liepen de straf op omdat ze vandaag tijdens de Grand Prix van Zuid-Korea vermijdbare botsingen veroorzaakt hadden.

Sutil had tijdens de race veel remproblemen met de Force India. De Duitser verremde zich meermalen en ging hierdoor wijd waardoor hij telkens opnieuw kon beginnen met inhalen. Bij een inhaalpoging op Kamui Kobayashi ging het fout, raakte Sutil de Sauber en viel met een gebroken rechter voorwiel uit. Hij moet 10.000 euro naar de FIA overmaken omdat hij met de remproblemen door bleef rijden.

Buemi veroorzaakte bij zijn crash een safety car. De Zwitser probeerde met de Toro Rosso aan het eind van het lange rechte stuk de Virgin van Timo Glock in te halen maar zag dat zijn remmen blokkeerden en hij met zijn bolide de Duitser torpedeerde. De Toro Rosso bleef op een gevaarlijke plaats staan, terwijl Glock nog de pits kon bereiken en daar uit moest stappen.