Inwoners Fucking massaal platgebeld

Het zit Fucking niet mee. De inwoners van het Oostenrijkse dorp worden de laatste tijd massaal gebeld door dronken Engelsen. Na wat hoongelach smijten de Britten de hoorn weer op de haak.

Een telefoonnummer van een Fucker is gauw te vinden. Via de Oostenrijkse telefoonnummerzoekmachine Auskunft is een telefoonnummer snel gevonden. Naast telefoonnummers van inwoners van Fucking worden ook nummers uit Oberfuckung, Windpassing, Wankham en Rottenegg massaal opgevraagd door de Engelsen. Toch blijkt Fucking verreweg het populairst onder de grappenmakers.

Het online telefoonboek heeft het leven van de Oostenrijkers uit de desbetreffende plaatsjes er niet gemakkelijk op gemaakt. "We worden inderdaad geregeld gebeld door Engelsen", bekent de 56-jarige Johann Maier. "We worden gevraagd of we in Fucking zijn of dat dat Fucking is. Vervolgens lachen ze en hangen ze op."

Burgemeester Siegfried Hauppl is het beu dat zijn dorp al jaren het mikpunt van spot is in Engelstalige landen. "We zijn telkens in het nieuws", verklaart hij. "We willen gewoon met rust worden gelaten." Iedere suggestie om het dorpje Fucking dan maar een andere naam te geven wijst hij van de hand.

Het dorp Fucking wordt jaarlijks overspoeld door horden Engelse lolbroeken. Net als de plaatsnaamborden van het Brabantse Maaskantje werden ook de borden met de plaatsnaam 'Fucking' erop massaal gestolen. Sinds de borden in cement zijn verankerd, is dat nu verleden tijd.

Inwoners van het Beierse Wank zien juist brood in de schunnige naam van hun dorp. Vorig jaar openden zij enkele pensions en besloten ze kerstkaarten te verkopen met in koeienletters 'Wank' erop. Het Wank Guest House is zelfs het hele jaar volgeboekt.

Fucking
In Fucking valt geen fuck te beleven...