FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 31 juli 2010

Insomniac onthult binnenkort haar game

Insomniac Games is een ontwikkelaar die jarenlang trouw is geweest aan Sony en enkel games ontwikkelde voor de PlayStation. De developer is onder andere bekend van franchises als Ratchet & Clank en Resistance. Binnenkort wordt hun nieuwste game onthuld.

De nieuwe game waar over gepraat wordt, betreft niet de multiplatform game die de developer ontwikkelt in samenwerking met EA. Het zal dus gaan om een PS3-exclusive. Insomniac Games heeft aangegeven dat ze deze game binnen nu en de PAX 2010 gaan onthullen. Dit betekent dat we binnen 33 dagen vanaf dit bericht te weten zullen komen over welke game het gaat en we zullen later tevens een demo te zien krijgen op de PAX 2010:

"We're happy to reveal that we'll be announcing our newest game sometime between now and the Penny-Arcade Expo over Labor Day weekend. We're really excited to finally reveal this project, and we couldn't resist being the first to share the news with you. Want to be the first members of the public to see our new game being played with your own eyes? We're bringing our new game to a very special Penny-Arcade Expo panel on Saturday evening (September 4th), at 6:30pm in the Serpent Theatre. G4TV's Adam Sessler will moderate a panel with key creative talent from Insomniac Games as we discuss (and demo!) our upcoming PlayStation 3 project."

Resistance 3? Een nieuwe Ratchet & Clank? Wij zijn benieuwd en hopen de game te zien te krijgen in Keulen vanaf 18 augustus.

Linksback Buysse naar Twente

Na Roberto Rosales heeft FC Twente nog een speler uit de Belgische competitie gehaald. Linksback Bart Buysse komt over van Zulte Waregem, als hij de medische keuring doorstaat.

"We vinden het jammer dat we nu nog iemand moeten laten gaan, maar Bart had zelf aangegeven dat hij absoluut naar Twente wilde. We hebben al initiatieven genomen om een vervanger aan te trekken", aldus manager Vincent Mannaert van Zulte Waregem.

Buysse is Zulte Waregem dankbaar en kijkt ook met plezier uit naar zijn tijd bij Twente. "Twente werd vorig jaar Nederlands kampioen en speelt in de Champions League: een grote uitdaging voor mij. Ik heb hier vier heel mooie jaren gehad, waarin ik met Zulte Waregem Europees voetbal speelde en we schitterende resultaten behaalden. Ik ben in die periode geëvolueerd van bankzitter tot basisspeler."

Mannen en vrouwen Jong Oranje Europees kampioen hockey

Nederland heeft bij zowel de mannen als de vrouwen de Europese hockeytitel onder 21 jaar gewonnen. De mannen versloegen in Polen in de finale België met 4-1.  De dames waren in Lille in de finale met 4-1 te sterk voor Engeland.

Bij de mannen begon de ploeg van Max Caldas direct al een stuk sterker dan de dag ervoor in de halve finale tegen Engeland (3-1). Oranje dicteerde het grootste deel van de wedstrijd met mooi combinatiespel en pakte verdiend de Europese titel.

De tweede goede kans voor Nederland werd benut door Roel Bovendeert. De fanatieke rechtsvoor verlengde de bal al glijdend hoog het doel in. Vijf minuten later was het al 2-0. Na opnieuw een goede aanval over meerdere schijven werd de vrijstaande Jelle Galema gevonden, die de hoek voor het uitkiezen had.

Ook daarna ging Jong Oranje door met aanvallen. Aan het begin van de tweede helft kreeg Lukas Siebinga een opgelegde kans, na goed werk van Mirco Pruijser en Jelle Galema, maar van dichtbij werd gemist. De Belgen kwamen daarop terug tot 2-1 via topscorer Tom Boon. Zijn gevreesde corner bleek dit keer ook voor Nederland te machtig.

Oranje liet zich niet van de wijs brengen en verstoorde het momentum van de Belgen uitstekend. Al vroeg werd er druk gezet, waardoor de Rode Duivels al snel in paniek raakten. Een periode zonder grote kansen werd twaalf minuten voor tijd onderbroken door Jan Willem Buissant. De Oranje-captain drong met een gelukje de Belgische cirkel binnen, maar stuitte op doelman Amaury Timmermans.

Met wat wanhoopspogingen probeerde België het nog in de laatste minuten, maar zonder succes. Een uitbraak van Lukas Siebinga werd vervolgens door de Belgische keeper onreglementair gekeerd, een gele kaart volgde en een strafcorner. Met een veldspeler in het doel werd de corner gestopt, maar met de voet. Strafbal. Jan Willem Buissant sloeg hard en laag raak, langs de machteloze inval-doelman Tom Boon. Toen kon het feestje alvast gevierd worden. De Europese titel is binnen. Björn Kellerman maakte er twee minuten voor tijd ook nog 4-1 van.

Nederland - België 4-1 (2-0)
23. 1-0 Bovendeert
28. 2-0 Galema
43. 2-1 Boon (sc)
65. 3-1 Buissant (sb)
68. 4-1 Kellerman

Bij de dames was de kans op onderschatting naar eigen zeggen groot, maar de vrouwen van Jong Oranje lieten daar niets van merken. In de finale van het Europees Kampioenschap in Lille versloeg het team van bondscoach Sjoerd Marijne in opperste concentratie Engeland met 4-1. De ploeg is de beste van Europa.

De Engelse speelsters versloegen in de halve finale na verlenging en strafballen Duitsland. Tegen Oranje was er geen moment sprake van een ophanden zijnde verrassing. Vanaf minuut één domineerden de Nederlandse hockeysters.

In de zevende minuut legde Caia van Maasakker voor de eerste keer aan voor de strafcorner. De bal verdween hoog in de hoek van de goal. Niet veel later bewees Willemijn Willemse dat ook velddoelpunten tot het repertoire van Jong Oranje horen. Na een pass in de cirkel van Lieke Hulsen sloeg de speelster van Oranje Zwart de bal hoog in het doel.

In het begin van de tweede helft staken opeens zenuwen de kop op in de ploeg van Marijne. De zesde strafcorner op rij bood uitkomst. Hoewel Van Maasakker nog miste, reageerde Malou Pheninckx attent en maakte de 3-0 uit een tip-inn. Het lukte de Engelsen niet een vuist te maken tegen Nederland. De 4-0 werd een kwestie van wachten.

Die kwam uiteindelijk na een uur spelen. Roos Drost passte de bal in de cirkel naar Marlies Verbruggen die bij de tweede paal binnen schoot. In de eindfase vonden de Engelse speelsters een laatste beetje kracht. Na een verdedigingsfout van Van Maasakker kon Harriet Pearce profiteren en solo richting keeper rennen. Om te redden wat er te redden viel, achtervolgde Van Maasakker haar tegenstander, met een overtreding, een gele kaart en een strafbal tegen, als gevolg. Met nog twee minuten op de klok wist Nederland dat een 4-1 stand geen bedreiging meer vormde voor de Europese titel.

Nederland – Engeland 4-1 (2-0)
7. 1-0 Caia van Maasakker (sc)
15. 2-0 Willemijn Willemse
45. 3-0 Malou Pheninckx
61. 4-0 Marlies Verbruggen
68. 4-1 Harriet Pearce (sb)

Gesink: "Ik was echt verbaasd"

Robert Gesink reed vandaag sterk in de Clasica San Sebastian. De Nederlander finishte in de klassieker uiteindelijk als zevende.

Gesink zelf was ook verbaasd over zijn goede optreden, want hij had voor de wedstrijd nog behoorlijke moeite om zich op te laden. "Vanochtend voelde ik me minder, maar eenmaal op de fiets voel je pijn toch wel. Ik zat tussen dezelfde mensen als tijdens de Tour, dan laat je niet lopen. Dat ben je ook wel aan je stand verplicht. Maar ik was echt verbaasd hoe goed het ging. Ik ben er trots op dat ik toch nog zo goed meekon met die mannen."

Gesink zal de komende week nog drie criteriums rijden om daarna twee weken op vakantie te gaan naar Californië. Daarna pakt hij het fietsen weer op. "Ik wil in het najaar ook nog goed zijn. Ik ga meedoen in de twee nieuwe Canadese wedstrijden en wil ook goed zijn in Lombardije. Het is fijner voor mij met een lekker gevoel de winter in te gaan, maar ik ben nu al heel tevreden. Ik heb hier weer laten zien dat ik met de grote mannen meekan."

Keeper James wil voor Engeland blijven spelen

Doelman David James denkt er niet aan om te stoppen als keeper van het nationale elftal, ondanks dat hij onlangs bij Bristol City tekende, dat niet in de Premier League uitkomt. James, die op het WK in Zuid-Afrika drie wedstrijden speelde, zal morgen veertig jaar oud worden.

"Ik zal altijd beschikbaar blijven voor het Engelse elftal en hopelijk blijf ik door goede resultaten bij Bristol City op de radar," zei James, die voor één jaar bij Bristol tekende, met een optie voor nog een jaar. De kans dat James in het vizier van Bondscoach Capello blijft is echter niet zo groot. Zo zou Robert Green, die flaterde in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten, een nieuwe kans kunnen krijgen.

Supportes zouden liever Joe Hart van Manchester City als eerste doelman zien, maar de kans is groot dat hij bij zijn club niet de eerste keeper is. Andere alternatieven voor een plaatsje onder de lat bij Engeland zijn Paul Robinson van de Blackburn Rovers, die tussen 2003 en 2007 41 keer keepte, en Chris Kirkland van Wigan Athletic, die in 2006 zijn tot dusverre enige interland speelde.

Kubica: "Kwam grip tekort"

Robert Kubica baalt van de kwalificatie op de Hungaroring vandaag. De Pool werd slechts achtste, terwijl hij gisteren het tempo van de Ferrari's goed bij kon houden en de dag als vierde afsloot.

"We hadden verwacht meer naar voren te staan. Vanmorgen tijdens de vrije training zag het er nog goed uit, maar in Q3 had ik gewoonweg niet voldoende grip. De auto voelde merkwaardig aan," zei Kubica. Hij was in Q3 een halve seconde langzamer dan in Q2. "Dat was echt traag. Ik kon echt geen grip vinden. In de race draait alles om de eerste ronde. Ik heb een goede start nodig en hopelijk kan ik dan een paar posities goedmaken."

Teamgenoot Vitaly Petrov start morgen als zevende. Teambaas Eric Boullier hoopt dat zowel hij als Kubica Mercedes-rijder Nico Rosberg in kunnen halen. "Dat is ons doel en dan moeten we kijken of we misschien ook Lewis Hamilton te grazen kunnen nemen. Beide auto’s staan er goed voor om punten te scoren," meldt de Fransman.

[F2] Uitslag Race 1 Brno

Nicola de Marco heeft de eerste Formule 2-race op het circuit van Brno op zijn naam geschreven. De Italiaan won voor Dean Stoneman en Sergey Afanasiev. Kelvin Snoeks werd zevende. Door zijn tweede plaats nam Stoneman de leiding in het klassement over van Joylon Palmer.

Stoneman mocht van poleposition starten, maar kende een slechte start en raakte de eerste plaats aan De Marco kwijt. Jack Clarke spinde in de eerste bocht en Armaan Ebrahim reed tegen hem op, waardoor beiden tot de uitvallers behoorden. Vooraan sloeg De Marco een gat en wist zo eenvoudig te winnen voor Stoneman en Afanasiev.

Uitslag Race 1

Pos. Rijder Tijd
1 Nicola de Marco 36:20.232
2 Dean Stoneman +3.090
3 Sergei Afanasiev +5.793
4 Benjamin Bailly +7.955
5 Jolyon Palmer +13.976
6 Philipp Eng +18.225
7 Kelvin Snoeks +22.877
8 Will Bratt +23.437
9 Ricardo Teixeira +27.931
10 Benjamin Lariche +28.668
11 Kazimieras Vasiliauskas +31.507
12 Tom Gladdis +35.125
13 Julian Theobald +51.216
14 Ivan Samarin +53.320
15 Plamen Kralev +1:08.359
16 Mihai Marinescu +1:25.435
DNF Natalia Kowalska +7 Ronden
DNF Jack Clarke +20 Ronden
DNF Armaan Ebrahim +20 Ronden

Hartkoren niet door kwartfinales in Queensland

Tijdens de Queensland Open 2010 in het Australische Rockhampton, is squasher Frank Hartkoren in de kwartfinales uitgeschakeld. De 22-jarige Nederlander, tijdens het PSA Satelliet toernooi in Australië als achtste geplaatst, moest zaterdag zijn meerdere erkennen in Reiko Peter (4). Het werd 11-13, 5-11, 9-11. Eerder op de dag had Hartkoren, die op de nieuwste wereldranglijst maar liefst 52 plaatsen is gestegen naar positie 229, nog wel in vier games (10-12, 12-10, 11-7, 11-9) gewonnen van de Nieuw-Zeelander Chris Lloyd.

De Hoofddorper zal zich nu gaan voorbereiden op de NSW Open 2010, die volgende week plaatsvindt in Sydney. Voor Hartkoren, die al een maand in Australië verblijft, wordt het zijn vijfde opeenvolgende toernooi Down Under. Tot nu toe haalde hij twee keer de kwartfinales, sneuvelde hij een keer in de tweede ronde en werd hij een keer in de openingsronde uitgeschakeld. Het is voor Hartkoren pas de eerste keer dat hij buiten Nederland meedoet aan internationale proftoernooien.

Uitslag Johan Cruijff Schaal

FC Twente is de winnaar geworden van de Johan Cruijff Schaal. In de Amsterdam ArenA klopte de landskampioen bekerwinnaar Ajax met 1-0.

Twente pakte al vroeg in de wedstrijd een voorsprong. Na acht minuten kwam de bal na een mislukte uittrap van Maarten Stekelenburg in de voeten van Luuk de Jong, die daardoor vrij op het doel kon aflopen. Hij liet die buitenkans niet liggen. Twente kreeg daarna verscheidene kansen om de voorsprong te vergroten. Theo Janssen raakte de lat en een kopbal van De Jong kon nog net door Stekelenburg worden over getikt. De grootste kans was voor Bryan Ruiz, maar ook hij stuitte op de Amsterdamse doelman. Vlak voor rust moest Ajax met tien man verder, nadat Luis Suárez vanwege een grove overtreding op Tioté met rood het veld moest verlaten.

Ook in de tweede helft had Ajax weinig in te brengen, maar ook Twente slaagde er niet meer in gevaarlijk te worden. Ajax kwam niet verder dan enkele afstandsschoten. De enige die nog wat dreiging kon brengen was invaller Miralem Sulejmani, maar ook hij kon Ajax niet meer langszij brengen.

AFC Ajax

0 - 1

FC Twente

     8' De Jong
 
 Gele kaart: Suárez, Anita(AFC Ajax), De Jong, Bahrami, Tioté (FC Twente)
 Rode kaart: Suárez (42) (AFC Ajax),
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 25.000
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Stekelenburg
v.d.Wiel
Alderweireld
Oleguer
Anita
De Zeeuw
De Jong
Enoh (Lindgren/5
Sulejmani/72)
Suarez
Suk (Emanuelson/46)
Eriksen
  Michailov
Tiendalli
Wisgerhof
Douglas
Carney
Brama
Tioté
Janssen
Ruiz
De Jong
Bajrami (Parker/ 81)

[SF] Uitslag kwalificatie Brands Hatch

Marcos Martinez heeft zijn eerste poleposition in de Superleage Formula behaald. De Sevilla-coureur klopte op Brands Hatch in de finale met een tijd van 1:13.856 John Martin nipt. Andy Soucek zal op de tweede rij starten, samen met Craig Dolby.

Martin ging in de eerste kwalificatiegroep door, samen met Martinez, Soucek en Franck Montagny. Robert Doornbos kent een problematisch weekend en zal de eerste race morgen vanaf plaats vijftien aan moeten vangen. In de tweede kwalificatiegroep reed Dolby de snelste tijd, voor Chris van der Drift, Buurman en Julien Jousse. Max Wissel viel buiten de boot en zal als negende mogen starten.

Dolby wist af te rekenen met Montagny, terwijl Martin door de problemen van Jousse eenvoudig door wist te gaan. Soucek klopte Van der Drift, terwijl Buurman zijn meerdere in Martinez moest erkennen. In de halve finale klopte Martinez verrassend Dolby, terwijl Martin Soucek wist te kloppen. In de finale was Martinez uiteindelijk de snelste.

Uitslag kwalificatie

Pos. Rijder Team Tijd
1 Marcos Martínez Sevilla FC 1:13.856
2 John Martin Beijing Guoan FC 1:13.876
3 Andy Soucek Sporting Clube de Portugal 1:14.181
4 Craig Dolby Tottenham Hotspur 1:13.875
5 Yelmer Buurman AC Milan 1:18.155
6 Chris Van der Drift Olympiacos 1:14.417
7 Julien Jousse AS Roma geen tijd
8 Franck Montagny Girondins de Bordeaux 1:14.585
9 Max Wissel Basel 1893 1:14.185
10 Tristan Gommendy Galatasaray 1:14.133
11 Narain Karthikeyan PSV Eindhoven 1:14.262
12 Duncan Tappy Flamengo 1:14.292
13 Álvaro Parente FC Porto 1:14.452
14 Davide Rigon RSC Anderlecht 1:15.100
15 James Walker Liverpool FC 1:14.464
16 Robert Doornbos Corinthians 1:15.137
17 Franck Perera Olympique Lyonnais 1:14.609
18 María de Villota Atlético de Madrid 1:15.996

Achievements voor Halo: Reach bekend

In de nieuwste wekelijkse update van Bungie zijn de achievements van Halo: Reach vrijgegeven. Het gaat hier om 49 achievements. Op de site van Bungie kun je lezen wat je moet doen om de achievements te behalen.

Omwille van de mensen die liever verrast willen worden zet ik het plaatje niet direct in deze post, maar plaats ik een link naar de plaats waar je het kunt vinden.

LET OP! SPOILERS VAN DE ACHIEVEMENTS NA HET KLIKKEN OP DEZE LINK:
Nieuwsbericht 

Halo: Reach

Vettel: "Ben het team dankbaar"

Red Bull Racing behaalde in de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije de eerste twee startplaatsen. Sebastian Vettel en Mark Webber deklasseerden de andere teams door met een zeer ruime voorsprong de snelste tijden te klokken.

"Mark en ik werken natuurlijk hard om vooraan te staan, maar we moeten het team dankbaar zijn dat ze ons een auto hebben verschaft waarmee we zo goed kunnen presteren," zei Vettel die het team uitgebreid prijst.

Toch denkt de Duitser dat de race veel lastiger gaat worden dan uit de kwalificatie blijkt. "Maar we staan in de best mogelijke uitgangspositie. Daar mogen we best trots op zijn en zullen vannacht ongetwijfeld goed slapen. Ik verheug me op de race."

[GP3] Uitslag Race 1 Hungaroring

Nico Müller heeft met vertoon van macht de eerste GP3-race op de Hungaroring op zijn naam geschreven. De Zwitser is al het gehele weekend dominant en bewees het ook in de eerste race door de zege te pakken voor Esteban Gutierrez en Stefano Coletti. Beste Nederlander werd Renger van der Zande op plaats negen.

Müller startte sterk en behield zo de leiding. Robert Wickens klom naar plaats twee door Gutierrez en Coletti in te halen, maar de Brit wist de plaats niet vast te houden en zakte achter Gutierrez en Coletti uiteindelijk terug naar plaats vier. Van der Zande slaagde er niet in een punt te pakken, terwijl Nigel Melker met problemen kampte en uiteindelijk als 23e over de streep kwam.

Uitslag Race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 Nico Müller Jenzer Motorsport 26:27.400
2 Esteban Gutierrez ART Grand Prix +1.450
3 Stefano Coletti Tech 1 Racing +14.516
4 Robert Wickens Status Grand Prix +14.856
5 Dean Smith Carlin Motorsport +18.232
6 Antonio Felix da Costa Carlin Motorsport +24.546
7 Josef Newgarden Carlin Motorsport +24.846
8 Alexander Rossi ART Grand Prix +25.999
9 Renger van der Zande Mücke Motorsport +28.073
10 Michael Christensen MW Arden +29.808
11 Mirko Bortolotti Addax Team +31.325
12 Adrian Quaife-Hobbs Manor Racing +31.408
13 Felipe Guimaraes Addax Team +38.192
14 Doru Sechelariu Tech 1 Racing +39.997
15 Tobias Hegewald Mücke Motorsport +44.979
16 Oliver Oakes Atech CRS GP +49.818
17 Pal Varhaug Jenzer Motorsport +50.904
18 Adrien Tambay Manor Racing +51.827
19 Pedro Nunes ART Grand Prix +52.423
20 Rio Haryanto Manor Racing +53.564
21 Daniel Morad Status Grand Prix +53.995
22 Leonardo Cordeiro MW Arden +54.390
23 Nigel Melker Mücke Motorsport +54.659
24 Vittorio Ghirelli Atech CRS GP +54.990
25 Ivan Lukashevich Status Grand Prix +55.856
DNF Pablo Sanchez Lopez Addax Team +3 Ronden
DNF Marco Barba Jenzer Motorsport +4 Ronden
DNF Roberto Merhi Atech CRS GP +9 Ronden
DNF Miki Monras MW Arden +10 Ronden

Haase uitgeschakeld in Cordenons

Tennisser Robin Haase is er niet in geslaagd om de finale te bereiken van het Challengertoernooi in Cordenons. De Nederlander ging in de halve finale in Italië met 6-4 en 6-4 onderuit tegen de Belg Steve Darcis.

Haase hield de Belg in de eerste set tot een stand van 3-3 bij, maar leverde daarna zijn opslag in, waardoor Darcis de eerste set kon pakken. De Hagenaar leverde al snel in de tweede set zijn service in, waardoor hij de partij verloor.

[GP2] Uitslag Race 1 Hongarije

Pastor Maldonado heeft de eerste GP2-race op de Hungaroring op zijn naam geschreven. De Venezolaan was te sterk voor Christian Vietoris en Sergio Perez. Giedo van der Garde werd vijfde en mag hierdoor morgen in de tweede race als vierde vertrekken.

De start verliep verre van vlekkeloos. Davide Valsecchi liet de motor van zijn bolide voor de opwarmronde afslaan en moest vanuit de pits vertrekken. Adrian Zaugg en polesitter Sam Bird hadden dit ook niet, waardoor het veld pas bij de derde start op gang kwam.

Maldonado greep meteen de eerste plaats en stond deze in de rest van de race niet meer af. Hij bleef in de beginfase Vietoris, Perez en de goed gestarte Van der Garde voor. Daarachter ging het mis voor Jules Bianchi die in de eerste bocht enkele rijders buitenom probeerde in te halen en spinde. Ho-Pin Tung kon hem niet meer ontwijken en raakte de bolide hard. Rodolfo Gonzalez reed daarna nog in op de brokstukken. De race werd tijdelijk gestaakt omdat zowel Tung als Bianchi medische verzorging nodig hadden. Ze maken het naar omstandigheden goed.

Na de herstart gebeurde er vooraan weinig meer, al moest Van der Garde nog een positie inleveren op Oliver Turvey. Verder naar achteren was er een spannend gevecht tussen Valsecchi en Alberto Valerio. Beide rijders haalden elkaar enkele malen in en het gevecht werd in het voordeel van Valsecchi beslist toen Valerio op moest geven.

Uitslag Race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 Pastor Maldonado Rapax 1:18:45.734
2 Christian Vietoris Racing Engineering +5.865
3 Sergio Perez Addax +6.511
4 Oliver Turvey iSport International +7.109
5 Giedo van der Garde Addax +10.225
6 Jerome d` Ambrosio DAMS +12.044
7 Michael Herck DPR +12.487
8 Giacomo Ricci DPR +12.941
9 Davide Valsecchi iSport International +13.538
10 Luiz Razia Rapax +14.381
11 Charles Pic Arden International +18.640
12 Marcus Ericsson Super Nova International +21.705
13 Sam Bird ART Grand Prix +25.344
14 Luca Filippi Super Nova International +28.060
15 Adrian Zaugg Trident Racing +29.716
16 Dani Clos Racing Engineering +30.498
17 Max Chilton Ocean Racing Technology +32.154
18 Vladimir Arabadzhiev Coloni Motorsport +1 Ronde
DNF Alberto Valerio Coloni Motorsport +13 Ronden
DNF Fabio Leimer Ocean Racing Technology +23 Ronden
DNF Johnny Cecotto Jr. Trident Racing +28 Ronden
DNF Jules Bianchi ART Grand Prix +37 Ronden
DNF Ho-Pin Tung DAMS +37 Ronden
DNF Rodolfo Gonzalez Arden International +37 Ronden

Man zonder rijbewijs rijdt 210 op de A2

De auto van een 26-jarige Amsterdammer zonder rijbewijs is zaterdagmiddag in beslag genomen omdat hij met 210 kilometer per uur op de A2 richting de hoofdstad scheurde. Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) hield de man bij Abcoude aan. Hij was zijn rijbewijs eerder kwijtgeraakt na een andere grove snelheidsovertreding.

De man werd rond 16.00 uur door de politie tegengehouden. Waar de man 210 reed, was maar 100 kilometer per uur toegestaan. Zijn auto was ook niet verzekerd. Hij was sinds april zijn rijbewijs kwijt omdat hij destijds op de A4 169 kilometer per uur reed, terwijl 70 was toegestaan. Bovendien werden er wegwerkzaamheden verricht.

Twee gewonden bij noodlanding vliegtuigje

Bij een noodlanding van een sportvliegtuigje zaterdagmiddag in een weiland in het Limburgse Lomm zijn twee gewonden gevallen. Volgens een woordvoerder van de politie hielden de twee botbreuken en kneuzingen aan het ongeval over. Of het vliegtuigje een noodlanding maakte of neerstortte moet onderzoek uitwijzen.

Het is nog onduidelijk waarom het vliegtuigje naar het weiland koerste. Omstanders waarschuwden de politie, toen zij zagen dat het toestel in de problemen was gekomen. Het vliegtuigje kwam uiteindelijk neer op een weiland tussen de Maas en de rijksweg. De twee inzittenden zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Minder bezoekers op Zomercarnaval

Door regenachtig weer heeft het Zomercarnaval in Rotterdam minder bezoekers dan vorig jaar getrokken. Op de 26ste editie van het tropische feest kwamen volgens de organisatie zo'n achthonderdduizend man af, vorig jaar waren er nog negenhonderdduizend feestvierders. Het evenement verliep rustig.

Toch viel het slechte weer volgens een woordvoerder van de organisatie nog mee, omdat er minder regen viel dan gedacht. De straatparade die zaterdag om 13.00 uur begon is inmiddels afgelopen. Tweeduizend feestvierders liepen mee. De festiviteiten duren nog tot 23.00 uur.

[EK] Okken: "Ik ben te lief"

Arnoud Okken greep vanavond net mis voor een medaille op de 800 meter. De Nederlander werd in Barcelona vierde op 0,07 seconden van het brons. Een kleine wijfeling zorgde ervoor dat hij het eremetaal misliep.

"Op 600 meter twijfelde ik even. Ik moest kiezen of ik een duw zou uitdelen of niet. Ik deed het niet. Dat kostte me twee plaatsen en snelheid. Waarschijnlijk heb ik de laatste honderd meter het snelste afgelegd, maar daar heb ik niets aan. Ik ben te lief," zei Okken na afloop van de race.

"Ik was even niet scherp. Het was geen enorme fout. Maar ik kom wel net te kort voor een medaille en dat is rot," ging hij verder. "Ik weet dat er hier meer in zat dan de vierde plaats. Ik heb niet de perfecte race gelopen. Ik ben gewoon te aardig. Ik had een duw moeten uitdelen aan de Spanjaard en Pool die me insloten op 600 meter."

Voor de komende jaren heeft Okken doelen genoeg. "Volgend jaar staat in het teken van het nomineren voor de Olympische Spelen in Londen. De WK in Zuid-Korea zijn geen doel op zich. En ik wil proberen de Europese indoortitel terug te halen."

Zanetti: "Logisch dat we aan Benitez moeten wennen"

Internazionale kijkt weer met frisse moed vooruit naar het nieuwe seizoen. Met Rafael Benítez in plaats van succestrainer José Mourinho aan het roer in Milaan is het anders werken, zo vindt Javier Zanetti.

De geroutineerde verdediger geeft toe dat de werkwijze van Benítez verschilt van die van Mourinho, die na het winnen van de Champions League, Scudetto en Coppa Italia zijn biezen pakte en naar Real Madrid vertrok. "Het is logisch dat we even aan elkaar moeten wennen", aldus de Argentijn op de clubsite van Inter.

"Iedereen heeft kunnen zien wat we onder het bewind van Mourinho hebben neergezet. Nu werken we met Benítez; een zeer capabele trainer. Benítez doet het op zijn eigen manier en wil de zegereeks voortzetten", vervolgt Zanetti. "Je kunt twee verschillende trainers niet met elkaar vergelijken. Benítez heeft zijn eigen ideeën en probeert aan een nieuw team te bouwen. Dan is het logisch dat je even aan elkaar moet wennen.'

Intussen lijkt Zanetti's teamgenoot Mario Balotelli te vertrekken naar Manchester City. De Italiaan is in verregaande onderhandeling met The Citizens, die saillant genoeg zaterdagavond de opponent zijn in een oefenduel. "Mario volgt een aangepast trainingsprogramma. Op dit moment is hij nog steeds Inter-speler, meer kan ik jullie niet melden."

Sabella in pole-position voor post Maradona

Alejandro Sabella is de belangrijkste kandidaat om Diego Maradona op te volgen als bondscoach van Argentinië. De coach van Estudiantes is in gesprek met de bond. Diego Maradona kreeg geen nieuwe termijn als bondscoach en de Argentijnse bond stelde Sergio Batista aan als interim-coach. Laatstgenoemde is coach van Jong Argentinië en won op de Olympische Spelen van 2008 de gouden medaille.

Bij Estudiantes wordt zijn vertrek gevreesd. "Als fan en lid van deze club hoop ik niet dat het zijn laatste wedstrijd wordt bij Estudiantes", aldus hoofd opleidingen Sergio Neveleff voorafgaand aan een vriendschappelijk duel tegen de BBC. "We zijn ervan overtuigd dat hij nog lang onze trainer blijft, maar nu is er de kwestie van de nationale ploeg."

Sabella werkte jaren als assistent van Daniel Passarella bij Argentinië, Parma, Uruguay, Monterrey, Corinthians en River Plate. Sinds 2009 staat hij op eigen benen bij Estudiantes de La Plata, waarmee hij dat jaar de Copa Libertadores veroverde.

[EK] Net geen medaille Okken op 800 meter

Arnoud Okken is er op het Europees kampioenschap atletiek in Barcelona net niet in geslaagd om een medaille te pakken op de 800 meter. De 28-jarige Arnhemmer werd vierde in 1.47,31 minuten en kwam daarmee slechts negen honderdsten van een seconde tekort voor het brons.

De Europese titel ging naar Marcin Lewandowski. De Pool toonde zich de snelste in 1.47,07 minuten. De Brit Michael Rimmer (1.47,17) pakte het zilver. Adam Kszczot (1.47,22) verzekerde zich ten koste van Okken van het brons en maakte daarmee het Poolse succes compleet.

Prima start hockeyers aan Champions Trophy

De Nederlandse hockeyers zijn uitstekend begonnen aan de Champions Trophy. In Mönchengladbach was de ploeg van debuterend bondscoach Paul van As met 5-2 te sterk voor Spanje. Morgenmiddag speelt Oranje tegen Australië, dat aan het toernooi begon met een 9-1 overwinning op Nieuw-Zeeland.

Nederland, dat in Mönchengladbach aantreedt met veel onervaren spelers, maakte het verschil in de eerste helft. De openingstreffer van Jeroen Hertzberger werd nog weggepoetst door Pau Quemada, maar snel daarna werd het via opnieuw Hertzberger 2-1. Mink van der Weerden, bij afwezigheid van Taeke Taekema verantwoordelijk voor de strafcorners, en Teun de Nooijer, bezig aan zijn zestiende Champions Trophy, zorgden voor de 4-1 ruststand.

David Alegre bracht Spanje een minuut na rust terug tot 4-2, maar dankzij Rogier Hofman werd het niet meer echt spannend. Hij assisteerde eerst zijn doelman Mark Jenniskens door op fraaie wijze de bal van zijn doellijn te halen en maakte er amper een minuut later zelf 5-2 van.

Onduidelijk of gespotte pelikaan Groenerick is

Het is nog onduidelijk of de pelikaan die zaterdagochtend in het Groningse Leek gezien is wel de pelikaan Groenerick is die uit het Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is ontsnapt. Een boer die de watervogel claimt te hebben gezien, kon niet zien of het dier een groen ringetje om zijn poot had. Hieraan is Groenerick volgens een woordvoeder van het safaripark te herkennen.

De gespotte pelikaan vloog driehonderd meter hoog, waardoor het ringetje niet te zien was. De boer zou proberen een foto te maken, maar dit is vooralsnog niet gebeurd. Mogelijk is de vogel alweer gevlogen. Medewerkers van het safaripark reizen niet af naar Groningen voordat duidelijk is of het ook werkelijk om de laatste vermiste pelikaan gaat.

Blauwerick, Groenerick en Roderick ontsnapten twee weken geleden uit het safaripark waar zij deel uitmaakten van een vogelshow. Roderick kwam zelf terug. De vluchtpoging van Blauwerick eindigde in een schuur van een boer in Den Oever. Groenerick zou onlangs nog in Antwerpen gezien zijn.

Rusland stuurt leger om branden te bestrijden

Rusland heeft zaterdag het leger ingezet om de bosbranden te bestrijden. Alle driehonderd brandweerwagens van de Russische strijdkrachten zijn naar de brandhaarden gestuurd. Dat heeft de Russische minister van defensie Anatoli Serdjukov gezegd.

Duizenden mensen in de getroffen gebieden worden geëvacueerd. Dikke rook en as hinderen de pogingen de branden onder controle te krijgen. Blusvliegtuigen konden door de rook geen water over de branden storten.

Bij de branden kwamen tot dusverre ten minste 28 mensen om het leven. Tientallen dorpen en steden worden bedreigd door het vuur en ongeveer twaalfhonderd woningen zijn afgebrand.

In Maslovka, op ongeveer een half uur rijden van Moskou, zijn alle driehonderd huizen van het dorp in de as gelegd. Bewoners zochten in de smeulende restanten naar hun bezittingen en het weinige voedsel werd met elkaar gedeeld om te voorkomen dat mensen verhongeren.

De Russische premier Vladimir Poetin beloofde dat alle huizen worden herbouwd en zegde per huis dat afgebrand is 3 miljoen roebel (ongeveer 76 duizend euro) toe.

Veel regio's in Rusland gaan gebukt onder de heetste zomer in honderddertig jaar. De regering zei vrijdag dat in veertien van de 83 Russische regio's meer dan 87 duizend hectare veen- en bosgebied in brand staat. De meeste brandhaarden zijn in het westen van Rusland te vinden.

Pony dood na aanrijding

Een pony heeft een aanrijding zaterdagochtend op een provinciale weg bij het Brabantse Giessen niet overleefd. Het dier stak de weg over op een donker stuk, waardoor de 21-jarige chauffeur uit Wijk en Aalburg de pony waarschijnlijk niet zag. Dat meldt de politie.

De aanrijding gebeurde rond 03.30 uur. De eigenaar van de pony is onbekend. Een dierenarts kwam naar de plek van het ongeval.

Deul dwingt contract bij Bayern af

De profloopbaan van voetballer Boy Deul is onverwacht nieuw leven ingeblazen. De 22-jarige aanvaller kreeg geen nieuw contract bij Willem II. Deze zomer mocht hij bij Bayern München op proef komen en dwong hier wel een contract af.

Deul heeft de kans te danken aan de assistent van trainer Louis van Gaal Andries Jonker. Deze plukte in het verleden de aanvaller bij FC Volendam weg en haalde hem naar Tilburg. Daar kwam hij door aanhoudend blessureleed weinig aan spelen toe. Toch geldt Deul nog steeds als een groot talent omdat hij in Volendam in het seizoen 2007/2008 in 34 optredens tot twaalf goals kwam.

De afgelopen weken mocht Deul mee op trainingskamp bij Bayern en speelde in het met 5-1 gewonnen duel tegen Trentino de volle negentig minuten mee. De Nederlander zal overigens bij Bayern niet meteen zich bij de hoofmacht aan gaan sluiten, maar zich voegen bij het tweede elftal dat in de derde Bundesliga uitkomt. Uit dat elftal zijn in het recente verleden Thomas Müller en Holger Badstuber doorgegroeid naar het eerste elftal.

Neushoornpolitiek

Eenzame dieren zijn het, neushoorns. Let maar eens op, je vindt nooit een grote kudde. Het alleen zijn bevalt ze. Neushoorns hebben geen gezelschap nodig om gelukkig te zijn. Teruggetrokken en contactarm. Dat kenmerkt de neushoorn. Intelligent, dat wel, maar uiterst timide. In Dierenpark Amersfoort wonen er twee, Zimon en Saar. Een kleurloos liefdeskoppel. Beter nog: een gearrangeerd huwelijk. Bij elkaar in een hok gegooid en dan hopen dat er ooit een vonk overspringt. De sfeer tussen de twee is killer dan in het verblijf van de buren. Daar zitten de ijsberen.

'Cunego kopman Geox-wielerploeg'

Damiano Cunego is in beeld om de kopman te worden van de Geox-wielerploeg. De Italiaanse ploeg is een voortzetting van Footon-Servetto dat eerder in het wielerpeloton bekend werd onder de naam Saunier Duval.

Volgens Cycling Weekly wil schoenenfabrikant Geox tot 2015 vijftig miljoen euro in de wielerploeg gaan stoppen. Het bedrijf is momenteel cosponsor bij Lampre maar wil nu zelf een ploeg sponsoren. Naast Cunego zouden ook Rabobank-renner Denis Menchov en Columbia-renner Michael Rogers in beeld zijn om de overstap naar de ploeg te maken.

Geen versnelde beroepszaak immigratiewet VS

Een federaal hof van beroep heeft besloten om niet voor november een uitspraak te doen over de omstreden immigratiewet in de Amerikaanse staat Arizona. De staat bereidt zich nu voor op stappen die in de tussentijd gezet kunnen worden.

De Republikeinse gouverneur Jan Brewer, die de wet ondertekende, ging eerder deze week in beroep tegen de uitspraak van een rechter die de kern van de wet verbood. Brewer had de federale rechter gevraagd om een versnelde beroepszaak. Advocaten van de staat meenden dat de beroepszaak gaat over een kwestie met een 'significant belang': het recht van de staat een wet in te voeren om de 'niet te repareren schade die Arizona lijdt als gevolg van ongecontroleerde en onwettige immigratie' aan te pakken.

De federale regering ging daar tegenin en zei dat er geen reden was om de zaak versneld te behandelen, omdat 'het enige gevolg van het rechterlijke bevel is dat de status quo in de kwestie gehandhaafd blijft'.

Brewer zei vrijdag dat ze overweegt kleine veranderingen in de wet te willen aanbrengen om tegemoet te komen aan de bezwaren van rechter Susan Bolton, die de wet verbood.

"In principe menen we dat de wet grondwettelijk is, maar ze wees ons op fouten die mogelijk hersteld kunnen worden, en dat is wat we gaan doen", aldus Brewer. Welke wijzigingen ze in de wet wil aanbrengen is nog niet duidelijk.

Woensdag verbood Bolton de invoering van de wet. Een van haar bezwaren was een gedeelte van de wet waarin stond dat agenten verplicht zijn om de immigratiestatus van een persoon te controleren als ze bezig zijn met de handhaving van andere wetten. Bolton gaf bovendien aan dat de federale immigratiewet boven de wetgeving van de staten gaat.

Iran opnieuw opgeschrikt door aardbeving

Iran is zaterdag opnieuw opgeschrikt door een aardbeving. De beving vond plaats in de regio Negar, in het zuiden van Iran, en had een kracht van 5,8. Volgens de staatstelevisie zijn er geen doden gevallen, maar zijn wel ongeveer zevenhonderd huizen beschadigd.

De aardbeving van zaterdag is de tweede binnen 24 uur. Vrijdagavond werd het noordoosten van het land al getroffen door een beving met een kracht van 5,7. Het zwaarst getroffen werd de stad Torbat-e Heydariyeh. In totaal vielen er ten minste tweehonderd gewonden, van wie twee in kritieke toestand in het ziekenhuis zijn opgenomen.

Iran, dat ligt op seismische breuklijnen, kampt met gemiddeld een aardbeving per dag. In 2003 kwamen bij een aardbeving met een kracht van 6,6 in de stad Bam ongeveer 26 duizend mensen om het leven.

WTCC in 2011 naar China

Het World Touring Car Championship zal in 2011 het vasteland van China aan gaan doen. De coureurs zullen op het Guangdong International Circuit een ronde gaan rijden. Eerder werd al bekend dat de ronde in Japan verplaatst zal gaan worden van Okayama naar Suzuka.

Ook in Zuid-Amerika zal er een race verplaatst gaan worden. In plaats van in de Braziliaanse stad Curritiba zullen de rijders in actie komen in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Tot slot meldde WTCC-organisator Marcello Lotti dat Marrakech ook weer op de kalender zal verschijnen. Dit jaar kreeg de organisatie van de stratenrace veel kritiek omdat bijna de gehele race er achter de safety car gereden werd. Op 10 september zal de World Motorsport Council van de FIA de kalender definitief vaststellen.

Duitse lasser gewond door explosie

Een 42-jarige Duitser is vrijdagmiddag tijdens laswerkzaamheden in Hoogezand gewond geraakt door een explosie. Door onbekende oorzaak was er gas opgehoopt in de loods aan de Industrieweg waar hij aan het werk was. Door de gasexplosie werd de Duitser enkele meters gelanceerd en kwam hij tegen een wand aan, meldt de politie zaterdag.

De man bleek brandwonden in zijn gezicht en kneuzingen te hebben en is naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleken zijn verwondingen mee te vallen.

De brandweer stelde vast dat het gevaar geweken was. De Arbeidsinspectie onderzoekt de zaak.

L.L. Sanchez wint San Sebastian

Luis Leon Sanchez is de winnaar geworden van de Clasica San Sebastian. De Spanjaard was in de sprint van een kopgroep van drie sneller dan Alexandre Vinokourov en Carlos Sastre. Robert Gesink reed erg sterk, maar werd pas zevende.

Al vroeg in de koers was het gehele podium van de Tour de France niet meer in de koers te vinden. Alberto Contador besloot vrijdag al niet meer op te stappen, terwijl Denis Menchov vlak voor de koers afhaakte. Tijdens de koers haakte ook Andy Schleck nog af.

Voor het eerst was de Jaizkibel twee keer opgenomen in het parcours en bleek al snel een kleine scherprechter. Na de eerste beklimming werd de vroege kopgroep ingelopen door drie Spaanse renners; Vedrugo, Gutierrez en Garaté. Zij kregen maximaal een klein minuutje voorsprong.

Op de tweede beklimming van de Jaizkibel ging het los. Als eerste ging Richie Porte aan, die Alexandre Vinokourov en Ryder Hesjedal meekreeg en al snel de overgebleven koplopers inliep. Daarachter viel het hele peloton uit elkaar. Er kwam een kopgroep van vijf man, die later werd aangevuld door een groep van zes man, waarbij Gesink erg sterk oogde.

Bij het aansluiten vlak onder de top sprong Luis Leon Sanchez weg uit de groep van elf. Op de top had hij vier seconden op Carlos Sastre en Vinokourov, die snel wisten aan te sluiten. De groep van acht erachter volgde op achttien seconden. De rest van het peloton leek gezien voor de zege.

De tweede groep met Gesink verloor veel tijd in de afdaling en het vlakke stuk erna. Op 25 kilometer van het eind was het gat al 37 seconden. Op de laatste klim deed Gesink het achtervolgende werk. Toen niemand meewerkte ging hij versnellen en nam de voorsprong iets af, maar bleef de rest wel in zijn wiel hangen. Bovenop de klim (op vijftien kilometer van de aankomst) was de voorsprong geslonken tot 22 seconden en waren er nog maar zes achtervolgers over.

Gesink leek de sterkste man in de achtervolging te zijn, maar zag de rest niet genoeg meewerken. Op vier kilometer van het eind sprong Vinokourov weg uit de kopgroep en kreeg Luis Leon Sanchez achter zich aan die snel wist aan te sluiten. Sastre moest in eerste instantie afhaken, maar wist doordat de twee stilvielen weer aan te sluiten.

In de sprint wachtte Sanchez lang, maar wist toch Vinokourov te kloppen. Sastre werd derde, terwijl Zubeldia uit het groepje van Gesink was gesprongen en vierde werd. Gesink werd uiteindelijk zevende.

Uitslag

 

# Renner Ploeg Tijd
1 Luis Leon Sanchez (Spa) Caisse d'Erpagne  
2 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana z.t.
3 Carlos Sastre (Spa) Cervélo z.t.
4 Haimar Zubeldia (Spa) RadioShack +0.34
5 Joaquim Rodriguez (Spa) Katusha +0.37
6 Ryder Hesjedal (Can) Garmin z.t.
7 Robert Gesink Rabobank z.t.
8 Nicolas Roche (Ier) AG2r z.t.
9 Samuel Sanchez (Spa) Euskaltel z.t.
10 Richie Porte (Ier) Saxobank z.t.

Levering brandstof Griekenland hervat

De Griekse autoriteiten hebben zaterdag legertrucks ingezet om de levering van brandstof te hervatten. Tevens zijn tankwagens gevorderd. Griekse tankwagenchauffeurs zijn in staking, waardoor in heel Griekenland brandstoftekorten zijn ontstaan en de toeristische sector wordt getroffen.

De legertrucks brengen brandstof naar de vliegvelden, ziekenhuizen en energiecentrales, zo zeiden de Griekse autoriteiten. De gevorderde tankwagens hebben onder politiebegeleiding de pompstations van brandstof voorzien.

Stakende chauffeurs probeerden de tankwagens bij tolpoorten tegen te houden. Een paar tankwagens werden door de boze bestuurders aangevallen, maar er was geen sprake van grootschalige confrontaties.

Laura start woensdag zeiltocht

De 14-jarige Laura Dekker start woensdag met haar zeiltocht rond de wereld. Zij vaart eerst met haar vader richting Portugal, vanwaar zij in haar eentje verder gaat, meldt Laura zaterdag op haar weblog. Laura vertrekt om 09.00 uur richting Portugal. Op haar weblog heeft zij een foto van haar schoolboeken gezet, die zij meeneemt op haar reis.

De rechtbank in Middelburg oordeelde dinsdag dat het 14-jarige zeilmeisje niet langer onder toezicht van Bureau Jeugdzorg hoeft te staan. Jeugdzorg had daarvoor al aangegeven te menen dat haar 'sociaal-emotionele en identiteitsontwikkeling' niet langer wordt bedreigd. De Raad voor de Kinderbescherming was het hier aanvankelijk niet mee eens, maar liet woensdag weten niet in beroep te gaan tegen de uitspraak.

De raad stelde dat er inmiddels voldoende aandacht voor Laura is geweest. De raad vindt het goed dat zij een andere boot heeft en dat de voorwaarden voor haar reis inmiddels zijn verbeterd. Vorig jaar liet Laura weten als jongste ooit een solozeiltocht rond de wereld te willen maken. De rechter stak hier een stokje voor omdat de reis onveilig zou zijn en slecht voor haar ontwikkeling. Zij kwam toen onder toezicht van Bureau Jeugdzorg te staan.

Raķl-mania bij open dag Schalke

Bij de open dag van Schalke 04 staat één speler centraal. Iedereen wil een glimp, handtekening of shirt van de nieuwe aanwinst Raúl.

Honderdduizend fans waren zaterdag aanwezig bij de open dag in Gelsenkirchen. Supporters moesten een nummer trekken voor het krijgen van een shirt met de naam Raúl en de wachttijd daarvoor was twee uur. Voor een handtekening moesten de fans drie uur wachten.

"Bedankt voor het komen naar Schalke", sprak een vrouwelijke fan in de microfoon. "We waarderen je heel erg en hebben jou liever dan Cristiano Ronaldo. Die hebben we hier niet nodig."

De 33-jarige Raúl speelde zijn hele leven voor Real Madrid. Afgelopen week werd zijn overstap naar Duitsland bekend. Hij tekende voor twee jaar.

Bejaarde fietsster komt om na aanrijding

Een 80-jarige fietsster is vrijdag in het Overijsselse Losser aan haar verwondingen overleden nadat zij was aangereden door een 73-jarige automobilist. De vrouw kwam met haar fiets ten val en viel met haar hoofd op straat. Zij overleed in de loop van de avond in het ziekenhuis, meldt de politie zaterdag.

De automobilist reed over de Gronausestraat en kwam uit de richting van de Muchteweg. Bij de kruising met de Langenkamp reed hij rond 10.15 uur de vrouw aan. De man was gestopt bij de kruising en trok langzaam op, maar hij had de fietsster niet gezien.

Mido boos over starre houding Middlesbrough

Mido is boos over de starre houding van Middlesbrough in de onderhandelingen met Ajax, zo meldt The Daily Mirror. De Egyptische aanvaller wil graag naar Amsterdam, maar struikelblok is vooralsnog de transfersom.

Middlesbrough houdt naar verluidt vast aan een afkoopsom van 1,2 miljoen euro. De club nam de aanvaller in 2007 voor 7,2 miljoen euro over van Tottemham Hotspur.

Als Boro niet meewerkt aan de transfer dreigt hij volgens The Daily Mirror zijn verbintenis tot 2011 uit te dienen. Aangezien Mido 48.000 euro per week verdient, komt dat neer op een kostenpost van 2,5 miljoen euro. Bovendien wandelt hij dan volgend jaar transfervrij de deur uit.

Coach Martin Jol wil Mido graag naar Amsterdam halen. De spits speelde in de seizoenen 2001/2002 en 2002/2003 eerder voor Ajax. Hij maakte in veertig Eredivisieduels 21 doelpunten.

Vettel: "Had vanaf de training al een goed gevoel"

Sebastian Vettel was vanmiddag de snelste in de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije morgen. De coureur van Red Bull hoopt morgen de pole ook te kunnen verzilveren in een overwinning. Vorige week, in Duitsland, verloor hij namelijk de leiding direct bij de start van de race.

"We hebben een zeer goede dag achter de rug. Ik had vanaf de eerste training al een goed gevoel in de auto en we hebben afgelopen nacht ook nog wat progressie weten te boeken. Ik ben enorm blij om weer op pole te staan. De wagen is dit weekend een genot om mee te rijden, dus ik kijk nu enorm uit naar de race. We lijken hier iets sneller te zijn dan de rest, maar de race op zondag kan nog wel moeilijk worden," aldus Vettel na afloop.

Ophef over K3-persiflage

In België is ophef ontstaan over de Friese K3-persiflage sKa3. De groep, die seksueel getinte versies van de populaire kinderliedjes brengt en 'versplinterde kinderillusies' garandeert, wordt geweerd van een festival in Zeebrugge.

Vorige maand trad de Friese formatie op bij de Gentse Feesten. Zanger Koos Busters en zijn drie zangeressen brachten daar nummers als 'Kutjesdag' en 'Oma's in de coffeeshop'. Het Zeebrugse festival Polé Polé Beach besloot daarop het optreden van de groep voor kinderen onder de twaalf jaar af te zeggen.

In de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws noemt Tanguy Veys, Kamerlid voor het Vlaams Belang, de persiflages 'vunzige troep'. Het Kamerlid roept dan ook op om alle evenementen waar sKa3 optreedt te boycotten. Veys wil dat zo veel mogelijk mensen boze brieven sturen aan het gemeentebestuur van het dorpje Retie, waar een optreden van de groep gepland is op 12 september.

Studio 100, het management van K3, heeft vooralsnog geen problemen met de act van de Friezen. "Op het eerste gezicht lijkt het niet meer dan een grappige persiflage. Die bovendien duidelijk een andere doelgroep heeft dan de onze", aldus directeur Hans Bourlon van Studio 100.

Bosbranden Rusland onder controle

De Russische brandweer heeft de hevige bosbranden, die zeker dertig levens hebben geëist, onder controle. Dat heeft het Russische ministerie van Noodsituaties zaterdag laten weten.

Het ministerie stelde dat voor het bestrijden van de bosbranden 238.000 brandweerlieden, 25.000 voertuigen en tal van blusvliegtuigen zijn ingezet. De autoriteiten houden rekening met nieuwe bosbranden, omdat meteorologen voor de komende dagen hoge temperaturen en droogte voorspellen.

Rusland kampt al geruime tijd met extreme hitte en droogte. Deze zomer is de heetste sinds het begin van de moderne klimaatwaarneming 130 jaar geleden. De sterke wind heeft de branden aangewakkerd.

Onder de door bosbranden getroffen gebieden is de regio rond de stad Voronesj, enkele honderden kilometers ten zuiden van de hoofdstad Moskou. Ook het gebied rond de stad Nizjni Novgorod ten oosten van Moskou is zwaar getroffen.

VN verlengt missie in Darfur tot 2011

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft vrijdag unaniem een resolutie aangenomen waarmee de vredesmissie in de Sudanese regio Darfur wordt verlengd tot 31 juli 2011. De vredesmacht in het gebied moet prioriteit geven aan het beschermen van burgers en hulpverleners.

De Veiligheidsraad heeft tevens alle rebellengroepen opgeroepen om het escalerende geweld een halt toe te roepen en deel te nemen aan vredesgesprekken die een eind moeten maken aan het reeds zeven jaar durende conflict. De raad zei te betreuren 'dat sommige rebellengroepen blijven weigeren om deel te nemen aan het politieke proces'.

Verschillende rebellengroepen hebben met de Sudanese regering overeenstemming bereikt over de vredesgesprekken. Ibrahim Gambari, de hoogste gezant voor de VN en de Afrikaanse Unie in Darfur, zei echter dat twee grote gewapende groepen -de Beweging voor Gerechtigheid en Gelijkheid (JEM) en de Sudanese Bevrijdingsbeweging- weigeren deel te nemen aan de gesprekken.

Een bemiddelaar van de AU en de VN, Djibrill Bassole, is in gesprek met de leiders van de beide groepen om hen over te halen toch deel te nemen aan het vredesproces.

De strijd in Darfur begon in 2003 nadat rebellengroepen in opstand kwamen tegen de regering. Ze beschuldigden de regering ervan het enorme gebied in de woestijn te verwaarlozen. Bij de strijd zijn meer dan driehonderdduizend mensen om het leven gekomen en werden 2,7 miljoen mensen gedwongen hun huizen te verlaten.

Doden na instorten gebouw in ItaliŽ

Een appartementencomplex in Afragola, in het zuiden van Italië, is zaterdag ingestort. Onder het puin vonden reddingswerkers de lichamen van drie mensen. Het gaat om een meisje van 10 jaar en een echtpaar. Dat heeft de Italiaanse politie zaterdag bekendgemaakt.

De politie is nog op zoek naar een oudere vrouw, van wie men aanneemt dat het de oma van het 10-jarige meisje was. Mogelijk liggen er nog twee andere mensen onder de resten van het gebouw.

Waardoor de instorting werd veroorzaakt is nog niet bekend.

Honkballers verliezen van ItaliŽ

De Nederlandse honkballers hebben hun laatste wedstrijd in de finaleronde van het EK in Duitsland verloren. Oranje, dat tot vandaag ongeslagen was op het EK, verloor met 3-11 van Italië. Morgen, in de finale, kan Nederland revanche nemen tegen de Italianen.

In de derde slagbeurt nam Nederland een 3-0 voorsprong dankzij een homerun van Dwayne Kemp en een veldfout van de Italianen. Verder liet Italië het echter niet komen. De Zuid-Europeanen leidden na zeven slagbeurten met 5-3 en in de laatste inning voerden ze de score flink op mede door homeruns van Mario Chiarini en Jimenez Chapelli.

Guild Wars 2 maakt levellen leuker

Ontwikkelaar Isaiah Cartwright heeft in een blog op de site van de ontwikkelaar wat meer uitgelegd over het levellen in Guild Wars 2. Hij legt uit dat een groot probleem vaak is dat mensen na uren spelen in een MMORPG nog steeds niet het gevoel hebben wat behaald te hebben. In Guild Wars 2 gaan ze dit proberen op te lossen.

De bedoeling zal zijn dat het niet meer dagen moet kosten om bijvoorbeeld een volgend level te bereiken, casual-gamers die een paar uurtjes spelen zullen meer het gevoel krijgen dat ze dingen bereiken en de hardcore-gamers zullen sneller door de levels heen kunnen klimmen en alle content ervaren hoe zij dit willen.

Dit willen ze behalen door ten eerste de levelcap te verhogen naar tachtig maar de tijd tussen levels zal korter zijn en niet zoals normaal steeds langer worden. Als de ontwikkelaar wil dat je elke paar uur een level omhooggaat, waarom niet door heel het spel?

Cartwright geeft aan dat dit allemaal nog niet klaar is en dat vooruitgang meer is dan alleen maar levellen, in Guild Wars 2 zitten er ook achievements, skills, dungeons, voorwerpen en nog heel veel meer.

Guild Wars 2 staat gepland voor een release in eind 2010 of in 2011, er is nog geen datum gepland. Op de Gamescom zal de eerste publieke demo getoond gaan worden.

Curve
De curve die ze in gedachten hebben

[F1] Uitslag kwalificatie Grand Prix van Hongarije

Sebastian Vettel vertrekt morgen tijdens de Grand Prix van Hongarije van poleposition. De Duitser was teamgenoot Mark Webber vier tienden te snel af, die op zijn beurt nog eens acht tienden sneller was dan Fernando Alonso.

In het eerste gedeelte van de kwalificatie was Sebastian Vettel de snelste man op de baan. Mark Webber reed de tweede tijd, gevolgd door Robert Kubica, Nico Rosberg en Fernando Alonso. Naast de gebruikelijke zes afvallers was het deze keer Kamui Kobayashi die niet doorging naar het tweede deel.

In de tweede sessie zette Webber de snelste tijd op de klokken. Hij was 42 duizendsten sneller dan Vettel. Alonso reed de derde tijd, gevolgd door Vitaly Petrov en Nico Rosberg. Bij de afvallers is Jenson Button de opvallendste naam. De Brit reed de elfde tijd, waarmee hij 17 duizendsten tekort kwam voor de derde sessie. Ook Rubens Barrichello, Adrian Sutil, Michael Schumacher, Sebastien Buemi, Vitantonio Liuzzi en Jaime Alguersuari strandden in het tweede gedeelte.

Alonso zette in de derde sessie al vroeg een 1:19.987 neer wat een snelle tijd leek. Even later dook Webber hier al met acht tienden onder, maar nog geen halve minuut later liet Vettel nog duidelijker zien dat Red Bull superieur is op het circuit: hij wist de snelste tijd nog eens vier tienden aan te scherpen. Deze tijden veranderden ook niet meer tot de vlag. Felipe Massa reed de vierde tijd, gevolgd Lewis Hamilton.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 S. Vettel Red Bull 1:18.773   6
2 M. Webber Red Bull 1:19.184 +0:00.411 6
3 F. Alonso Ferrari 1:19.987 +0:01.214 6
4 F. Massa Ferrari 1:20.331 +0:01.558 7
5 L. Hamilton McLaren 1:20.499 +0:01.726 6
6 N. Rosberg Mercedes 1:21.082 +0:02.309 6
7 V. Petrov Renault 1:21.229 +0:02.456 6
8 R. Kubica Renault 1:21.328 +0:02.555 4
9 P. de la Rosa Sauber 1:21.411 +0:02.638 4
10 N. Hülkenberg Williams 1:21.710 +0:02.937 7

11 J. Button McLaren 1:21.292   8
12 R. Barrichello Williams 1:21.331 +0:00.039 8
13 A. Sutil Force India 1:21.517 +0:00.225 8
14 M. Schumacher Mercedes 1:21.630 +0:00.338 6
15 S. Buemi Toro Rosso 1:21.897 +0:00.605 8
16 V. Liuzzi Force India 1:21.927 +0:00.635 8
17 J. Alguersuari Toro Rosso 1:21.998 +0:00.706 8

18 K. Kobayashi Sauber 1:22.222   10
19 T. Glock Virgin 1:24.050 +0:01.828 10
20 H. Kovalainen Lotus 1:24.120 +0:01.898 9
21 J. Trulli Lotus 1:24.199 +0:01.977 9
22 L. di Grassi Virgin 1:25.118 +0:02.896 10
23 B. Senna HRT 1:26.391 +0:04.169 9
24 S. Yamamoto HRT 1:26.453 +0:04.231 9

Booth: "Resultaat Glock is klein feestje waard"

Het is de eerste keer sinds de Grand Prix van China dat het team van Virgin Racing sneller is dan Lotus in de kwalificatie. Rijder Timo Glock reed zich naar de negentiende stek en was hiermee sneller dan beide Lotus-coureurs. Teambaas John Booth gaf aan dat dit wel reden was voor een feestje.

Volgens de Brit heeft Lotus meer mankracht, maar heeft Virgin sinds de grote update op Silverstone weer de aansluiting gevonden."We zullen het zeker vieren. We hebben een geweldig gevecht met Lotus", zei Booth tegen de BBC. "Zij hebben meer mankracht tot hun beschikking, maar in Silverstone hadden we een grote update. Nu zijn we van de nieuwe teams het beste, dus het lijkt een erg positieve stap te zijn."

Sarpong gaat voor kans als rechtsbuiten

Jeffrey Sarpong maakt tot nu toe veel speelminuten in de voorbereiding bij Ajax. De 21-jarige middenvelder heeft een contract tot medio 2011 en hoopt zijn kans te grijpen in het eerste team van Martin Jol.

Sarpong krijgt van Jol vooral speeltijd als rechtsbuiten. "Ik ben van nature geen rechtsbuiten", aldus de Amsterdammer op Ajax.nl. "Maar ik heb op die positie wel de meeste kans om te spelen. Daarnaast voelt het goed weer voor Ajax te spelen en kijk ik per wedstrijd hoe het gaat."

Het afgelopen halfjaar kwam de Amsterdammer op huurbasis tot vijftien Eredivisieduels voor NEC. Hij komt voort uit de jeugdopleiding van Ajax en speelde twintig wedstrijden in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Vandaag kan hij met Ajax de Johan Cruijff Schaal winnen. In het seizoen 2007-2008 zag Sarpong Ajax vanaf de bank de prijs winnen ten koste van PSV (1-0). "Die beker heb ik wel gewonnen, maar ik heb niet gespeeld. Het is toch een mooie prijs, helemaal als je speelt."

Bot wil nieuwe missie Afghanistan

Een nieuw kabinet moet alsnog een nieuwe, kleinere opbouwmissie naar Afghanistan sturen. Dat zegt oud-minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot (CDA) zaterdagavond in EenVandaag. Hij pleit voor blijvende betrokkenheid bij de NAVO om de klus te klaren waarvan hij in 2006 als minister zelf aan de wieg stond.

"We zouden daar een erfenis achterlaten die zou beklijven, waar de mensen echt iets aan hadden. En wat je nou moet vaststellen is dat dat maar deels gelukt is", zegt hij teleurgesteld in de uitzending. "Er is enorm hard gewerkt, veel aan wederopbouw gedaan. Maar de stabiliteit hebben we niet kunnen brengen."

Bot zegt dat hij het zich persoonlijk zou aantrekken als Uruzgan aan zijn lot wordt overgelaten. "Waarvoor ik bevreesd ben is dat het vertrouwen dat we hebben gekregen van de lokale bevolking beschaamd wordt als zou blijken dat ook andere landen zich terugtrekken. Dat zou ik heel erg vinden."

Battlefield 3 bŤtakey bij gelimiteerde editie Medal of Honor

Als je de limited edition van Medal of Honor koopt die in oktober uitkomt dan zal je binnen een jaar een uitnodiging krijgen voor de bèta van Battlefield 3. Om aan de bèta mee te mogen doen moet er naast de sleutel ook nog plek zijn in de bèta die voor een gelimiteerde tijd loopt. Xbox 360 spelers moeten daarnaast Xbox Live Gold hebben.

Over de bèta zelf is verder nog niet veel bekend maar de limited edition zal daarnaast ook nog eens een exclusief wapen bevatten, de MP7. Daarnaast krijgen spelers van de limited edition eerder toegang tot twee shotguns en camouflage. De PS3-versie krijgt daarnaast ook nog eens Medal of Honor: Frontline opgepoetst naar HD kwaliteit.
Medal of Honor komt vijftien oktober uit voor de PC, Xbox 360 en PS3, de bèta eindigt morgen voor de PS3 en PC, de Xbox 360-versie op negen augustus.

Check hieronder ondertussen een gameplay video van de multiplayer.

Barcelona laat Marquez vertrekken

Rafael Marquez vertrekt na zeven jaar bij FC Barcelona. De Mexicaanse verdediger heeft met de clubleiding een akkoord bereikt om zijn nog tot medio 2012 doorlopende contract te laten ontbinden en is daarom transfervrij. New York Red Bulls, dat onlangs al Thierry Henry inlijfde, wordt naar verwachting de nieuwe werkgever van Marquez.

Ondanks dat hij lang niet altijd verzekerd was van een basisplaats, kwam Marquez in totaal tot 242 officiële wedstrijden voor Barcelona. Met de Catalaanse club won de 31-jarige Mexicaan twee keer de Champions League, vier keer de Spaanse landstitel en ook nog een Europese Supercup en de Copa del Rey.

Zwarte doos gecrasht vliegtuig Pakistan gevonden

Reddingswerkers hebben zaterdag een van de twee zwarte dozen gevonden van het passagiersvliegtuig dat woensdag neerstortte in Pakistan. In welke staat de flight data recorder verkeert, is nog onduidelijk. Dat heeft de regering bekendgemaakt.

De zwarte doos werd gevonden na een zware zoektocht, die werd gehinderd door regen, modder en het ontbreken van goede wegen in het rampgebied. Het apparaat is overgedragen aan de luchtvaartautoriteiten. Waarschijnlijk wordt het opgestuurd naar het buitenland, waar de data worden geanalyseerd. Dit proces kan enkele weken in beslag nemen.

De zwarte doos kan duidelijkheid verschaffen over de oorzaak van de crash waarbij 152 mensen om het leven kwamen.

Het vliegtuig van Airblue, een Airbus 321, had opdracht gekregen een alternatieve aanvliegroute te kiezen voor de landing op het vliegveld van Islamabad. Vlak voor de crash verloor het vliegtuig radiocontact met de verkeerstoren. Waarschijnlijk is het vliegtuig uit koers geraakt en vervolgens neergestort. Ten tijde van de crash was het noodweer.

Nieuwe Borderlands DLC?

Na het uitgeven van het derde DLC-pakket The Secret Armory of General Knoxx voor het spel Borderlands is het rond ontwikkelaar Gearbox een tijdje stil geweest. Fans waren bang dat na het snel achterelkaar komen van de drie DLC-pakketten niks meer zou verschijnen, maar niets is minder waar.

Gearbox-baas Randy Pitchford heeft getwitterd dat er meer zal komen en dat er binnenkort over gepraat moet gaan worden; “I get a LOT of questions about more DLC for Borderlands. Yes, more is coming! T2 already said so! Let’s talk soon.”. Hopelijk horen we snel wat de plannen zijn voor toekomstige DLC voor Borderlands.

Borderlands
More please!

Khedira: "Met het Madrid van Mourinho win ik prijzen"

Sami Khedira is lyrisch over zijn nieuwe club Real Madrid, vooral ook omdat José Mourinho het komende seizoen voor successen in het Santiago Bernabeú-stadion moet zorgen.

Voor veertien miljoen euro maakte de Duitse international de overstap naar Real Madrid, waaraan hij zich voor vijf jaar heeft verbonden. Op het WK liet de middenvelder een indrukwekkende prestatie zien. Het podium blijkt een belangrijk middel te zijn geweest in het verwezenlijken van zijn transfer.

"Dit is een droom van mij die werkelijkheid is geworden. Ik weet dat ik bij het Real Madrid van Mourinho prijzen zal winnen. Mourinho is een winnaar", aldus de Duitser tegenover Marca. "De teams die Mourinho opstelt, zijn tactisch perfect."

De middenvelder is ook zeer te spreken over het Spaanse voetbal. "Het Spaanse voetbal is uniek en Spanje is een waardig wereldkampioen", zo vindt de voormalige speler van VfB Stuttgart.

Dodental overstromingen Pakistan stijgt fors

Het dodental als gevolg van de overstromingen in Pakistan is opgelopen tot meer dan achthonderd. Dat maakte Mian Iftikhar Hussain, de minister van informatie van de provincie Khyber-Pakhtoonkhwa, zaterdag bekend. Eerder werd nog uitgegaan van 430 dodelijke slachtoffers.

De provincie Khyber-Pakhtoonkhwa ligt in het noordwesten van Pakistan. Deze regio is het hardst getroffen door de uitzonderlijk zware overstromingen. De overstromingen worden veroorzaakt door moessonregens.

Hamas-commandant gedood bij luchtaanval IsraŽl

Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben vrijdagnacht vijf doelen in Gaza aangevallen. Bij de luchtaanval werd een commandant van Hamas gedood en raakten elf mensen gewond. Dat hebben Hamas en het Israëlische leger zaterdag bekendgemaakt.

Volgens het Israëlische leger waren de aanvallen een antwoord op de lancering van een raket vanuit Gaza die vrijdag op de Israëlische stad Ashkelon terechtkwam. Bij de raketaanval vielen geen doden of gewonden, maar er werd wel materiële schade aangericht.

De leiders van Hamas zeiden dat de overleden commandant Issa Batran was, een 42-jarige ervaren raketbouwer. Batran overleefde eerdere aanslagen van Israël op zijn leven, maar zijn vrouw en vijf van zijn kinderen kwamen in januari 2009, tijdens de Gaza-oorlog, om het leven.

Een woordvoerder van Hamas zei dat de organisatie de dood van Batran zal wreken. "Hamas zal niet stil blijven over het bloed van martelaren", aldus Hamad al-Rakab. "Israël opent alle poorten van vuur. Het bloed zal als een waterval van woede en vuur op hen neerkomen."

Marvel-pakjes in LittleBigPlanet trailer

LittleBigPlanet 2 moet in november van dit jaar gaan uitkomen, maar zo af en toe komt er nog een DLC uit voor het eerste deel. De game van Media Molecule kwam twee jaar geleden uit en verkocht meer dan drie miljoen exemplaren. Nu komt er een nieuwe Marvel Character Pack uit voor LittleBigPlanet. Eerder kwamen er al andere pakketten uit met thema's als Metal Gear Solid en Pirates of the Caribbean.

Sinds 7 juli van dit jaar worden per week vijf nieuwe pakjes van de superhelden en schurken uit het Marvel-universum in een DLC gestopt. Deze week is het de beurt aan Iron Man, Mystique, Dock Ock, The Thing en Daredevil. In de Marvel Character Pack Gameplay-trailer kan je alvast zien hoe deze pakjes eruitzien.

Feyenoord hard onderuit tegen Benfica

Feyenoord heeft gisteren de eerste wedstrijd in het toernooi om de Guadiana Cup verloren. De ploeg van trainer Mario Been moest in Vila Real de San Antonio buigen voor de Portugese kampioen Benfica: 4-1. Bij rust stond Feyenoord nog met 0-1 voor door een vroeg doelpunt van de Russische aanwinst Fedor Smolov, die profiteerde van een fout in de defensie van Benfica.

Na de pauze ondervonden de Rotterdammers vooral problemen met de Paraguayaanse spits Oscar Cardozo. De topschutter van Benfica maakte twee doelpunten en stelde ploeggenoot Ruben Amorim in staat de 4-1 aan te tekenen. De derde Portugese treffer kwam van Felipe Menezes, die een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied hard achter doelman Erwin Mulder schoot.

Vlak voor rust zorgde Leroy Fer voor een opvallend moment. De jeugdinternational raakte de Jabulani-bal zo hard dat het speeltuig 'ontplofte'. Feyenoord speelt zaterdagavond de tweede wedstrijd op het toernooi tegen Aston Villa uit Engeland.

A. Schleck twijfelt over WK-deelname

Andy Schleck zal mogelijk niet meedoen aan het wereldkampioenschap wielrennen later dit jaar in Melbourne. De Luxemburger, die vorige week nog tweede werd in het eindklassement van de Tour de France, betwijfelt of hij op het relatief vlakke parcours iets uit kan richten.

"Ik weet niet zeker of ik wel moet gaan," zei Schleck. "Het is niet echt een parcours voor mij en ik zie op tegen de lange reis ernaartoe. Het past niet echt in mijn planning voor het najaar. Voorlopig zijn mijn speerpunten de Vuelta en de Ronde van Lombardije."

 

[EK] Litouwse Balciunaite wint goud op marathon

De Litouwse atlete Zivile Balciunaite heeft de marathon gewonnen bij de Europese kampioenschappen. De 31-jarige hardloopster won het goud in een tijd van 2.31.14. De weersomstandigheden in Barcelona waren zwaar; warm en drukkend.

De Russin Nailja Joelamanova kwam op ruim een minuut achterstand als tweede aan in het olympisch stadion: 2.32.15. De Italiaanse Anna Incerti pakte het brons in 2.32.48.

Balciunaite boekte haar eerste grote marathonsucces. Ze werd bij het vorige EK in 2006 vierde. Ze is Litouws recordhouder met een tijd van 2.25.15.

Makers leggen plannen inFamous 2 uit

Komt de naam Sucker Punch Productions je bekend voor? Deze Amerikaanse ontwikkelaar is verantwoordelijk voor de Sly Cooper-serie op de PlayStation 2 en inFamous op de PlayStation 3. De gehele Sly Cooper-serie krijgt een HD-bewerking en moet in november in de winkels liggen. InFamous krijgt een vervolg, dat begrijpelijk inFamous 2 heet.

Het originele inFamous kwam in mei vorig jaar uit en werd ontvangen met lovende recensies. In deze openwereld-game speelde je met Cole MacGrath die door de game heen steeds meer superpowers kreeg. In het onderstaande filmpje leggen de heren van Sucker Punch Productions uit wat hun plannen zijn met het vervolg.

 

 

Kroon wint Profronde van Heerlen

Karsten Kroon is gisteren de winnaar geworden van het na-Tour criterium van Heerlen. In de Profronde van Heerlen kwam de renner van BMC als eerste aan, voor Rabobank-renner Maarten Tjallingii en Johnny Hoogerland van Vacansoleil.

Kroon kende een wat teleurstellende Tour de France doordat zijn kopman Cadel Evans door een breuk in zijn elleboog zijn goede klassering in de Tour moest loslaten. Kroon zelf liet zich nog zien in de laatste etappe naar de Champs-Élysées, toen hij lange tijd in een kopgroep zat.

CDA-voorzitter: Twijfels en vraagtekens

Voor een minderheidskabinet van VVD en CDA er zit met gedoogsteun van de PVV moeten nog "twijfels en vraagtekens" worden weggenomen bij de christendemocraten. Dat zei waarnemend partijvoorzitter Henk Bleker van het CDA zaterdag in het radioprogramma Tros Kamerbreed.

Hij maakte duidelijk dat de onderhandelingen die gaan beginnen over een rechts kabinet nog geen gelopen race zijn.

Zo moeten volgens Bleker in een regeerakkoord tussen VVD en CDA principes als vrijheid van godsdienst en vrijheid van onderwijs "klemvast" zijn verankerd, omdat de PVV standpunten over moslims niet afzwakt. Bovendien stelde hij dat zijn partij en de VVD nog verschillen over op welke wijze bezuinigingen en hervormingen doorgevoerd moeten worden om de overheidsfinanciën op orde te krijgen. "Er zal nog het nodige water door de Rijn moeten", aldus Bleker.

Woensdagmiddag zal het Kamerdebat over de formatiebesprekingen plaatsvinden. De Kamervoorzitter Gerdi Verbeet geeft hiermee gehoor aan het verzoek van onder andere D66 en de PvdA.

Antwerp mag weer actief worden op de transfermarkt

De Belgische Tweede Klasse-ploeg Antwerp FC mag zich wederom roeren op de transfermarkt. De licentiecommissie heeft een einde aan het transferverbod van de club gemaakt.

De Great Old ging een aantal achterstallige en noodzakelijke betalingen te lijf en heeft daardoor de beslissingen van de licentiecommissie om het transferverbod op te heffen bewerkstelligd. Voor FCV Dender blijft het transferverbod nog wel van kracht.

Het spelersverloop bij Antwerp is groot. De Corte, Trense, El Messaoudi, Addo, Fränkel, Jelicic, Kenmogne, Tisza, Van Trier, Verbiest en Vervaecke zullen allen de club verlaten, zo weet Voetbal België te melden. Daar tegenover staat de komst van een aanzienlijk aantal nieuwe spelers.

Zo keert Alexandre Di Gregorio na zijn Nederlands avontuur bij RKC weer terug. Andere nieuwe aanwinsten zijn Van Zundert, Abbou, Gloutsis, Peersman, Van der Linden, Vermeerbergen en Zevne.

Lubbers praat koningin bij over formatie

Informateur Ruud Lubbers (CDA) heeft koningin Beatrix bijgepraat over de voortgang van de formatie. De oud-premier belde zaterdag met de koningin, maar over de inhoud van het gesprek worden geen mededelingen gedaan. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Vrijdag werd officieel bekend dat de VVD en het CDA gaan proberen een minderheidskabinet te smeden met gedoogsteun van de PVV. Lubbers had de opdracht gekregen te zoeken naar mogelijkheden voor een stabiel meerderheidskabinet.

Veel geweld in Mafia 2 trailer

Fans van het eerste deel wachten al sinds 2002 op Mafia 2. In 2003 kwam het bericht dat de makers van Mafia: The City of Lost Heaven waren begonnen met de ontwikkeling van Mafia 2. Zeven jaar later gaat het dan eindelijk gebeuren, want het langverwachte spel moet op 27 augustus in de Nederlandse winkels liggen

Mafia 2 speelt zich af tussen 1945 en 1955 in de stad Empire Bay. Deze fictieve stad is gebaseerd op San Francisco en New York met sterke invloeden van steden als Chicago en Detroit. In de nieuwe trailer genaamd 'Kick in the Head' zie je wat fragmenten van de stad en het geweld wat daar plaatsvindt.

[EK] Cadťe naar finale discuswerpen

Erik Cadée is erin geslaagd om zich op het EK atletiek, dat momenteel in Barcelona wordt gehouden, voor de finale van het discuswerpen te plaatsen. Onze landgenoot had hier echter wel een gelukje voor nodig.

In de kwalificatie slaagde Cadée er namelijk in om een afstand van 61,978 meter te bereiken, waar de kwalificatie-eis op 63,50 meter was vastgesteld. Er waren slechts acht werpers, die deze afstand wisten te behalen.

Cadée werd met zijn afstand twaalfde en sleepte daarmee het laatste startbewijs voor de finale in de wacht.

Afscheid Tweebeeke bij RTL Nieuws

RTL-presentatrice Mariëlle Tweebeeke was vrijdagavond voor het laatst te zien bij RTL Nieuws. Vanaf september gaat Tweebeeke aan de slag bij het nieuwe actualiteitenprogramma Nieuwsuur van de publieke omroep. Nieuwsuur zal de huidige programma's Netwerk en NOVA gaan vervangen.

Tweebeeke's collega Roelof Hemmen sprak lovende woorden over de presentatrice: "Dan wil ik u nog vertellen dat dit de laatste uitzending is van Mariëlle Tweebeeke bij RTL Nieuws. Ze gaat ons verlaten. Ze gaat het programma Nieuwsuur presenteren bij de publieke omroep. Wij verliezen daardoor een vlijmscherpe, slimme en ook een fijne collega. Niettemin, heel veel succes."

Aan het eind van het Half Acht Nieuws nam Tweebeeke afscheid van de RTL-kijker: "Ja, mijn laatste uitzending. Ik heb altijd met heel veel plezier bij RTL Nieuws gewerkt. Ik vond het ook een eer om op deze plek te mogen zitten. Ik zal allen hier missen, en u thuis: bedankt voor het kijken."

Afgelopen mei bereikte Tweebeeke's bekendheid een hoogtepunt. Tijdens het Carré-debat voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 maakte premier Jan Peter Balkenende een forse blunder door tegen Tweebeeke "U kijkt zo lief" te zeggen, waarna veel ophef ontstond.

Bekijk hier het afscheid van Mariëlle Tweebeeke bij RTL.


Mariëlle Tweebeeke in actie

Colin kan speelminuten vergeten

De verwachting is dat Jurgen Colin dit seizoen niet voor RKC Waalwijk in actie zal komen. De verdediger aast al enige tijd op een transfer, wat voor trainer Ruud Brood de reden is om de speler buiten de selectie te houden.

Volgens Brood hoeven de spelers, die RKC Waalwijk willen verlaten, niet meer op speelminuten te rekenen. De verdediger speelde in het afgelopen seizoen 23 wedstrijden in de Eredivisie.

Jans kiest voor doelman Steppe

Kenny Steppe begint het nieuwe seizoen als eerste keeper van sc Heerenveen. Dit heeft Ron Jans, trainer van de Friezen, bekendgemaakt. De doelman kreeg het vertrouwen na de gewonnen oefenwedstrijd tegen Real Mallorca. De eindstand bij dit duel was 4-0.

"Kenny keept tegen PSV", was de duidelijke taal van Jans. sc Heerenveen zit momenteel met een keepersprobleem, aangezien Brian Vandenbussche een zware knieblessure heeft en over enkele dagen onder het mes gaat. Dat is tevens de reden waarom Kevin Stuhr-Ellegaard, een Deense sluitpost, op proef is.

Stuhr-Ellegaard maakte tot op heden een prima indruk. Jans: "In het Noorden zijn we altijd wat behoudend, dus laat ik zeggen dat het er redelijk goed uitziet."

AEK Lacarna ziet af van Ooijer

André Ooijer speelt komend seizoen niet voor AEK Lacarna. De Cypriotische formatie wilde de verdediger graag inlijven, maar de voormalig speler van onder meer PSV heeft nog geen besluit kunnen nemen. Dat was voor de club dé reden om van een transfer af te zien.

Ooijer stond in het afgelopen seizoen bij PSV onder contract. De Eindhovenaren besloten echter de overeenkomst niet te verlengen, waardoor de 36-jarige verdediger inmiddels transfervrij is.

AEK Lacarna is momenteel op trainningskamp in Nederland en trok enkele dagen geleden Kevin Hofland al aan. De verdediger wordt één seizoen van Feyenoord gehuurd.

Nieuw ringvaartaquaduct A4 open

Het nieuwe ringvaartaquaduct op de snelweg A4 is sinds zaterdag open voor al het snelwegverkeer. Om 5 uur in de ochtend waren de werkzaamheden afgerond en is het verkeer omgezet van het oude naar het nieuwe aquaduct. Dat heeft Rijkswaterstaat gemeld.

Het verkeer op de A4 werd in de nacht van vrijdag op zaterdag even stilgezet om de wisseling van het oude naar het nieuwe aquaduct mogelijk te maken. Het nieuwe, bredere, aquaduct wordt nu gebruikt door verkeer in beide richtingen, dus van en naar Amsterdam. Uiteindelijk zal het verkeer in de richting van Den Haag weer via het oude aquaduct geleid worden. Maar die wordt eerst gerenoveerd, aldus Rijkswaterstaat.

'Nieuwe bouwblunder A'dam: busstation'

Amsterdam heeft opnieuw een bouwblunder te verduren van de gemeentelijke dienst IVV. Ditmaal is het de beurt aan het nieuwe busstation achter het Centraal Station. De glazen overkapping is pas in 2017 klaar, tien jaar later dan oorspronkelijk gepland, schrijft Het Parool op basis van een bron bij de gemeente.

De 360 meter lange en 22 meter hoge overkapping had volgens de eerste planning van de Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer eind 2007 grotendeels klaar moeten zijn. Begin 2010 zou de kap afgemaakt moeten worden.

De bouw was al eerder vertraagd vanwege de vertragingen bij de aanleg van de Noord/Zuidlijn, die onder het busstation door moet gaan. De planning van de kap was al aangepast naar 2012. De vertraging komt door discussie over het ontwerp, de afstemming met andere projecten en het feit dat het busstation inmiddels al wordt gebruikt.

Eerder kwam de dienst IVV onder vuur te liggen door tegenvallers en vertragingen bij de renovatie van de Hoge Sluisbrug, de Utrechtsestraat en de opknapbeurt van de metro tussen Centraal Station en Amstel. De nieuwe wethouder Eric Wiebes kondigde al een onderzoek aan naar het functioneren van de dienst.

Uitslag derde vrije training Hongarije

Mark Webber heeft tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Hongarije de snelste tijd neergezet. Teamgenoot Sebastian Vettel, die in de eerste twee trainingen het snelste was, deed bijna een halve seconde langer over zijn snelste rondje. Fernando Alonso reed de derde tijd.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 M. Webber Red Bull 1:19.574 17
2 S. Vettel Red Bull 1:20.058 +0:00.484 15
3 F. Alonso Ferrari 1:20.724 +0:01.150 19
4 R. Kubica Renault 1:21.066 +0:01.492 19
5 F. Massa Ferrari 1:21.264 +0:01.690 16
6 L. Hamilton McLaren 1:21.376 +0:01.802 17
7 V. Petrov Renault 1:21.399 +0:01.825 15
8 N. Rosberg Mercedes 1:21.422 +0:01.848 18
9 J. Button McLaren 1:21.473 +0:01.899 18
10 N. Hülkenberg Williams 1:21.513 +0:01.939 18
11 R. Barrichello Williams 1:21.705 +0:02.131 19
12 M. Schumacher Mercedes 1:21.939 +0:02.365 15
13 P. de la Rosa Sauber 1:22.151 +0:02.577 21
14 K. Kobayashi Sauber 1:22.337 +0:02.763 20
15 J. Alguersuari Toro Rosso 1:22.427 +0:02.853 19
16 S. Buemi Toro Rosso 1:22.508 +0:02.934 22
17 A. Sutil Force India 1:22.918 +0:03.344 14
18 V. Liuzzi Force India 1:23.708 +0:04.134 8
19 L. di Grassi Virgin 1:24.547 +0:04.973 19
20 J. Trulli Lotus 1:24.576 +0:05.002 22
21 H. Kovalainen Lotus 1:24.623 +0:05.049 22
22 T. Glock Virgin 1:24.805 +0:05.231 17
23 B. Senna HRT 1:26.479 +0:06.905 21
24 S. Yamamoto HRT 1:27.176 +0:07.602 21

'Bak Nielsen keert terug naar Denemarken'

Kristian Bak Nielsen zou op het punt staan terug te keren naar zijn vaderland Denemarken. Zijn huidige werkgever, sc Heerenveen, zou welwillend staan tegenover een vertrek van de verdediger.

De regionale zender Omrop Fryslân beweert dat Bak Nielsen concreet in de belangstelling van FC Midtjylland staat. Heerenveen zou bereid zijn om aan een transfer mee te werken. Coach Ron Jans kan echter niet rekenen op een vervanger voor de Scandinavische verdediger.

Een terugkeer naar FC Midtjylland zou voor Bak Nielsen geen stap naar het onbekende zijn. De 27-jarige speler was voor zijn komst naar Heerenveen in 2007 ook al actief bij deze club. In totaal speelde hij zeven seizoenen in dienst van de club uit Herning en Ikast.

In 2007 maakte Bak Nielsen de overstap naar sc Heerenveen, waar hij 66 competitieduels in actie kwam. Hij wist tot zes keer toe het doel te treffen. De verdediger heeft één interland voor de nationale ploeg van Denemarken achter zijn naam staan.

Van Gaal: "Misschien halen we niemand"

Aan de speculaties over een nieuwe speler in de aanval van Bayern München heeft coach Louis van Gaal een einde gemaakt. Bild had al een scenario over een spitsencarrousel in de Bundesliga, maar het is vrijwel uitgesloten dat deze zal plaatsvinden. Wellicht zullen bij Bayern na afloop van de transferperiode helemaal geen nieuwe aankopen te bewonderen zijn.

De Duitse boulevardkrant Bild beweerde dat een overgang van Mario Gomez naar Schalke 04 behoorlijk wat transfers teweeg zou brengen. Bayern zou in dat geval namelijk Edin Dzeko weghalen bij VfL Wolfsburg. Die club zou dan weer Jefferson Farfán weghalen bij Schalke 04.

Van Gaal bevestigt dat Gomez wellicht zijn laatste wedstrijd voor Bayern al heeft gespeeld, maar de suggesties van Bild kloppen volgens de Nederlander ook niet. "We kopen geen aanvaller. Ik heb namelijk steeds gezegd: we hebben vier aanvallers en dat is twee te veel", aldus Van Gaal.

Gomez heeft nog niet te kennen gegeven dat hij ergens anders wil spelen. "De spelers hebben mij verteld dat ze zich hier lekker voelen en dat ik een goede trainer ben. Maar als er een speler weg wil dan is het beter dat hij gaat. Dat is mijn ervaring", zo vervolgde Van Gaal.

Overigens is de kans dat Bayern deze zomer geen nieuwe versterkingen in huis haalt zeker niet te verwaarlozen. "Misschien halen we niemand. Misschien wordt dit het eerste jaar dat we geen spelers kopen", zo meldt Van Gaal.

Favorieten onderuit in ATP-toernooi Umag

De eerste drie geplaatste tennissers op het ATP-toernooi van het Kroatische Umag zijn er niet in geslaagd de halve finales te bereiken. Nikolay Davydenko (1), Jurgen Melzer (2) en Ivan Ljubicic (3) verloren alle drie hun partij in twee sets van respectievelijk Juan Ignacio Chela (6-2, 6-1), Potito Starace (6-4, 7-6 (5)) en Andreas Seppi (6-1, 6-4).

In het Zwitserse Gstaad moest Mikhail Youzhny (1) in de kwartfinale het hoofd buigen voor een qualifier. Yuri Schukin won met 6-4, 2-6, 7-5. Richard Gasquet (7) en Nicolas Almagro (2) plaatsten zich wel voor de halve finale.

Op het WTA-toernooi in Istanbul bereikten Andrea Petkovic (6) uit Duitsland en de Russische Anastasia Pavlyuchenkova (3) de halve eindstrijd. De tennissters wonnen met 6-4, 6-0 en 6-4, 6-2 van Elena Baltacha en Sorana Cirstea.

Dodendancefestival

Paul Jochem uit Delft. Hij moet ermee hebben ingestemd met naam en toenaam vermeld te worden. Alles om maar in de krant te komen. In vijf zinnen slaagt hij erin om een misselijkmakend profiel van zichzelf te schetsen. Ondanks twintig doden en aan en af rijdende ambulances met gewonden, blijft hij feesten vanwege de “geweldige sfeer”. Ik heb nooit iets van grafschenners begrepen, maar deze Paul zal waarschijnlijk probleemloos op je zerk komen dansen.

[EK] Nederlandse mannen naar finale 4x400

De Nederlandse mannenploeg heeft zich bij de Europese kampioenschappen geplaatst voor de finale van de 4x400 meter. De formatie, bestaande uit Joeri Moerman, Youssef El Rhalfioui, Dennis Spillekom en Robert Lathouwers, liep in de series naar de derde plaats.

Het oranje-kwartet noteerde in Barcelona 3 minuten en 4,52 seconden. De eerste drie landen uit de series kwalificeren zich rechtstreeks voor de eindstrijd, die morgenavond wordt gelopen.

FOK!games tofste baas - dag 25

Vandaag hebben we natuurlijk weer drie kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten!

Baal (Diablo 2)
Op het einde van Diablo II Lord of Destruction komt de speler Baal tegen. Deze destructieve broer van Diablo en Mephisto heeft de Worldstone vergiftigd, waardoor de aartsengel Tyrael gedwongen is deze steen te vernietigen. De poorten van de hel staan open en de wereld van Sanctuary heeft dat te danken aan Baal, een van de drie Prime Evils.

MechaHitler (Wolfenstein 3D)
Wolfenstein 3D wordt gezien als één van de belangrijkste redenen dat First Person Shooters populair werden op de PC. Toch was de game controversieel te noemen. Als BJ is het je taak om verschillende doolhoven te doorzoeken en de Nazi's te verslaan. Deze doolhoven zijn behangen met hakenkruizen en als eindbaas is de grote leider, Adolf Hitler, de tegenstander. Deze heeft een Robotpak aangetrokken en is met twee grote mini-guns niet makkelijk om te verslaan.

Sniper Wolf (Metal Gear Solid)
Metal Gear Solid kende veel unieke en goed uitgewerkte bazen. Eén daarvan was Sniper Wolf. Deze Sniper kwam uit het door oorlog verscheurde Irak waar de geluiden van de oorlog haar slaapliedjes waren. Dit zorgde ervoor dat ze één van de beste sluipschutters van de wereld werd waardoor ze de oorlog voortaan van een afstand kon bekijken. In de game zul je haar moeten verslaan nadat ze Meryl heeft neergeschoten en zodoende Snake gevangen kan nemen. Je zult haar in een grote open omgeving moeten opsporen en neer moeten schieten voordat ze hetzelfde heeft gedaan bij jou. Het gevecht eindigt met een emotionele en hartverscheurende cutscène waardoor ze mede in deze lijst is beland.

BaalMecha HitlerSniper Wolf

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in het topic in GAM. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12.00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

Herdenkingsdienst Loveparade begonnen

In de gotische Salvatorkerk in het centrum van Duisburg is zaterdag de herdenkingsdienst voor de slachtoffers van de Loveparade begonnen. Bij het technofeest in de Duitse stad kwamen exact een week geleden 21 mensen om, doordat zij in een overvolle tunnel naar het festivalterrein werden verdrukt.

In de kerk is plaats voor 550 mensen. Behalve mensen die bij de Loveparade gewond zijn geraakt en nabestaanden van de slachtoffers zijn onder anderen president Christian Wulff, bondskanselier Angela Merkel en de voorzitter van de Bondsdag, Norbert Lammert, aanwezig. De voorgangers van de oecumenische dienst zijn de rooms-katholieke bisschop van Essen, Franz-Josef Overbeck, en de bestuursvoorzitter van de Evangelische Kerk in het Rijnland, Nikolaus Schneider.

Duizenden mensen, voor wie in de kerk geen plaats was, kunnen de dienst op grote schermen volgen in onder meer het stadion van de voetbalvereniging MSV Duisburg en een kerk in de stad in het Ruhrgebied. De gemeente rekent op misschien wel 100.000 belangstellenden.

Bouterse krijgt visum bij officieel bezoek

Als Desi Bouterse als president van Suriname een officieel bezoek wil brengen aan een internationale organisatie die in Nederland gevestigd is, krijgt hij een visum. Dat heeft een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant.

Demissionair minister Maxime Verhagen liet eerder weten dat Bouterse, die is veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf, niet welkom is in Nederland. "Maar we moeten ons aan internationale verplichtingen houden. Dat houdt in dat als Bouterse bijvoorbeeld een bezoek wil brengen aan de OPCW (de organisatie voor het verbod van chemische wapens), wij hem een visum moeten verstrekken", aldus de woordvoerster. De OPCW is in Den Haag gevestigd.

Volgens de zegsvrouw heeft een dergelijk visum beperkingen en is er geen sprake van dat Bouterse de mogelijkheid krijgt Nederland te bezoeken voor privédoeleinden.

Man gewond bij gewapende woningoverval

Vier gewapende mannen zijn vrijdagnacht in het Brabantse Escharen een woning binnengedrongen en hebben de bewoner mishandeld. Het 63-jarige slachtoffer is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel, maar moest later alsnog naar het ziekenhuis. De daders zijn er met een onbekende buit vandoor gegaan, meldt de politie.

De overvallers drongen de woning aan de Graafschedijk binnen toen de bewoner lag te slapen. Hij werd plotseling belaagd en bedreigd met vuurwapens. Ook werd hij geschopt en geslagen. Na een doorzoeking van de woning namen de mannen de benen.

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. Voor de bewoner is Slachtofferhulp ingeschakeld.

[EK] Estafettevrouwen niet naar finale

De Nederlandse estafettevrouwen zijn er op het Europees kampioenschap atletiek in Barcelona niet in geslaagd de finale te bereiken van de 4x100 meter. Nederland eindigde in de serie als achtste en laatste in een tijd van 44,70.

De Duitse vrouwen, die favoriet waren voor een medaille, werden ook in de series uitgeschakeld. Reden was een fout bij de derde wissel waardoor de loopster ten val kwam.

Miljoen Pakistani getroffen door overstromingen

De overstromingen in Pakistan hebben naar schatting een miljoen mensen getroffen. Dat melden de Verenigde Naties zaterdag. Volgens de autoriteiten zijn er inmiddels zeker 430 mensen om het leven gekomen bij de dodelijkste ramp in de regio sinds 1929. Over de totale schade door de overstromingen is nog geen goed beeld.

In het noordwesten van het land trekt het water terug, maar hulpverleners houden moeite om bij de getroffen mensen te komen. Veel wegen en bruggen zijn beschadigd.

De overstromingen komen in een week die sowieso in Pakistan al als rampweek te boek stond. Woensdag stortte een vliegtuig met 152 inzittenden bij Islamabad neer in de bergen.

Gommans hoopt op carriŤrevervolg in het buitenland

Aanvaller Harrie Gommans is zoekende naar een nieuwe club. In overleg met zijn vorige werkgever Roda JC ontbond de Limburger zijn contract en de aanvaller kan dus kiezen uit een nieuwe werkgever.

De Limburger meldt dat de 27-jarige aanvaller zijn loopbaan een vervolg kan geven bij MVV. Ook zou er sprake zijn van interesse vanuit Italië en Portugal. Gommans is zelf ook op de hoogte van de interesse van MVV en hij heeft reeds contact gehad met de club.

"Ik heb contact gehad met Ron Elsen (directeur voetbalzaken, red.) en coach René Trost. We hebben het echter nog niet gehad over wat beide partijen precies willen." Het Italiaanse Grosseto zou eveneens belangstelling tonen voor Gommans. De club komt uit in de Serie B.

Vanuit Portugal zou Paços de Ferreira oren hebben naar de speler. De afgelopen seizoenen was Gommans in dienst bij Roda JC. Ondanks zijn doorlopende contract kon hij niet rekenen op speeltijd. Het vorige seizoen kwam de spits dan ook op huurbasis uit voor Fortuna Sittard.

Wilders: Job bedankt!

Geert Wilders heeft PvdA-leider Job Cohen bedankt voor het rechtse kabinet dat er lijkt te komen. "Omdat jij een middenkabinet blokkeerde kan nu een rechtse politieke samenwerking ontstaan", zegt Wilders via zijn twitterpagina in een sneer naar Cohen. "Echt ontzettend bedankt Job!"

Vrijdagavond maakten VVD, CDA en PVV bekend dat ze werken aan een minderheidskabinet. VVD en CDA vormen feitelijk het kabinet en krijgen gedoogsteun van de partij van Wilders.

Volgens de PVV-leider is de rechtse samenwerking tot stand gekomen doordat Cohen een meerderheidskabinet van VVD, PvdA en CDA niet zag zitten. Cohen zei vrijdagavond in een reactie dat hij vindt dat er eerst naar andere meerderheidskabinetten moet worden gekeken, maar herhaalde dat een middenkabinet geen optie is.


Geert Wilders bedankt PvdA-leider Job Cohen voor mogelijk rechts kabinet

Al Gore niet aangeklaagd voor betasting

De Amerikaanse voormalig vicepresident Al Gore wordt niet aangeklaagd voor het vermeend onzedelijk betasten van een masseuse in 2006. Justitie heeft gebrek aan "geloofwaardig bewijs". Dat meldde justitie in de Amerikaanse staat Oregon vrijdag.

De masseuse beweerde dat de 62-jarige Gore had geprobeerd haar het bed in te krijgen in een hotel in Portland in 2006. Nobelprijswinnaar Gore was toen op toer met zijn klimaatprogramma.

Assistent-aanklager Don Rees liet weten dat de masseuse op een aantal punten haar verhaal niet waar kon maken. Bovendien weigerde ze medewerking aan medische tests. "Volgens mij is hier geen sprake van een strafbaar feit", meldde Rees. De politie was eerder ook al tot de conclusie gekomen dat er niet genoeg grond was voor een verdenking tegen Gore, maar besloot later de zaak toch te heropenen.

VVD'er Van Baalen: EP is corvee

Europarlementariër Hans van Baalen van de VVD noemt zijn werk corvee. Ook vindt hij dat zijn collega's in het Europees Parlement (EP) in 'een isolement zitten'. Zij steunen daardoor elkaars plannen, waardoor 'de stroom bemoeizucht breder en breder' wordt. Dat zegt hij in een zaterdag gepubliceerd interview met de Volkskrant.

Van Baalen gaf vorig jaar als lijsttrekker voor zijn partij bij de Europese verkiezingen al aan niet naar Brussel te gaan om Europeaan te worden, maar om Nederlander te blijven. Het voormalige Tweede Kamerlid van de VVD is bijvoorbeeld ook niet verhuisd naar Brussel, maar in Den Haag blijven wonen. "Kamerlid was ik met passie en liefde. Maar het Europees Parlement, dat is meer corvee dan passie."


VVD'er Hans van Baalen: Europees Parlement is corvee

Syrische activist vrijgelaten uit gevangenis

Syrië heeft een activist vrijgelaten die eerder tot dertig maanden gevangenisstraf was veroordeeld. De man zou valse informatie over de regering hebben verspreid. De advocaat van de man en mensenrechtenactivist Khalil Maatouk lieten weten dat zijn straf vrijdag afliep.

Talal Abu-Dan wekte met diverse andere activisten de woede van de regering als leden van de pro-democratiegroep Damascus Declaration. De groep werd gevormd na de dood van dictator Hafez Assad in 2000. Sindsdien heeft de zoon van Assad, Bashar, zijn eigen autoritaire regime ingevoerd.

Het enige lid van de groep dat nog in de gevangenis zit, is Ali Abdullah. Hij beëindigde zijn straf van dertig maanden vorige maand, maar een militair hof bepaalde dat hij vast moest blijven zitten omdat hij zich tegen de regering uitsprak.

Artis heeft geen geld voor renovatie

Artis mist tientallen miljoenen euro's om de voorgenomen renovatie uit te voeren. De verbouwing van de Amsterdamse dierentuin is begin dit jaar, met jaren vertraging, eindelijk van start gegaan, maar zal wellicht opnieuw vertraging oplopen. Dat zegt directeur Haig Balian zaterdag in een interview in het Financieele Dagblad.

Als er niet alsnog geldschieters gevonden worden, wordt de renovatie in fases uitgevoerd. De aap- en vogelbedrijven worden eerst vernieuwd en de aanleg van een plein met twee musea heeft ook prioriteit. De ondergrondse parkeergarage - gepland voor 2014 - heeft minder haast en loopt mogelijk vertraging op.

De totale plannen kosten de dierentuin tachtig miljoen euro, vier keer de jaaromzet. De overheid is goed voor een bijdrage van 38 miljoen euro. Voor de rest is Artis aangewezen op giften en sponsoring.

De verbouwing moet zorgen voor betere omstandigheden voor een aantal dieren dat in verouderde verblijven woont. Ook moet het de positie van Artis als kennisinstituut veiligstellen. De renovatieplannen liggen er al jaren, maar zijn na bezwaren uit de buurt al meerdere keren vertraagd en aangepast.

'Ajax rondt transfer Sulejmani na PAOK af'

De overgang van Miralem Sulejmani op huurbasis naar West Ham United wordt naar verwachting na het tweede duel tegen PAOK Saloniki afgerond. De Engelse club neemt het hele salaris van de Serviër over en Ajax heeft dat geld nodig voor de transfer van Mounir El Hamdaoui, schrijft De Telegraaf vandaag.

Hoewel Ajax er dus bij gebaat is dat Sulejmani zijn zin krijgt en alsnog vertrekt, is er geen haast bij de verhuur van de speler. Aangezien El Hamdaoui niet speelgerechtigd is voor het duel tegen PAOK in de derde voorronde van de Champions League en Ajax niet ruim in de aanvallers zit, is elke speler bruikbaar.

Ajax moet woensdag in Griekenland in een zeer vijandige omgeving proberen de teleurstellende 1-1 in eigen huis goed te maken tegen PAOK. Als het daarin slaagt is El Hamdaoui voor de vierde en laatste voorronde wel speelgerechtigd.

Preud'homme: "Twente moet eer doen aan de titel"

Coach Michel Preud'homme moet bij FC Twente rekening houden met een zware erfenis. Voor het eerst in de clubhistorie wonnen de Tukkers het landskampioenschap, dus de verwachtingen voor het nieuwe seizoen zijn hoog.

Tegenover De Telegraaf blikt de voormalige doelman van de nationale ploeg van België vooruit op het seizoen 2010/2011. "Wat ik in ieder geval wil, is dat FC Twente eer doet aan de titel. Dus goed voetballen en iets nieuws toevoegen aan het spel", aldus de Waal over zijn verwachtingen.

Preud'homme ziet de landstitel echter niet als een druk "Als club en als selectie moeten we kracht putten uit de titel om ons verder te ontwikkelen. De landstitel moet geen last op de schouders worden. FC Twente moet trots uitstralen, dat de titel is behaald."

Frankrijk onder-19 wordt kampioen in eigen land

De nationale ploeg van Frankrijk voor spelers onder de negentien jaar presteert een stuk beter dan het eerste elftal. De jeugdige Fransen zijn Europees kampioen geworden.

Les Bleuets wonnen in de finale met 2-1 van hun leeftijdsgenoten uit Spanje. De Spanjaarden waren in de finale niet compleet kansloos, aangezien La Rojita als eerste de leiding pakte. In de 18e minuut wist Rodrigo zijn ploeg op voorsprong te zetten.

Na de rust duurde het niet lang voordat de Fransen de stand weer wisten recht te trekken. Sunu bracht zijn ploeg op gelijke hoogte. Lacazette ontpopte zich als held van de dag. De 19-jarige spits van Olympique Lyon scoorde vijf minuten voor tijd de winnende treffer.

Gedurende de groepsfase van dit toernooi troffen de Fransen ook het Nederlands elftal onder-19. Evenals de Spanjaarden waren ook de Nederlanders niet opgewassen tegen de Europees kampioen. Nederland verloor de groepswedstrijd met 4-1.

'Gemeenten lopen honderden miljoenen mis'

Gemeenten lopen honderden miljoenen euro's mis door de ingestorte vastgoedmarkt. De verkoop van bouwgrond, een belangrijke inkomstenbron voor gemeenten, is helemaal stilgevallen. In 2008 en 2009 haalden twintig gemeenten samen al bijna negenhonderd miljoen euro minder op dan begroot, meldt de Volkskrant na onderzoek.

Uit het onderzoek onder grote en middelgrote gemeenten blijkt dat vooral Amsterdam, Utrecht en Eindhoven zwaar getroffen zijn. Van de twintig gemeenten werkt 85 procent in de zomer aan herziening van bouwplannen.

De potjes waaruit voorheen tegenvallers werden opgevangen zijn nagenoeg leeg. Een aantal gemeenten, zoals Den Haag, Rotterdam, Almere, Gouda en Breda, reserveert nu geld op de begroting voor nieuwe tegenvallers.

Enorme vakantiefiles verwacht op Zwarte Zaterdag

De verwachte extreme vakantiedrukte op de Europese wegen was bij zonsopkomst al te merken. Met name in Frankrijk en Zwitserland is de drukte van de afgelopen nacht overgegaan is de files van Zwarte Zaterdag. Het wordt naar verwachting de drukste dag op de wegen van het hele jaar.

De vakantiedrukte was de afgelopen weekeindes al merkbaar, maar nu in Zuid-Duitsland, Italië en Spanje de schoolvakanties ook zijn begonnen gaat het pas goed los op de wegen. Rond 06.30 stond er in Frankrijk al een flink aantal files. Rond Parijs was het al druk en op de wegen naar het zuiden stonden ook al veel files.

Met name op de A71 via Orléans naar Clermont-Ferrand is het al zeer druk. Ook op de A10 naar Bordeaux en de Autoroute du Soleil A6 naar Lyon zorgen nachtrijders voor files.

In Zwitserland zorgen vooral aanrijdingen voor files. Bij de Gotthardtunnel zal de wachttijd in de loop van de dag oplopen tot vijf uur. In Oostenrijk zorgen de Duitse vakantiegangers bij de Tauerntunnel in de loop van de dag naar verwachting zelfs voor zes uur wachttijd.

Ook in Duitsland zelf wordt het druk. Bij München en in het noorden bij Hamburg en Bremen moeten vakantiegangers rekenen op files. In Italië wordt drukte verwacht richting de grote meren in het noorden en naar de badplaatsen aan de kust.

In Nederland wordt het lokaal druk door evenementen. Ook zullen werkzaamheden op de A12 van Utrecht naar Den Haag voor vertraging zorgen.

Bewoners slapen door aanrijding huis heen

De bewoners van een huis in Margraten hebben er vrijdagnacht niets van gemerkt dat er een auto met volle vaart tegen hun huis aan is gereden. Ze sliepen door de crash, die de zijgevel ontzette, heen. De automobilist raakte wonder boven wonder slechts lichtgewond, meldt de politie.

Op de Rijksweg in de Limburgse plaats raakte aan het begin van de nacht een auto van de weg bij het inhalen van een andere auto. De bestuurder zag niet dat die auto linksaf sloeg, waardoor ze botsten. Door de kracht van de botsing reed de eerste auto dwars door een hoge haag en kwam hij met een harde klap tegen het huis aan.

Beide automobilisten kwamen er met lichte verwondingen vanaf. De auto's raakten total loss.

MVV'er BrŁls vertrekt naar Westerlo

Christian Brüls speelt komend seizoen niet meer in het shirt van MVV. De verdediger is per direct vertrokken naar KVC Weterlo, dat uitkomt in de Belgische Jupiler Pro League. Voor welk bedrag de Belg de overstap maakt, zal niet bekend worden. Op de clubwebsite meldt MVV dat 'volgens afspraak' daar geen mededelingen over worden gedaan.

Doordat Brüls vertrekt bij de club uit Maastricht is de kou zo goed als uit de lucht. Tussen de speler en MVV boterde het de laatste tijd niet meer. Zo eiste hij van de club een schadevergoeding omdat gemaakte afspraken niet nagekomen werden.

De 21-jarige Brüls kwam in totaal 65 duels in actie voor MVV. In die duels wist hij zes keer het net te vinden. De middenvelder stond ook in de belangstelling van Trabzonspor, maar uiteindelijk kwam het niet van een transfer naar Turkije.

Sarkozy uit dreigende taal richting immigranten

De Franse president Nicolas Sarkozy wil het Franse staatsburgerschap van 'iedereen met een buitenlandse nationaliteit' intrekken als zij 'moedwillig het leven van een politieagent in gevaar brengen'. Dat zei hij vrijdag in een toespraak in Grenoble.

De stad in het zuidoosten van Frankrijk had deze maand te maken met ernstige onlusten tussen jongeren en de politie in achterbuurten waar veel immigranten wonen. De onlusten ontstonden nadat een inwoner, die verdacht werd van een gewapende overval op een casino, voor de politie op vlucht ging en werd doodgeschoten. Sommige jongeren zouden bij de onlusten op de politie hebben geschoten.

In de achterbuurten van verschillende Franse steden sluimeren sinds de enorme rellen in 2005 spanningen. Volgens Sarkozy lijdt Frankrijk onder 'de consequenties van vijftig jaar falend immigratiebeleid'.

Nederlander opgepakt in Venezuela om drugs

In de Venezolaanse hoofdstad Caracas is een 51-jarige Nederlander opgepakt wegens handel in cocaïne en andere verdovende middelen. De minister van Binnenlandse Zaken, Tareck El Aissami, bracht het nieuws vrijdag naar buiten, zo meldde het persbureau Prensa Latina.

Prensa Latina berichtte dat Nederland via Interpol een internationaal arrestatiebevel had uitgevaardigd tegen de man.

Dreigbrief: 'Bin Laden komt eraan'

'Osama bin Laden valt Nederland binnen enkele dagen aan.' Althans, dat beweert de schrijver van de dreigbrief die verstuurd werd naar verschillende (ex-)gemeenteraadsleden in Emmen. Ook de redacties van RTV Noord, RTV Drenthe en RTV Gelderland ontvingen de brief. De politie onderzoekt de zaak. Dat heeft de gemeente Emmen vrijdag gemeld.

Onder de waarschuwing in de brief, die ondertekend is door iemand met een doctorstitel, staat 'Coran code 3'. Naar verluidt hebben ook landelijke politici de brief ontvangen. Bij de dreigbrief zou bovendien een cd met een filmpje zitten. Wat daarop te zien is, is onbekend. De gemeente Emmen wil verder geen uitspraken doen over de zaak.

Uitslagen oefenduels 30 juli

Alle profclubs zijn volop bezig met de voorbereiding. Ook oefenduels horen daarbij. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

 

Thuis Uit Uitslagen
Benfica (Por)
Cardozo (2), Menezes, Amorim
Feyenoord
Smolov
4-1
sc Heerenveen
Djuricic (2), Beerens, eigen doelpunt
Real Mallorca (Spa) 4-0
Roda JC
Junker
Getafe (Spa) 1-1
Sivasspor (Tur) SC Cambuur 3-0
FC Den Bosch
Van Moorsel, Bakx, Verhoek
Rupel Boom 3-0
Voorwaarts Twello Go Ahead Eagles 0-6
RKC Waalwijk
Benson
Manisaspor (Tur) 1-0

Kuszczak wil waardig opvolger van Van der Sar worden

Tomasz Kuszczak, reserve-doelman van Manchester United, hoopt dat hij zich het komende seizoen kan bewijzen. Zolang Edwin van der Sar nog actief blijft, weet de Poolse doelman dat hij voornamelijk op de bank moet plaatsnemen. Zodra de Nederlander een punt achter zijn carrière zet, wil Kuszczak zijn slag slaan.

"Ik hoop dat dit een goed seizoen voor me wordt. Dit wordt mijn vijfde seizoen bij deze club en ik hoop dat ik hier meer wedstrijden kan spelen. Mijn uitdaging is eenvoudig: zodra Edwin ermee stopt, wil ik de nummer één van Manchester United worden", aldus Kuszczak tegenover Press Association.

"Het is niet makkelijk om op de bank te zitten. Ik heb veel ambities en ik wil progressie boeken als speler. Manchester United is een geweldige club en ik denk dat ik hier nog vele jaren kan spelen"
, zo vervolgde de 28-jarige Pool, die vorig jaar tussen november en januari elf wedstrijden onder de lat stond.

"Ik wist dat het heel belangrijk voor me zou zijn om me tijdens die periode te bewijzen. Het was een moeilijke situatie, omdat we veel blessures in de groep hadden. Toch heb ik toen van elke wedstrijd genoten. Een goede reeks wedstrijden heeft me gevormd en heeft me veel vertrouwen gegeven. Ik wil een betere doelman worden en nieuwe dingen leren. Hopelijk krijg ik het komende seizoen meer kansen."

Laatste reviews en specials
special
Weekend gifdump #121
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #952
review
Street Fighter 6
review
Mega Man Battle Network Legacy Collection
©FOK.nl e.a.