Ophef over K3-persiflage

In België is ophef ontstaan over de Friese K3-persiflage sKa3. De groep, die seksueel getinte versies van de populaire kinderliedjes brengt en 'versplinterde kinderillusies' garandeert, wordt geweerd van een festival in Zeebrugge.

Vorige maand trad de Friese formatie op bij de Gentse Feesten. Zanger Koos Busters en zijn drie zangeressen brachten daar nummers als 'Kutjesdag' en 'Oma's in de coffeeshop'. Het Zeebrugse festival Polé Polé Beach besloot daarop het optreden van de groep voor kinderen onder de twaalf jaar af te zeggen.

In de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws noemt Tanguy Veys, Kamerlid voor het Vlaams Belang, de persiflages 'vunzige troep'. Het Kamerlid roept dan ook op om alle evenementen waar sKa3 optreedt te boycotten. Veys wil dat zo veel mogelijk mensen boze brieven sturen aan het gemeentebestuur van het dorpje Retie, waar een optreden van de groep gepland is op 12 september.

Studio 100, het management van K3, heeft vooralsnog geen problemen met de act van de Friezen. "Op het eerste gezicht lijkt het niet meer dan een grappige persiflage. Die bovendien duidelijk een andere doelgroep heeft dan de onze", aldus directeur Hans Bourlon van Studio 100.