Hamas-commandant gedood bij luchtaanval Israël

Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben vrijdagnacht vijf doelen in Gaza aangevallen. Bij de luchtaanval werd een commandant van Hamas gedood en raakten elf mensen gewond. Dat hebben Hamas en het Israëlische leger zaterdag bekendgemaakt.

Volgens het Israëlische leger waren de aanvallen een antwoord op de lancering van een raket vanuit Gaza die vrijdag op de Israëlische stad Ashkelon terechtkwam. Bij de raketaanval vielen geen doden of gewonden, maar er werd wel materiële schade aangericht.

De leiders van Hamas zeiden dat de overleden commandant Issa Batran was, een 42-jarige ervaren raketbouwer. Batran overleefde eerdere aanslagen van Israël op zijn leven, maar zijn vrouw en vijf van zijn kinderen kwamen in januari 2009, tijdens de Gaza-oorlog, om het leven.

Een woordvoerder van Hamas zei dat de organisatie de dood van Batran zal wreken. "Hamas zal niet stil blijven over het bloed van martelaren", aldus Hamad al-Rakab. "Israël opent alle poorten van vuur. Het bloed zal als een waterval van woede en vuur op hen neerkomen."