[EK] Okken: "Ik ben te lief"

Arnoud Okken greep vanavond net mis voor een medaille op de 800 meter. De Nederlander werd in Barcelona vierde op 0,07 seconden van het brons. Een kleine wijfeling zorgde ervoor dat hij het eremetaal misliep.

"Op 600 meter twijfelde ik even. Ik moest kiezen of ik een duw zou uitdelen of niet. Ik deed het niet. Dat kostte me twee plaatsen en snelheid. Waarschijnlijk heb ik de laatste honderd meter het snelste afgelegd, maar daar heb ik niets aan. Ik ben te lief," zei Okken na afloop van de race.

"Ik was even niet scherp. Het was geen enorme fout. Maar ik kom wel net te kort voor een medaille en dat is rot," ging hij verder. "Ik weet dat er hier meer in zat dan de vierde plaats. Ik heb niet de perfecte race gelopen. Ik ben gewoon te aardig. Ik had een duw moeten uitdelen aan de Spanjaard en Pool die me insloten op 600 meter."

Voor de komende jaren heeft Okken doelen genoeg. "Volgend jaar staat in het teken van het nomineren voor de Olympische Spelen in Londen. De WK in Zuid-Korea zijn geen doel op zich. En ik wil proberen de Europese indoortitel terug te halen."