Zanetti: "Logisch dat we aan Benitez moeten wennen"

Internazionale kijkt weer met frisse moed vooruit naar het nieuwe seizoen. Met Rafael Benítez in plaats van succestrainer José Mourinho aan het roer in Milaan is het anders werken, zo vindt Javier Zanetti.

De geroutineerde verdediger geeft toe dat de werkwijze van Benítez verschilt van die van Mourinho, die na het winnen van de Champions League, Scudetto en Coppa Italia zijn biezen pakte en naar Real Madrid vertrok. "Het is logisch dat we even aan elkaar moeten wennen", aldus de Argentijn op de clubsite van Inter.

"Iedereen heeft kunnen zien wat we onder het bewind van Mourinho hebben neergezet. Nu werken we met Benítez; een zeer capabele trainer. Benítez doet het op zijn eigen manier en wil de zegereeks voortzetten", vervolgt Zanetti. "Je kunt twee verschillende trainers niet met elkaar vergelijken. Benítez heeft zijn eigen ideeën en probeert aan een nieuw team te bouwen. Dan is het logisch dat je even aan elkaar moet wennen.'

Intussen lijkt Zanetti's teamgenoot Mario Balotelli te vertrekken naar Manchester City. De Italiaan is in verregaande onderhandeling met The Citizens, die saillant genoeg zaterdagavond de opponent zijn in een oefenduel. "Mario volgt een aangepast trainingsprogramma. Op dit moment is hij nog steeds Inter-speler, meer kan ik jullie niet melden."