Deul dwingt contract bij Bayern af

De profloopbaan van voetballer Boy Deul is onverwacht nieuw leven ingeblazen. De 22-jarige aanvaller kreeg geen nieuw contract bij Willem II. Deze zomer mocht hij bij Bayern München op proef komen en dwong hier wel een contract af.

Deul heeft de kans te danken aan de assistent van trainer Louis van Gaal Andries Jonker. Deze plukte in het verleden de aanvaller bij FC Volendam weg en haalde hem naar Tilburg. Daar kwam hij door aanhoudend blessureleed weinig aan spelen toe. Toch geldt Deul nog steeds als een groot talent omdat hij in Volendam in het seizoen 2007/2008 in 34 optredens tot twaalf goals kwam.

De afgelopen weken mocht Deul mee op trainingskamp bij Bayern en speelde in het met 5-1 gewonnen duel tegen Trentino de volle negentig minuten mee. De Nederlander zal overigens bij Bayern niet meteen zich bij de hoofmacht aan gaan sluiten, maar zich voegen bij het tweede elftal dat in de derde Bundesliga uitkomt. Uit dat elftal zijn in het recente verleden Thomas Müller en Holger Badstuber doorgegroeid naar het eerste elftal.