Gesink: "Ik was echt verbaasd"

Robert Gesink reed vandaag sterk in de Clasica San Sebastian. De Nederlander finishte in de klassieker uiteindelijk als zevende.

Gesink zelf was ook verbaasd over zijn goede optreden, want hij had voor de wedstrijd nog behoorlijke moeite om zich op te laden. "Vanochtend voelde ik me minder, maar eenmaal op de fiets voel je pijn toch wel. Ik zat tussen dezelfde mensen als tijdens de Tour, dan laat je niet lopen. Dat ben je ook wel aan je stand verplicht. Maar ik was echt verbaasd hoe goed het ging. Ik ben er trots op dat ik toch nog zo goed meekon met die mannen."

Gesink zal de komende week nog drie criteriums rijden om daarna twee weken op vakantie te gaan naar Californië. Daarna pakt hij het fietsen weer op. "Ik wil in het najaar ook nog goed zijn. Ik ga meedoen in de twee nieuwe Canadese wedstrijden en wil ook goed zijn in Lombardije. Het is fijner voor mij met een lekker gevoel de winter in te gaan, maar ik ben nu al heel tevreden. Ik heb hier weer laten zien dat ik met de grote mannen meekan."