Keeper James wil voor Engeland blijven spelen

Doelman David James denkt er niet aan om te stoppen als keeper van het nationale elftal, ondanks dat hij onlangs bij Bristol City tekende, dat niet in de Premier League uitkomt. James, die op het WK in Zuid-Afrika drie wedstrijden speelde, zal morgen veertig jaar oud worden.

"Ik zal altijd beschikbaar blijven voor het Engelse elftal en hopelijk blijf ik door goede resultaten bij Bristol City op de radar," zei James, die voor één jaar bij Bristol tekende, met een optie voor nog een jaar. De kans dat James in het vizier van Bondscoach Capello blijft is echter niet zo groot. Zo zou Robert Green, die flaterde in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten, een nieuwe kans kunnen krijgen.

Supportes zouden liever Joe Hart van Manchester City als eerste doelman zien, maar de kans is groot dat hij bij zijn club niet de eerste keeper is. Andere alternatieven voor een plaatsje onder de lat bij Engeland zijn Paul Robinson van de Blackburn Rovers, die tussen 2003 en 2007 41 keer keepte, en Chris Kirkland van Wigan Athletic, die in 2006 zijn tot dusverre enige interland speelde.