Prima start hockeyers aan Champions Trophy

Peterselieman

De Nederlandse hockeyers zijn uitstekend begonnen aan de Champions Trophy. In Mönchengladbach was de ploeg van debuterend bondscoach Paul van As met 5-2 te sterk voor Spanje. Morgenmiddag speelt Oranje tegen Australië, dat aan het toernooi begon met een 9-1 overwinning op Nieuw-Zeeland.

Nederland, dat in Mönchengladbach aantreedt met veel onervaren spelers, maakte het verschil in de eerste helft. De openingstreffer van Jeroen Hertzberger werd nog weggepoetst door Pau Quemada, maar snel daarna werd het via opnieuw Hertzberger 2-1. Mink van der Weerden, bij afwezigheid van Taeke Taekema verantwoordelijk voor de strafcorners, en Teun de Nooijer, bezig aan zijn zestiende Champions Trophy, zorgden voor de 4-1 ruststand.

David Alegre bracht Spanje een minuut na rust terug tot 4-2, maar dankzij Rogier Hofman werd het niet meer echt spannend. Hij assisteerde eerst zijn doelman Mark Jenniskens door op fraaie wijze de bal van zijn doellijn te halen en maakte er amper een minuut later zelf 5-2 van.