Van Gaal: "Misschien halen we niemand"

Peterselieman

Aan de speculaties over een nieuwe speler in de aanval van Bayern München heeft coach Louis van Gaal een einde gemaakt. Bild had al een scenario over een spitsencarrousel in de Bundesliga, maar het is vrijwel uitgesloten dat deze zal plaatsvinden. Wellicht zullen bij Bayern na afloop van de transferperiode helemaal geen nieuwe aankopen te bewonderen zijn.

De Duitse boulevardkrant Bild beweerde dat een overgang van Mario Gomez naar Schalke 04 behoorlijk wat transfers teweeg zou brengen. Bayern zou in dat geval namelijk Edin Dzeko weghalen bij VfL Wolfsburg. Die club zou dan weer Jefferson Farfán weghalen bij Schalke 04.

Van Gaal bevestigt dat Gomez wellicht zijn laatste wedstrijd voor Bayern al heeft gespeeld, maar de suggesties van Bild kloppen volgens de Nederlander ook niet. "We kopen geen aanvaller. Ik heb namelijk steeds gezegd: we hebben vier aanvallers en dat is twee te veel", aldus Van Gaal.

Gomez heeft nog niet te kennen gegeven dat hij ergens anders wil spelen. "De spelers hebben mij verteld dat ze zich hier lekker voelen en dat ik een goede trainer ben. Maar als er een speler weg wil dan is het beter dat hij gaat. Dat is mijn ervaring", zo vervolgde Van Gaal.

Overigens is de kans dat Bayern deze zomer geen nieuwe versterkingen in huis haalt zeker niet te verwaarlozen. "Misschien halen we niemand. Misschien wordt dit het eerste jaar dat we geen spelers kopen", zo meldt Van Gaal.