'Nieuwe bouwblunder A'dam: busstation'

Amsterdam heeft opnieuw een bouwblunder te verduren van de gemeentelijke dienst IVV. Ditmaal is het de beurt aan het nieuwe busstation achter het Centraal Station. De glazen overkapping is pas in 2017 klaar, tien jaar later dan oorspronkelijk gepland, schrijft Het Parool op basis van een bron bij de gemeente.

De 360 meter lange en 22 meter hoge overkapping had volgens de eerste planning van de Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer eind 2007 grotendeels klaar moeten zijn. Begin 2010 zou de kap afgemaakt moeten worden.

De bouw was al eerder vertraagd vanwege de vertragingen bij de aanleg van de Noord/Zuidlijn, die onder het busstation door moet gaan. De planning van de kap was al aangepast naar 2012. De vertraging komt door discussie over het ontwerp, de afstemming met andere projecten en het feit dat het busstation inmiddels al wordt gebruikt.

Eerder kwam de dienst IVV onder vuur te liggen door tegenvallers en vertragingen bij de renovatie van de Hoge Sluisbrug, de Utrechtsestraat en de opknapbeurt van de metro tussen Centraal Station en Amstel. De nieuwe wethouder Eric Wiebes kondigde al een onderzoek aan naar het functioneren van de dienst.