Roemer: Cohen moet eens voor links kiezen

SP-fractievoorzitter Emile Roemer roept Job Cohen op niet voor rechts maar voor links te kiezen. Dat zei hij vandaag op een partijraad van de SP in Amersfoort. PvdA'er Job Cohen meldde gisteren per direct als burgemeester van Amsterdam te vertrekken, omdat hij lijsttrekker van de PvdA wil worden. "Kies niet voor het retro-beleid van rechts, maar voor het lef van links", riep Roemer hem op.

Volgens Roemer, die vandaag unaniem werd voorgedragen voor het lijsttrekkerschap van de partij voor de Tweede Kamerverkiezingen, is de PvdA van nature geneigd om eerst naar rechts te kijken bij het kiezen van een mogelijke coalitiepartner. "Maar ze zullen nu toch moeten zien dat wat rechts te bieden heeft, een recept is voor ellende: oneerlijke bezuinigingen, verschraling van onderwijs en zorg, het voeden van wantrouwen in plaats van het bestrijden ervan en een volgzaam buitenlandbeleid. Kortom: ouderwets jaren tachtig beleid."

Roemer gaf verder aan dat deze verkiezingen niet draaien om het kiezen van de nieuwe premier. "We kiezen geen premier, maar een politieke richting." De SP gaat de verkiezingen in met plannen voor het geven van meer zeggenschap aan mensen over hun werk, buurt en samenleving, zei Roemer.

Roemer: Cohen moet eens voor links kiezen
Roemer: Cohen moet eens voor links kiezen (Foto: Novum)