Fortuna promoveert Kotbani tot prof

Badre Kotbani heeft een profcontract ondertekend bij Fortuna Sittard. Het jonge talent is voor tweeënhalf jaar vastgelegd in Limburg. Kotbani stond in de belangstelling van diverse clubs. Maar een vertrek was volgens de verdediger nooit een optie.

Kotbani debuteerde begin dit seizoen op amateurbasis in de hoofdmacht van Fortuna in de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht. Tot op heden kwam hij tot zes optredens in de hoofdmacht van Fortuna.

"Ik ben een jongen uit Sittard en heb mijn hele leven bij Fortuna gespeeld", verklaart Kotbani tegen Fortuna TV. "Bij deze club voel ik me thuis en de mensen hier hebben veel vertrouwen in me. Ik moet nog ontzettend veel leren en denk ik dat Fortuna daarvoor de ideale omgeving is."

Het negentienjarige exponent van de jeugdopleiding van Fortuna kon rekenen op interesse van andere clubs. Maar een vertrek uit Sittard was nooit aan de orde volgens Kotbani. "Van mijn zaakwaarnemer hoorde ik wel dat er interesse was, maar een overstap is nooit een optie geweest voor me."