'Vampier' met pijpbom legt Seattle lam

Een daklozenopvang in de Amerikaanse stad Seattle heeft gisterochtend een man met een vermeende pijpbom eruitgegooid. De zwarte man beweerde namelijk een vampier te zijn. Hierna liep hij een poosje rond buiten tot hij zich overgaf aan de politie.

Ondanks dat de pijpbom nep bleek te zijn, heeft deze voor veel opschudding gezorgd. Volgens politiewoordvoerder Mark Jamieson zag deze er dan ook 'echt genoeg' uit. Op een foto die door de politie van de metropool is vrijgegeven, is een metalen buis met metalen kapjes te zien, omwikkeld met tape. Volgens Jamieson leek er zelfs een elektriciteitsdraad aan te zitten.

De 33-jarige man, wiens naam niet is bekendgemaakt, overhandigde vrijwillig het verdachte apparaat aan de toegesnelde politie. Hierop werd hij verhoord en zal hij waarschijnlijk in de gevangenis verdwijnen wegens het dreigen met een bom.

De in het zwart geklede neger liep gisterochtend een daklozenopvang in Seattle binnen. Hij verkondigde een vampier te zijn en iedereen te willen opeten. Toen hem werd verzocht te vertrekken, zei hij een cowboy uit de ruimte te zijn en liet het personeel de 'pijpbom' zien, die hij aan zijn pols had vastgeplakt. Hierop dreigde hij het gebouw op te blazen.

Toen de man eenmaal buiten was, stond de telefoon bij de politie even na achten roodgloeiend. De politie rukte massaal uit voor de gek en liet een heel gebied in de binnenstad van de metropool afzetten. Hierop werd de zwerver voorzichtig benaderd en gaf men hem een schaar om de zogenaamde bom los te knippen.

Na een uur op hem te hebben ingepraat, gaf de 'vampier' zich over. Door het bizarre incident is een belangrijk verkeersknooppunt in de binnenstad van Seattle twee uur lang afgesloten geweest.


Een filmpje van de arrestatie
Een uitgebreide fotoreportage is hier te zien