Aanhangers sekte doodziek door slakkenslijm drinken

Volgelingen van een sekteleider in Miami zeggen doodziek te zijn geworden nadat ze het slijm van een Afrikaanse reuzenslak hebben gedronken. Nadat de politie hierover klachten had ontvangen, heeft men een inval gedaan in de woning van Charles L. Stewart, die beweert een Afrikaanse religie te verspreiden.

Ondanks dat de beste man niet is aangeklaagd, zijn de Amerikaanse staat Florida, openbaar aanklagers en een natuurorganisatie wel een onderzoek naar de sekteleider gestart. De Afrikaanse reuzenslak is namelijk verboden in de VS.

Volgens deskundigen is de slak verwoestend voor ecosystemen. Het slijmerige beest kan maar liefst 25 centimeter lang worden en zichzelf zelfstandig voortplanten. De maag van de reuzenslak is zo sterk, dat zij zelfs gips eten.

Stewart beweert geen kwaad in de zin te hebben gehad. Het drinken van slijm van de reuzenslak is slechts een genezingsritueel in zijn religie. Zijn aanhangers werden echter juist doodziek, en kampten na de ceremonie met een enorm gewichtsverlies en vreemde bulten in hun maag.


Lieffff, een beestje dat slijmeriger is dan Albert Verlinde