Hiddink niet als bondscoach naar WK

Guus Hiddink gaat niet als bondscoach van Ivoorkust of welk ander land dan ook naar het WK in Zuid-Afrika komende zomer. De gewilde trainer maakt in zijn column in De Telegraaf een einde aan alle speculaties. Hij erkent een 'uitstekend gesprek' te hebben gehad met de voorzitter van de Ivoriaanse bond, maar het aanbod af te slaan.

Hiddink schrijft dat hij onaangenaam verrast werd door mensen die hem feliciteerden met zijn tijdelijke bondscoachschap in het West-Afrikaanse land nadat de NOS meldde dat de deal rond was. Op dat moment had hij naar eigen zeggen namelijk al besloten om het niet te doen.

Het scheelde overigens niet veel of Hiddink was wel aan de slag gegaan voor Ivoorkust op het WK. Spits Didier Drogba, met wie hij samenwerkte bij Chelsea, lobbyde enorm om hem over te halen en ook de bondsvoorzitter was overtuigend.

De redenen om het niet te doen waren, ten eerste, dat Hiddink er een dubbel gevoel over had ten opzichte van Rusland, waar hij nu nog onder contract staat als bondscoach. Met dat land plaatste hij zich net niet voor het WK. Daarnaast heeft Turkije waar hij binnenkort aan de slag gaat in mei een oefentrip in de VS gepland. Die had hij als coach op het WK moeten laten schieten.

Hiddink niet als bondscoach naar WK
Hiddink niet als bondscoach naar WK (Foto: Novum)